Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Περισσότερα από € 100 εκατομμύρια δαπάνησε η Γαλλία για τις στρατιωτικές επειχηρήσεις στο Μάλι.

                  ΠΑΡΙΣΙ, 26 Φεβ.. / Ανταποκριτής. ITAR-TASS Batyrev /. Περισσότερα από € 100 εκατομμύρια απάνησε μέχρι σήμερα, η Γαλλία για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Μάλι, που ξεκίνησε πριν από ένα μήνα. Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Άμυνας της Δημοκρατίας, κ. Jean-Yves Le Drian.
                 «Σήμερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι έχουμε περάσει λίγο πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ από τα μέσα του Ιανουαρίου», - δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος αμυντικών δαπανών στο ραδιοφωνικό σταθμό Air-te-el. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στατιστικά στοιχεία για το θέμα αυτό σύντομα θα υποβληθούν στην Επιτροπή Οικονομικών,στην κάτω βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου για «κάθε εβδομάδα, για να ενημερώσει την εξέλιξη της κατάστασης" στη ζώνη των συγκρούσεων.
                  Η Επιχείρηση "Serval", στην οποία ο γαλλικός στρατός υποστήριξε το στρατό του Μάλι,στον αγώνα κατά των ένοπλων ομάδων των ριζοσπαστών ισλαμιστών, ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου υπό τις διαταγές του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.Αυτή τη στιγμή στο Μάλι είναι περίπου τέσσερις χιλιάδες Γάλλοι στρατιώτες, καθώς είναι ενδεχόμενος σχηματισμός με τις προσπάθειες των γειτονικών αφρικανικών κρατών και την αποστολή της της Αφρικανικής διεθνής δύναμης για υποστήριξη στο Μάλι / AFISMA /. Οι Κύριες μάχες τώρα εκτυλίσσονται στην πόλη του Gao, όπου ισλαμιστές αντιστέκονται σε τακτικά στρατεύματα. Όπως αναφέρθηκε από τον Jean-Yves Le Drian, τις τελευταίες ημέρες οι Μουτζαχεντίν υπέστησαν « πάρα πολλές απώλειες." Ο υπουργός απέφυγε ακόμη και τις προσεγγιστικές εκτιμήσεις του αριθμού που σκοτώθηκαν από τους αντάρτες.
 
http://www.itar-tass.com/c12/660722.html      ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου