Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Πάτρα: Από τις τράπεζες...στον ανακριτή - Απολογείται η 50χρονη που έκλεβε πορτοφόλια από υπηρεσίες.

                Η 50χρονη συνελήφθη την Παρασκευή στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη κλοπών και εξαπατήσεων κατ’ εξακολούθηση.
                Προχθές οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθελι στον ανακριτή αύριο Τρίτη.
                    Η 50χρονη, όπως αναφέρει η αστυνομία, μετέβηκε σε κέντρο αδυνατίσματος στη Πάτρα όπου εκμεταλλευόμενη την απασχόληση 43χρονης υπαλλήλου της αφαίρεσε το πορτοφόλι της, το όποιο είχε αφήσει πάνω στο γραφείο και περιείχε το χρηματικό πόσο των 60 ευρώ, την αστυνομική της ταυτότητα και μια κάρτα ανάληψης χρημάτων.
                 Στη συνέχεια η δράστιδα μετέβηκε σε κοντινό υποκατάστημα Τράπεζας όπου με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και της κάρτας ανάληψης μετρητών αποπειράθηκε να πείσει τον ταμία του καταστήματος να της παραδώσει το χρηματικό πόσο των 19.000 ευρώ.
                   Για την ανεύρεση της δράστιδας ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της και τη σύλληψη της λίγες ώρες αργότερα.
                Από την αστυνομική ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες η 50χρονη ενεργώντας με συγκεκριμένη μέθοδο μετέβαινε σε υπηρεσίες και καταστήματα όπου εκμεταλλευόμενη ολιγόλεπτη έλλειψη προσοχής των εργαζομένων γυναικών τους αφαιρούσε προσωπικές τσάντες και πορτοφόλια.
               Από την έως τώρα ερευνά, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψε ότι η δράστιδα είχε διαπράξει άλλες πέντε συνολικά κλοπές με την ίδια μεθοδολογία ενώ στη μια από αυτές, είχε μεταβεί και σε άλλο τραπεζικό υποκατάστημα όπου είχε πείσει τον υπάλληλο να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ από τον λογαριασμό της παθούσας.
              Μέρος των κλοπιμαίων που η 50χρονη είχε αφαιρέσει ανευρέθηκαν στη κατοχή της και αποδόθηκαν στις παθούσες.
               Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου