Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται από 4 - 8 Μαρτίου στην Ισπανία.

Μαδρίτη, Ισπανία
               Πάνω από 1.000 πτήσεις πρόκειται να ακυρωθούν στην Ισπανία από τις 4 ως τις 8 Μαρτίου, εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας, της Iberia, όπως ανακοίνωσαν εταιρείες αερομεταφορών την Τρίτη.

               Ανάμεσα στις πτήσεις που πρόκειται να ακυρωθούν συμπεριλαμβάνονται 431 πτήσεις της Iberia καθώς και 750 πτήσεις της Vueling και της Air Nostrum, που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εδάφους της Iberia. Πτήσεις αναμένεται να ακυρώσει και η εταιρεία χαμηλού κόστους Iberia Express.
Εργαζόμενοι της Iberia σε απεργία
Εργαζόμενοι της Iberia σε απεργία.

              Την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 1.300 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω μιας πενθήμερης απεργίας, την οποία πρόκειται να ακολουθήσουν άλλες δύο μέσα στον Μάρτιο.

              Το προσωπικό της Iberia διαμαρτύρεται για την απόφαση του ομίλου στον οποίο ανήκει, του International Airlines Group, να περικόψει κατά περίπου 3.800 θέσεις εργασίας το ανθρώπινο δυναμικό του -σχεδόν κατά το 20% του συνόλου- μετά τη συγχώνευση με την British Airways το 2011.

               Ο διορισμένος από την κυβέρνηση διαπραγματευτής προσπαθεί να συμβάλει στην εξεύρεση μιας λύσης ανάμεσα στην διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου