Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ολάντ και Πούτιν για τη Συρία: Η προσέγγιση διαφέρει, οι στόχοι είναι ίδιοι.

             Ο Προέδρος Πούτιν και ο Ολάντ μοιράζονται τον ίδιο στόχο της διευθέτησης της σύγκρουσης στη Συρία. Όμως, σε μια συνάντηση στη Μόσχα,η ομιλία του δείχνει ότι υπάρχει ακόμα σαφής διαχωρισμός για το πώς η Ρωσία και η Γαλλία θέλουν να επιλύσουν την κρίση.
              Η συνάντηση του Προέδρου της Ρωσίας στη Μόσχα, με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επανέλαβε τη θέση της Γαλλίας ότι το Παρίσι ήθελε να δει ένα πιο ανοικτό "πολιτικό διάλογο" σχετικά με τη Συρία, που θα "μιλάει για όλα τα μέρη" στη διετή κρίση.

               Οι δύο χώρες θέλουν να εμποδίσουν τη διάλυση της Συρίας, πρώτα απ 'όλα! Ωστόσο, οι διαφορές σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί αυτό παραμένει ένα εμπόδιο για το Παρίσι και τη Μόσχα.

                 Ενώ η Γαλλία ευνοεί τη Συρία χωρίς τον Πρόεδρο Άσαντ, η Ρωσία επιμένει ότι μόνο οι Σύριοι μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη τους.                                         

Russian President Vladimir Putin meets in the Kremlin with French President Francois Hollande on his working visit to Russia, 28 February 2013. (RIA Novosti / Alexsey Druginyn)
Russian President Vladimir Putin meets in the Kremlin with French President Francois Hollande on his working visit to Russia, 28 February 2013. (RIA Novosti / Alexsey Druginyn)

                 «Παρά τις υφιστάμενες διαφορές στην Ρωσία και οι γαλλικές θέσεις για τη Συρία, είναι να διατηρηθεί η Συρία αναπόσπαστο, δημοκρατικό κράτος", δήλωσε ο Πούτιν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

                 Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Γάλλος ομόλογός του έκανε κάποιες νέες προτάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τις οποίες ο πρόεδρος της Ρωσίας σκέφτεται ότι"θα μπορούσε να συζητήσει" με όλους τους εταίρους.

                "Μου φαίνεται ότι αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί άμεσα, χωρίς ένα μπουκάλι βότκα, πόσο μάλλον ένα μπουκάλι καλό κρασί. Θα πρέπει να καθίσει και να σκεφτεί," αστειεύτηκε ο Πούτιν, αναφερόμενος σε ένα ρωσικό ρητό που αναδεικνύει την πολυπλοκότητα του προβλήματος.

                 "Είναι καλύτερα να το κάνουμε πάνω από ένα μπουκάλι ," δήλωσε ο Ολάντ, για την ανάληψη στο θέμα του αλκοόλ.

                   Η συνάντηση ήρθε μία ημέρα μετά,αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, γραμματέας του κράτους Τζον Κέρι, επίσης, συμφώνησαν να κάνουν «ό, τι εξαρτάται από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ"για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης όσο το δυνατόν συντομότερα.    http://rt.com/politics/syria-hollande-putin-approach-634/        ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου