Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΗΠΑ, ΕΕ θα ξεκινήσουν την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των ανταρτών της Συρίας.

              Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη μπορούν να αρχίσουν να εφοδιάζουν τον επαναστάτη Δωρεάν Στρατό της Συρίας (FSA) με οχήματα, θώρακες, νυχτερινή όραση εργαλεία και κιάλια, καθώς και στρατιωτική εκπαίδευση. Η απόφαση αναμένεται μετά από μία διάσκεψη για τη Συρία στη Ρώμη.
               Μέχρι τώρα, η επίσημη υποστήριξη των δυτικών χωρών προς τις δυνάμεις που αγωνίζονται κατά της Συρίας και του Μπασάρ Άσαντ περιορίστηκαν σε άμεση επαφή, υλικοτεχνική βοήθεια και πολιτική στήριξη.
                  

Soldiers of the Free Syrian Army. (AFP Photo / Ricardo Garcia Vilanova)
Soldiers of the Free Syrian Army. (AFP Photo / Ricardo Garcia Vilanova)

                Πολλές εξέχουσες προσωπικότητες της διοίκησης Ομπάμα, συμπεριλαμβανομένου της πρώην υπουργού Εξωτερικών ,Χίλαρι Κλίντον, ο πρώην υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα και ο πρώην επικεφαλής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, πίεσαν για στενότερη συνεργασία με τους συρίους αντάρτες το περασμένο έτος, η οποία θα περιλαμβάνει πιθανόν τον εξοπλισμό τους.
                Ο Λευκός Οίκος απέρριψε το σχέδιο , φοβούμενο ότι τα όπλα θα καταλήξουν στα χέρια των ισλαμιστών δυνάμεων, όπως η ομάδα Front Nursa, που οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να προβλεφθούν πλήρως οι παραλήπτες των προτεινόμενων παραδόσεων. Αυτή πολιτική έχει προφανώς αλλάξει τώρα.
                  Την στροφή υπαινίχτηκε σε αρκετές περιπτώσεις ως νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,ο Τζον Κέρι ,που περιόδευσε πρόσφατα στην Ευρώπη. Υποσχέθηκε να μην αφήσει τη συριακή αντιπολίτευση να "κρέμεται στον αέρα," είπε μετά τη συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον και τον υπουργό Εξωτερικών William Hague. Η νέα πολιτική των ΗΠΑ είναι πιθανό να εκφραστεί μετά από μια διεθνή διάσκεψη των «Φίλων της Συρίας» στη Ρώμη την Πέμπτη.
                 Μια αντιπροσωπεία από την εξορία της Συρίας,του Εθνικού Συνασπισμού, θα παραστεί στη διάσκεψη της Ρώμης, παρά τις προηγούμενες απειλές για το μποϊκοτάζ. Η ομάδα συμφώνησε να παραστεί μετά από μια σειρά από τηλεφωνήματα στο συνασπισμό του ηγέτη, Mouaz Khatib ,από ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ.


British Foreign Secretary William Hague (R) and US Secretary of State John Kerry (L). (AFP Photo / Ben Stansall)


                 Οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές δήλωσαν ότι στο στρατό της Συρίας πρέπει να παρέχονται μεγάλες προμήθειες πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών οχημάτων, θώρακες και διόπτρες νυχτερινής όρασης, καθώς και τακτικής και στρατηγικής κατάρτισης. Η θέση αυτή είναι ιδιωτική, υποστηρίζεται από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία,δήλωσε ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής στην Washington Post, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
                 Το Λονδίνο και το Παρίσι έχουν ωθήσει να άρουν το εμπάργκο όπλων της ΕΕ σχετικά με τα δρομολόγια προς τη Συρία. Ωστόσο, η απαγόρευση παρατάθηκε τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο, καθώς κάποιες χώρες από τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αρνηθεί να το σηκώσουν.    http://rt.com/news/us-eu-armor-syrian-rebels-516/       ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ    RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου