Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ OHE,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΕΡΙ.

             Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε τον Σιωνισμό σε ένα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" παρομοιάζοντας τον με τον αντισημιτισμό, το φασισμό και την ισλαμοφοβία, ενώ μιλούσε σε φόρουμ του ΟΗΕ την Τετάρτη.Ο Ερντογάν μιλούσε την Τετάρτη στην Βιέννη της Αυστρίας σε φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τον Δυτικό-Ισλαμικό διάλογο.
              Οι παρατηρηρτές των Η.Ε. προέτρεψαν τον επικεφαλής του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, ο οποίος ήταν παρών στη σκηνή αλλά έμεινε σιωπηλός, σύμφωνα με τον ΟΗΕ , να μιλήσει και να καταδικάσει την ομιλία. Επίσης, κάλεσαν τον Ερντογάν να ζητήσει συγγνώμη.
     Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan
                Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.           
         "Θυμίζουμε στον γενικό γραμματέα ,Μπαν Κι-μουν ,ότι ο προκάτοχός του, Κόφι Ανάν, αναγνώρισε το 1975 μέσω του ΟΗΕ τον Σιωνισμό με ψήφισμα που ήταν μια έκφραση του αντισημιτισμού, και χαιρέτισε την κατάργηση της" UN Watch" δήλωσε.
               Στην καταδίκη του στις παρατηρήσεις του Ερντογάν, που ονομάζεται στυλ "Αχμαντινετζάντ διακηρύξεις,"η UN Watch δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις «θα ενισχύσουν μόνο την πεποίθηση ότι η κυβέρνησή του είναι σε μια επιθετική στάση, και ουσιαστικά θέλει να τερματίσει τα τέσσερα χρόνια που έχει το παλαιό φέουδο του, με το Ισραήλ. "
                Το Ισραήλ έστειλε μηνύματα προς την Άγκυρα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων ότι ενδιαφέρεται για τη δημιουργία μιας πιο «θετικής δυναμικής» στις άσχημα τεταμένες σχέσεις της με την Τουρκία, ώστε οι δύο χώρες να εργαστούν από κοινού για τα περαιτέρω κοινά συμφέροντα, δήλωσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τη Δευτέρα.
                Τα μηνύματα που εστάλησαν πριν από το παρθενικό ταξίδι του Τζον Κέρι στο εξωτερικό, ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ένα ταξίδι που θα τον μεταφέρει σε εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.Ο Kέρι έχει προγραμματίσει την άφιξή του στην Τουρκία, την Παρασκευή.
               Είναι ευρέως αναμενόμενο ότι ο Kέρι θα θέσει το θέμα των σχέσεων με το Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τους Τούρκους ηγέτες στην Άγκυρα.
               Οι ΗΠΑ εδώ και πολύ καιρό πιέζουν τόσο την Άγκυρα όσο και την Ιερουσαλήμ να λάβουν μέτρα για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους μετά το συμβάν του 2010 στο Mαβί Mαρμαρά.   http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=304857  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΑΡΗΛΙΝΗ JERUSALEM POST:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου