Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αμπάς με την αναταραχή έχει χάσει τον έλεγχο.

          Μέρα με τη μέρα,η Παλαιστινιακή οργή στη Δυτική Όχθη είναι ενισχυμένη με μία φόρτιση εναντίον του Ισραήλ. Οι διαδηλωτές της Χεβρώνας, της Ναμπλούς και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Όχθης και χωριά δεν έχουν καμία διάθεση να ακούσουν την εκδοχή του Ισραήλ για τα γεγονότα.Την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου,οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η ισραηλινή κακομεταχείριση προκάλεσε το θάνατο ενός 30-χρονου, παλαιστινιακής καταγωγής,του Αραφάτ Jaradat ,που ήταν υπό κράτηση μετά τη συμμετοχή του στις συγκρούσεις με τους ισραηλινούς στρατιώτες. Το Ισραήλ αρνήθηκε ότι ξυλοκοπήθηκε και είπε ότι είχε πεθάνει από καρδιακή ανεπάρκεια.Το Ιατροδικαστικό ινστιτούτο του Ισραήλ πραγματοποίησε αυτοψία με ένα παλαιστίνιο γιατρό παρόν με αβέβαια αποτελέσματα. Αλλά ο Παλαιστινιακός δρόμος, αποδεικνύει την βίαια συμπεριφορά,την περασμένη εβδομάδα, σε αλληλεγγύη στους τέσσερις Παλαιστινίους κρατουμένους σε απεργία πείνας, δεν περιμένουν. Αύριο, θα υπάρξει ένα άλλο έναυσμα για διαμαρτυρίες και τα ισραηλινά στρατεύματα θα διαλύσους τους διαδηλωτές που έχουν πέτρες-εκτοξευτήρες με μέτρα διασποράς πλήθους.
          Εν τω μεταξύ, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι διατηρούν τη θερμότητα να κατηγορούν το Ισραήλ για "δολοφονία, ρατσισμό και βία."
          Προφανώς, ο Αμπάς (Αμπού Μάζεν) και τους μπράβους του είναι έτοιμοι σε θέματα κινδύνου να πάρουν το χέρι στη Δυτική Όχθη.
          Το debkafile εξετάζει τα κίνητρά τους.
Palestinian riots on the West Bank
Palestinian riots on the West Bank

           Ο Αμπάς φαίνεται να υπολογίζει να τιθασεύσει τη βία κάθε φορά που αυτός αποφασίζει ότι έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά της πολιτικής. Η Παλαιστινιακή Αρχή και ο πρόεδρος φαίνεται να πιστεύουν ότι έχει μόνο να δώσει την εντολή για τα ειδικα επτά τάγματα καταδρομών που είναι υποταγμένα στην Παλαιστινιακή Αρχή, και τις δυνάμεις για να πάνε σε δράση για την αποκατάσταση της τάξης στους Παλαιστινιακους δρόμους. Αλλά Δυτικοί και ισραηλινοί στρατιωτικοί κύκλοι εξοικειωμένοι με την κατάσταση στη Ραμάλα,λένε ότι ο λογισμός τους είναι λανθασμένος, γιατί δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι τα μέρη της Παλαιστινιακής Αρχής και κομάντο έχουν αναπτύξει σχέσεις με τη Χαμάς, την αντίπαλη ομάδα που κυβερνά την Λωρίδα της Γάζας.
            Αυτό παίρνει τις παλαιστινιακές στρατιωτικές δομές σε μια περίοδο αβεβαιότητας, η οποία υπενθυμίζει τους πρώτους μήνες της δεύτερης εξέγερσης της ιντιφάντα του 2000. Ήταν δύσκολο τότε να κάνει τις Παλαιστινιακές μονάδες και τα χέρια της ασφάλειας το οποίο σερβίρεται σαν Παλαιστινιακά ισχυρή.       http://www.debka.com/article/22790/Abbas-by-fomenting-Palestinian-unrest-risks-losing-control    AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DEBKA:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου