Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ;

              Η κυβέρνηση Ομπάμα ήταν ασυγκίνητη από την ΙΑΕΑ ότι το Ιράν είχε εγκαταστήσει 180 προηγμένες μηχανές φυγοκέντρησης στην πόλη Νατάνζ. Πράγματι, ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Πέμπτη, 21 Φλεβάρη ότι "μια διπλωματική λύση είναι ακόμα δυνατή" για την επίλυση των πυρηνικών ζητημάτων με το Ιράν.
             Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας βγήκε με έκθεση την επόμενη μέρα: Το νέο IR-1m φυγοκεντρωτές,έχουν εγκατασταθεί στην Νατάνζ, για τον εμπλουτισμό ουρανίου τρεις φορές πιο γρήγορα από ό, τι τα ξεπερασμένα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται στη Νατάνζ μέχρι τώρα, συντομεύοντας σημαντικά το μονοπάτι της Τεχεράνης για απόκτηση πυρηνικής βόμβας. Η ΙΑΕΑ σημείωσε επίσης,ότι έγινε γρηγορότερα από ό, τι αναμενόταν η πρόοδος όσον αφορά τη δημιουργία της μονάδας Arak, για την παραγωγή πλουτωνίου.
              Τα ευρήματα αυτά σημαίνουν ότι η κόκκινη γραμμή που χαράσσεται από τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τον περασμένο Σεπτέμβριο - όταν δήλωσε ότι το Ιράν δεν πρέπει να έχει σε απόθεμα 250 κιλά οπλικού ουρανίου ,από 20 τοις εκατό καθαρότητα - πλησιάζει ταχύτερα από ό, τι τα "τέλη της άνοιξης-αρχές καλοκαιριού» η προθεσμία που ορίζεται για τη διακοπή του Ιράν πριν να οικοδομήσει μια πυρηνική βόμβα.
               Ωστόσο, στην απάντηση προς τον ΔΟΑΕ,για την εύρεση της Πέμπτης, το γραφείο του Νετανιάχου είπε μόνο, ότι τα πορίσματα της έκθεσης "αποδείξαν ότι το Ιράν συνεχίζει να προχωρά γρήγορα στην κόκκινη γραμμή» και «Το Ιράν είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη εμπλουτισμού για μια πυρηνική βόμβα."
                Πηγές αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν το Ιράν, για one-on-one συνομιλίες, με τις έξι δυνάμεις,για να αντιμετωπίσουν το Ιράν στο Καζακστάν στις 26 Φεβρουαρίου - αν και δεν είναι μυστικό ότι ο γύρος συνομιλιών πριν από δύο μήνες ήταν μια αποτυχία. Ο Gary Samore, ο βοηθός του Ομπάμα, έχει συστήσει, να εγκαταλείψει ο Λευκός Οίκος και να κινηθεί πάνω από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
                 Ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται σε διπλωματική εμπλοκή και "αυξημένη πίεση" (κυρώσεις) ως το μοναδικό μέσο για την πρόληψη του Ιράν,για απόκτηση ενός πυρηνικού όπλου.
Yes we are close...

Yes we are close..

               Ο Ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ,έχει θέσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ επί τόπου, --πηγές πληροφοριών debkafile του αναφέρουν--:Τον καλεί σε ένα χρέος. Σεβάστηκε το αίτημα του Ομπάμα, να μην χαλάσει την εκστρατεία του για την επανεκλογή το Νοέμβριο και καθυστέρησε την παράδοση από την "έκπληξη του Οκτωβρίου" που ευρέως προβλέφτηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
               Τώρα, η Τεχεράνη αντιμετωπίζει τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου και του Χαμενεΐ που θέλει να είναι σίγουρος ότι οι ΗΠΑ δεν ανέτρεψαν τα σχέδιά του. Απ 'όλα,η φιλοδοξία του είναι να εμποδίσει την πορεία του απερχομένου προέδρου ,Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ,σε επανεκλογή στην προεδρία και τον αντικαθιστά με ένα μουντό, με μη χαρισματική εικόνα, από τον εαυτό του, ο οποίος είναι επίσης αρμόδιος διαχειριστής και τα προσόντα για να βγάλει το Ιράν από το οικονομικό τέλμα του. Δεν είναι όλα τα προβλήματα του Ιράν,που προκαλούνται από τις κυρώσεις.Η Βασιλεία του Αχμαντινετζάντ έχει δει πολλές δυσλειτουργίες και τη διαφθορά.
                Ακραία βία υπάρχει ήδη στην ιρανική εκστρατεία μέχρι και απειλές δολοφονίας. Ο ανώτατος άρχοντας διεκδικεί από την κυβέρνηση Ομπάμα την ειρήνη, σε κάποιο ήσυχο διπλωματικό μέτωπο.
            Σύμφωνα με τις πηγές μας,η θυελλώδη προεκλογική εκστρατεία του Ιράν στην Τεχεράνη ,θα κρατήσει πίσω από κάθε πραγματική επανάσταση ή διπλωματική πρόοδο ,προς την οριστικό πυρηνικό ενοπλισμό μέχρι την εκλογή του νέου Προέδρου που θα σχηματίσει μια κυβέρνηση, κάποια στιγμή το φθινόπωρο.
            Την ίδια στιγμή, ο αγιατολάχ παίζει ένα περίπλοκο διπλό παιχνίδι με τη διατήρηση των διπλωματικών εντάσεων, αποφεύγοντας κάθε πραγματικό διάλογο με την Ουάσιγκτον. Πράγματι, μπορεί να καλωσορίσω ακόμα αυστηρότερες κυρώσεις και στρατιωτικές απειλές για την ενίσχυση του υποψηφίου για την προεδρία και να αφήσει τον υποψήφιο Αχμαντινετζάντ, για τιμωρία στα χέρια του ιρανών ψηφοφόρων.
                Ως εκ τούτου, οι σταυρωτές από την Ουάσιγκτον, την Ευρώπη, το Ισραήλ και τον ΔΟΑΕ, από τη μία πλευρά, σημαίνουν συναγερμό πάνω από την ταχεία πρόοδο της Τεχεράνης προς τα πυρηνικά όπλα, ενώ από την άλλη, η επιμονή στο να μην κάνουμε τίποτα ουσιαστικό πέρα ​​από την μάταιη φλυαρία για να το σταματήσουν. Και οι τέσσερις παίζουν στα χέρια του αγιατολάχ.       http://www.debka.com/article/22788/Obama-and-Netanyahu-aid-Khamenei%E2%80%99s-campaign-for-Iran%E2%80%99s-next-president   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ DEBKA:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου