Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

              Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ,σχετικά με τη διεθνή κοινότητα ,για την πρόληψη της εκμετάλλευσης των εξτρεμιστικών ομάδων και τους διεθνείς τρομοκράτες της τραγωδίας στη Συρία, για να επιτύχουν τους στόχους τους, θυμίζει την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση που έλαβε χώρα μόλις πριν από μία εβδομάδα κοντά στη ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό και είχε ως αποτέλεσμα πολλά θύματα, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.
             Ο Πρόεδρος Πούτιν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σήμερα στη Μόσχα: "Θα πρέπει να λάβει μια τέτοια βάναυση και έντονη καταδίκη,για τη διαδικασία ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας."
             Ο Πούτιν είπε ότι είχε έντονες συζητήσεις με τον Γάλλο ομόλογό του για να συζητήσουν την κρίση στη Συρία, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησε σε ορισμένα από αυτά ,που προβάλει σαν απόψεις.
              Ο Ρώσος ηγέτης είπε: "ότι αν και οι αποχρώσεις του στις θέσεις της Ρωσίας και της Γαλλίας για την κρίση στη Συρία, καλεί να κρατήσει τη Συρία ως μια δημοκρατική χώρα ενωμένη και έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία στη συνολική προσέγγιση για να αξιολογήσουμε την κατάσταση στη Συρία», προσθέτοντας: «Είναι καθήκον μας να ακούσουμε τη γνώμη σας σχετικά με ορισμένες πτυχές αυτού του δύσκολου θέματος και να καθίσουμε και να προβληματιστούμε σχετικά με το θέμα. "
             Ο Πούτιν τόνισε ότι στο πλαίσιο των συνομιλιών που επινοήθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο,με νέες προτάσεις για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι είναι δυνατόν να συζητήσουμε με όλους τους εταίρους και να προσπαθήσουμε για την επίτευξή τους.
             Και εκ νέου ο Πούτιν υπενθύμισε τη θέση της Ρωσίας, που αρχικά ισχύει πάντα και στόχος είναι η υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης και ο αγώνας κατά των εξτρεμιστών και των τρομοκρατών παντού, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται σε αυτό, μαζί με τη Γαλλία και σε χώρους που παρακολουθείτε η προσέγγιση αυτή με σαφήνεια και ακρίβεια και η θέση αυτή ενισχύει τη Μόσχα,για το Παρίσι και την δράση του στο Μάλι.
             Η στάση του νέου Γάλλου πρόεδρου είναι σκληροπυρηνική προς τη Συρία, δήλωσε: «Η Γαλλία και η Ρωσία εργάζονται για δύο παράλληλες διαδρομές στην περιοχή της κρίσης στη Συρία και είναι δύσκολο να συνδυαστούν αυτά τα δύο κομμάτια, αλλά μπορεί να εξασφαλίσουν σημαντική πρόοδο, στόχος μας είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας για να αποφευχθεί η αποσύνθεση της χώρας, αν και εξετάσαμε με διαφορετικό τρόπο για το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος του πολιτικού διαλόγου. "
             Η Ολλανδία καλείται να συνεχίσει τον πολιτικό διάλογο χωρίς να χάσει χρόνο, λέγοντας ότι στόχος είναι η εξεύρεση διεξόδου από αυτή την πολιτική κρίση και είπε: ". Αυτό είναι ακριβώς αυτό που έχουμε προσπαθήσει να ολοκληρώσουμε με τον Πούτιν και να προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατόν"
              Επανέλαβε τις γαλλικές θέσεις,ο Πρόεδρος είναι αδιάλλακτος ως προς τη θέση και τη γνώμη του λαού της Συρίας, λέγοντας ότι η χώρα του πιστεύει ότι η διευθέτηση στη Συρία είναι αδύνατη στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, παρά το χρόνο για την ομολογία του, ότι υπάρχουν άλλα μέρη εκτός του Πρόεδρου Άσαντ,για να εκπροσωπίσουν το συριακό λαό, ο οποίος ξεκινά το διάλογο μαζί του.
              Ο Πούτιν εξέφρασε κατά την έναρξη των συνομιλιών του με την Ολλανδία ,ότι ελπίζει να βρει τους μηχανισμούς για την ενεργοποίηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς της οικονομίας.
             Ο Πούτιν δήλωσε: "Πρέπει να βρούμε τις δυνατότητες για την αύξηση του εμπορίου με τη Γαλλία, η οποία υποχώρησε κάπως το περασμένο έτος, λόγω των προβλημάτων στην παγκόσμια οικονομία», σημειώνοντας ότι το διμερές εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και της Γαλλίας ήταν στο παρελθόν τριάντα δισεκατομμύρια δολάρια.
              Η Ολλανδία επιβεβαίωσε την προθυμία της να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όχι μόνο στον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων, των σιδηροδρομικών μεταφορών και της ενέργειας, αλλά και στη διοίκηση των οικολογικά καθαρών πόλεων στο μέλλον.
              Patruchow:Η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει όλα τα όπλα με συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τη Συρία
          Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Patruchow, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Πολωνίας, Stanislaw Causey ,δήλωσε ότι η χώρα του είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει όλες τις συμβάσεις για όπλα ,που έχουν υπογραφεί με τη Συρία και επανέλαβε την ανησυχία της χώρας του σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη.


        Και είπε ο Patruchow: «Οι συμβάσεις που υπογράψαμε πρέπει να εφαρμοστούν."
           Από την άλλη πλευρά επιβεβαίωσε ο Patruchow: «Η παρουσία σε μια σειρά από ακανθώδη ζητήματα, μεταξύ της Ρωσίας και της Πολωνίας ,σχετικά με τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και στο έδαφος της Πολωνίας που είναι γειτονική χώρα."
          Ο Patruchow εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία κατανοεί τους εταίρους για την διαμαρτυρία, στους Πολωνούς και θα σας βοηθήσουμε να παράσχετε διαβεβαιώσεις ότι αυτά τα αντιπυραυλικά συστήματα δεν θα εγκατασταθούν στην Ευρώπη, γιατί στρέφονται κατά της Ρωσίας.
          Και είπε ο Patruchow: "τον επόμενο Μάιο θα πραγματοποιηθεί και η ρωσική διάσκεψη του Υπουργείου Άμυνας για το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας και κάθε πλευρά θα έχει την ευκαιρία να θέσει τα επιχειρήματά της ώστε να βοηθήσει να βρεθούν κοινοί παρονομαστές» δείχνει να επιβεβαιώνει στον Πολωνό υπουργό Άμυνας να συμμετάσχει σε αυτό το συνέδριο.
           Ο Patruchow τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει το διάλογο και την παράδοση των ανησυχιών ,της κάθε πλευράς στα άλλα μέρη των εταίρων, εξηγώντας ότι ο πρόεδρος του Γραφείου Ασφαλείας του πολωνικού Εθνικού Συμβουλίου θα λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση, που διοργάνωσε το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας τον προσεχή Ιούνιο στη ρωσική πόλη του Βλαδιβοστόκ.
            Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της πολωνικής Εθνικής Ασφάλειας του Προεδρείου, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση: "Η Πολωνία θεωρεί ότι είναι σημαντικό να αναπτύξει στοιχεία του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού στο έδαφος της, καθώς και να διαθέτει σχέδια για τη δημιουργία εθνικών συστημάτων για την πυραυλική άμυνα."
           Ο Causey θεωρεί ότι η χώρα του προσπαθεί να κατανοήσει την ανησυχία της ρωσικής πλευράς για το θέμα αυτό, αλλά, επίσης, προσπαθεί να αποδείξει ότι τα συστήματα πυραυλικής άμυνας αποτελούν βασικό στοιχείο της ασφάλειας.
          Και είδε ο Causey ότι είναι φυσιολογικό να έχει η Ρωσία επιχειρήματα στις δικές τους διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και είπε: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλούμε, παρά μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θεωρούμε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ," αναφέρονται με προσοχή στη Πολωνία ,για την κατασκευή του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ. Δικαιολόγησε αυτό το ενδιαφέρον με το πρόσχημα της βοήθειας του συστήματος για να προστατεύσει το έδαφος σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας.
               Ο πρόεδρος του πολωνικού Εθνικού Γραφείου Ασφαλείας είπε ότι η χώρα του σχεδιάζει να επεκτείνει το δικό της σύστημα πυραυλικής άμυνας και να εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις με αντι-πυραυλική τεχνολογία, προσθέτοντας ότι οι πολωνικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν σήμερα τέτοιου είδους δυνατότητες.            http://www.sana-syria.com/ara/3/2013/02/28/469981.htm    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου