Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Αθωωτική απόφαση για Ανδρέα Γ. Κουρή και Ελένη Χρ. Τεγοπούλου.

Αθήνα
                   Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο τον Ανδρέα Γ. Κουρή ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ, ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.
                 Το δικαστήριο δέχθηκε τον ισχυρισμό που προβάλλει ο επιχειρηματίας, ότι ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της επιχείρησης δεν έχει ποινική ευθύνη.
                Περίπου πριν από δύο μήνες ο Ανδρέας Γ. Κουρής είχε καταδικαστεί σε τετράμηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για την ίδια κατηγορία που αφορούσε άλλη πράξη εισφοράς για ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ.

                 Εξάλλου, αθώα κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η Ελένη Χρ. Τεγοπούλου, αντιπρόεδρος της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η οποία αντιμετώπιζε κατηγορία για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
                Η κ. Τεγοπούλου συνελήφθη το Σάββατο για χρέη περίπου 350.000 ευρώ σε ασφαλιστικό ταμείο (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).
                Το δικαστήριο αθώωσε την κατηγορουμένη κρίνοντας ότι εκ της θέσεως της δεν είχε την ευθύνη για την οφειλή.
                Με την απόφαση του, ωστόσο, διέταξε τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να κινηθεί διαδικασία σε βάρος της Μάνιας Τεγοπούλου, προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της επιχείρησης.
                 Αντίθετος στην αθώωση της Ελένης Τεγοπούλου ήταν ο Εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος ζήτησε την ενοχή της, κρίνοντας ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συνήθως εμφανίζονται ως μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ «για να γλυτώνουν τις ποινές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου