Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Kαμμία ένδειξη για ηρεμία στην Δυτική Όχθη.Πέθαναν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που έκαναν απεργία πείνας.

           Μετά το θάνατο των Παλαιστινίων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές, 4.500 Παλαιστίνιοι στέλνουν τρόφιμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας!Παλαιστίνιοι ρίχνουν πέτρες σε δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή της Χεβρώνας.
           Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε ένα μήνυμα προς την Παλαιστινιακή Αρχή για να ηρεμήσει τις εντάσεις στη Δυτική Όχθη, την Κυριακή,γιατί οι Παλαιστίνιοι εξεγέρθηκαν και πέταξαν πέτρες σε δυνάμεις ασφαλείας κοντά στη Χεβρώνα.
            Ωστόσο, ένας ανώτερος συνεργάτης του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς,δεν έδωσε καμία ένδειξη για την Αρχή, η οποία ασκεί περιορισμένη αυτοδιοίκηση στη Δυτική Όχθη,ότι θα εκδώσουν οποιαδήποτε έκκληση για ηρεμία, και κατηγόρησε το Ισραήλ για την αναταραχή.
      IDF troops disperse Palestinians in Hebron [file]
       Iσραηλινές δυνάμεις απωθούν Παλαιστίνιους στην Χεβρώνα.
       Ο Yasser Abed Rabbo, ένας ανώτερος βοηθός του Αμπάς, δήλωσε για το Ισραήλ και την σύλληψη των κρατουμένων και την αντι-παλαιστινιακή βία από Εβραίους εποίκους,ότι ήταν «η αιτία της υποβάθμισης».
              Ανώτεροι αξιωματούχοι στην Ιερουσαλήμ δήλωσαν ότι το αίτημα του Νετανιάχου για ηρεμία στις εντάσεις έγινε με την ηγεσία της ΠΑ μέσω των ειρηνευτικών συνομιλιών και συνδέσμων του Yitzhak του Molcho.
          Σύμφωνα με το Κανάλι 10, ο Νετανιάχου έδωσε επίσης εντολή στις ισραηλινές αρχές για να μεταφέρουν τα φορολογικά έσοδα τους για τον Ιανουάριο », έτσι ώστε να μην έχει δικαιολογία, για να μην επιβάλει ηρεμία στο έδαφος."
      
      Οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν σε επιφυλακή στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ την Κυριακή το πρωί εν μέσω ανησυχιών ότι ο θάνατος των Παλαιστινίων κρατουμένων, Αραφάτ Jaradat στη φυλακή Megiddo το Σάββατο, θα συμψηφιστεί στις βίαιες διαδηλώσεις των Παλαιστινίων.
           Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε το Σάββατο το θάνατο του Jaradat έντονα, από μια προφανή καρδιακή προσβολή και απηύθυνε έκκληση για μια έρευνα του ΟΗΕ για την υπόθεση.
Υπήρξαν διαδηλώσεις στη Ραμάλα και στη Χεβρώνα μετά τον θάνατό του και 4.500 Παλαιστίνιοι στις ισραηλινές φυλακές έστειλαν πίσω την τροφή τους,το πρωί της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.      http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=304339 ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ JERUSALEM POST:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου