Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Άγνωστος ο αριθμός των παράνομων μεταναστών, στους 537.000 οι νόμιμοι.

Αθήνα
               Στους 537.237 ανέρχεται ο ακριβής αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση της ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενας Κουντουρά για το μέγεθος του συνολικού μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα.

                Για τον αριθμό των παρανόμως διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, ο Χαρ.Αθανασίου αναφέρει ότι δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους και το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα.

                Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία (όπως αυτά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας), ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 και μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα. Είναι, δηλαδή, περίπου ίσος με τον αριθμό των νομίμως διαμενόντων.

                «Αυτό το στοιχείο είναι εντελώς ενδεικτικό και δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι όλοι αυτοί εξακολουθούν να διαμένουν παρανόμως στη χώρα ή ότι δεν υπήρξαν και άλλα άτομα που κατόρθωσαν να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς να εντοπιστούν από την ΕΛΑΣ ή το Λιμενικό Σώμα», επισημαίνει ο Χαρ.Αθανασίου, ενώ υπογραμμίζει πως «οποιαδήποτε απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού τους είναι εντελώς παρακινδυνευμένη».

                Χαρακτηρίζει, ωστόσο, χρήσιμη τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία κατά την απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας καταγράφει πέραν των Ελλήνων και τους αλλοδαπούς νομίμως ή παρανόμως διαμένοντες στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου