Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Debate: Άναψαν τα αίματα με φόντο την οικονομική στήριξη και χορηγίες κομμάτων.

 Άναψαν τα αίματα στο τελευταίο διακαναλικό debate πριν την κάλπη, μεταξύ των τριών βασικών υποψηφίων, με φόντο την οικονομική στήριξη, τις εισφορές και τις χορηγίες των κομμάτων.Αρχικά ο Μαυρογιάννης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ σεβάστηκε το γράμμα και τον νόμο για τις χορηγίες. Όπως είπε, είναι το μόνο κόμμα που το έκανε σωστά με απόλυτη διαφάνεια.

Σημείωσε επίσης ότι όλες τις χορηγίες τις έχουν ανακοινώσει και θα ανακοινώσουν και τις πιο μικρές για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.

Κλείνοντας, έριξε τα πυρά του προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη, αναφέροντας πως δεν γίνεται να κρυβόμαστε πίσω από το γράμμα του νόμου και να μην δίνουμε στοιχεία.

Με την σειρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης κλήθηκε μεταξύ άλλων να ξεκαθαρίσει γιατί δεν έχει δώσει στο φως της δημοσιότητας τα νούμερα από τις εισφορές και τις χορηγίες προς την υποψηφιότητά του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν έχει λάβει κρατική χορηγία, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτάθηκε στον λαό δημόσια.

Τόνισε επίσης ότι όλα τα νούμερα θα τα δώσει στην δημοσιότητα μετά το πέρας των προεδρικών εκλογών.

«Λένε ότι είμαι εξαρτώμενος. Και τι δεν έχω ακούσει σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία», σημείωσε.

Τέλος, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι άλλο το γράμμα του νόμου και άλλο πολιτική ηθική.

«Ακούσαμε κάτι πρωτάκουστο αυτοί που θέλουν διαφάνεια αποκάλεσαν την διαφάνεια λαϊκισμό. Εμείς βάλαμε κανόνες ανεξάρτητα από τον νόμο. 50% από την κρατική χορηγία στο κόμμα. Και 50% από εισφορές. Απορρίψαμε κάθε εισφορά πάνω από 50 χιλιάδες», τόνισε.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επανήλθε λέγοντας πως ο ίδιος έχει ακούσει χειρότερα.

«Άκουσα ότι ο ξάδελφος μου έδωσε επτά εκατομμύρια στο ΑΚΕΛ για να επιλέξει εμένα», κατέληξε.

Δείτε την συζήτηση στο 6:10 λεπτό:

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου