Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Πυρκαγιά στη μεγαλύτερη φάρμα αυγών της Νέας Ζηλανδίας σκότωσε 75.000 κότες εν μέσω εθνικής έλλειψης.


Φωτογραφία του Tyler Durden
ΑΠΌ ΤΟΝ TYLER DURDEN

Ο πιο πρόσφατος μεγάλος προμηθευτής τροφίμων που τυλίχθηκε στις φλόγες , μετά από δεκαετίες προμηθευτών τροφίμων που δεν πυρπολήθηκαν, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αυγών της Νέας Ζηλανδίας - μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα, σκοτώνοντας περίπου 75.000 κότες .

Η φωτιά στο αγρόκτημα Zeagold «χρειάστηκε το καλύτερο μέρος της ημέρας για να περιοριστεί», σύμφωνα με την εταιρεία, προσθέτοντας ότι δώδεκα εργαζόμενοι στο εργοτάξιο ήταν «άθικτοι αλλά πολύ ταλαιπωρημένοι».

Πριν από την πυρκαγιά, οι αγρότες της Νέας Ζηλανδίας υπολόγιζαν ότι η χώρα χρειαζόταν άλλες 300.000 κότες για να αντιμετωπίσει μια εθνική έλλειψη αυγών, αναφέρει η The Guardian .

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ενώ ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί πόσο θα επηρεάσει η πυρκαγιά την αλυσίδα εφοδιασμού, "θα υπάρξει κάποια επίπτωση προφανώς – δεν είναι σπουδαίο να συμβαίνει εν μέσω έλλειψης " .

Η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει έλλειψη αυγών από την αρχή του έτους , όταν έβαλε τέλος στην εκτροφή μπαταριών. Η απαγόρευση βρισκόταν στα σκαριά από το 2012 και ο αριθμός των πουλερικών με μπαταρίες είχε μειωθεί με την πάροδο του χρόνου για να αποτελέσει μόλις το 10% της συνολικής παραγωγής αυγών – αλλά η τελική παράνομη απαγόρευσή τους στις αρχές Ιανουαρίου ήταν ακόμα αρκετή για να κλονίσει την αλυσίδα εφοδιασμού αυγών, αφήνοντας τα σούπερ μάρκετ τα ράφια άδεια, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αστυνόμευαν τις αγορές δίσκων και οι λάτρεις του μεγάλου πρωινού στερημένοι.

Η έλλειψη έχει φτάσει στο σημείο της διαμάχης: ένα σούπερ μάρκετ μικρής πόλης απαγόρευσε σε ένα πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου την περαιτέρω αγορά αυγών αφού καθάρισαν τα ράφια. Οι εφημερίδες έχουν εκδώσει στήλες με συμβουλές σχετικά με το ψήσιμο χωρίς αυγά και το κράμπλ με τόφου. και τον Ιανουάριο, η SPCA κυκλοφόρησε μια συμβουλευτική που έλεγε στους Νεοζηλανδούς να μην προβαίνουν σε αγορές πουλερικών στην αυλή, μετά από ανησυχίες ότι η αύξηση της ιδιοκτησίας ερασιτεχνικών κοτόπουλων θα είχε ως αποτέλεσμα τη μη σωστή φροντίδα των ζώων. The Guardian

Οι προμήθειες αυγών είναι περιορισμένες, επομένως αυτό δεν θα βοηθήσει με κανέναν τρόπο ", δήλωσε ο Michael Brooks, εκτελεστικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Παραγωγών Αυγών.

Η φωτιά έρχεται περίπου μία εβδομάδα αφότου κάηκε ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές αυγών της Αμερικής, η Hillandale Farms , σκοτώνοντας έως και 100.000 κοτόπουλα.

zerohedge.com

ΑΠΟΔΟΣΗ :Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου