Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Meloni, Salvini, Berlusconi με 50% συγκυβερνούν στην Ιταλία, αίρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ασκούν πίεση στην ΕΚΤ .

 Η κυβέρνηση της Meloni, Salvini και Berlusconi με πρωθυπουργό την Meloni έχει θέσει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των σχέσεων της Ιταλίας με την Ρωσία, εξέλιξη που νομοτελειακά θα οδηγήσει σε άρση των κυρώσεων της Ιταλίας κατά της Ρωσίας.


Σε δύο μήνες στις 25 Σεπτεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ιταλία όπου ο συνασπισμός του Κινήματος Αδέρφια για την Ιταλία ή Fdi της Meloni με ποσοστό 24%, η Lega του Salvini με ποσοστό 15% και η Forza Italia του Berlusconi με 10% θα συγκυβερνήσουν στην Ιταλία.
Δυο εθνικιστικά κόμματα και ένα δεξιό το Forza Italia θα συγκυβερνήσουν και για πρώτη φορά ένας καθαρά ακροδεξιός και δεξιός συνασπισμός θα ασκήσει εξουσία στην Ιταλία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εθνικιστική δεξιά που δεν έχει καμία σχέση με την φιλελεύθερη δεξιά ισχυροποιείται σε όλη την Ευρώπη.
Στην Γερμανία το AfD η Εναλλακτική για την Γερμανία ανακάμπτει εκ νέου στο 12%.
Στην Πορτογαλία το ακροδεξιό κόμμα Cheqa έχει αναρριχηθεί στο 8,3% όταν πριν λίγο καιρό βρισκόταν στο 0%.
Στην Ισπανία το ακροδεξιό κόμμα VOX έχει αναρριχηθεί στο 17% ενώ οι σοσιαλδημοκράτες υποχωρούν, ενώ το Λαϊκό κόμμα ανακάμπτει.
Στην Εσθονία το κόμμα ΕΚRΕ έχει σταθεροποιηθεί στο 17%.
Το κόμμα Fidez στην Ουγγαρία του Orban αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού συστήματος της χώρας.
Στην Αυστρία το εθνικιστικό κόμμα FPO έχει αναρριχηθεί στο 23% και βρίσκεται στην δεύτερη θέση στο πολιτικό σύστημα.
Στην Γαλλία η Le Pen απέδειξε ότι έχει καρπωθεί κέρδη στον πολιτικό μαραθώνιο στον οποίο συμμετέχει ήταν το βασικό αντίπαλο δέος του Macron του φιλελεύθερου κέντρου.

Γιατί η άνοδος στην εξουσία της εθνικιστικής δεξιάς στην Ιταλία θα αλλάξει άρδην το τοπίο στην Ευρώπη;

Όχι ο λόγος που η εθνικιστική δεξιά στην Ιταλία θα αλλάξει άρδην το τοπίο στην Ευρώπη δεν σχετίζεται με σχέδια italexit δηλαδή έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.
Η κυβέρνηση της Meloni, Salvini και Berlusconi με πρωθυπουργό την Meloni έχει θέσει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των σχέσεων της Ιταλίας με την Ρωσία, εξέλιξη που νομοτελειακά θα οδηγήσει σε άρση των κυρώσεων της Ιταλίας κατά της Ρωσίας.
Σε ένα τέτοιο σενάριο θα καταρρεύσει η πολιτική των κυρώσεων της Ευρώπης και γενικώς της Δύσης κατά της Ρωσίας… και ο Putin αντίστοιχα θα χαρακτηρίσει την Ιταλία φιλική χώρα ανοίγοντας πάλι τις ροές φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Είναι ξεκάθαρο ότι από την Ιταλία θα ξεκινήσει η κατάρρευση των αναποτελεσματικών κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας, θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους των εμμονικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και θα είναι ένα ακόμη πλήγμα στην αμερικανική κυβέρνηση Biden.

Οι Ιταλοί θα ασκήσουν πίεση στην ΕΚΤ

Η νέα Ιταλική κυβέρνηση θα ασκήσει και μεγάλη πίεση και στην ΕΚΤ.
Πρόσφατα η ΕΚΤ ανακοίνωσε ένα ειδικό εργαλείο για να μειώσει την πίεση στα ομόλογα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης.
Το εργαλείο αυτό έχει ως στόχο να υποστηρίξει τα ομόλογα των αδύναμων κρατών όπως Ιταλίας και Ελλάδος που είναι ευάλωτες στην κερδοσκοπία.
Οι Ιταλοί δεν θέλουν να φύγουν από το ευρώ αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση θα κάνει δύσκολο το έργο της ΕΚΤ.
Το ειδικό εργαλείο που θέτει 4 μνημονιακούς όρους για να παράσχει στήριξη και να ενεργοποιηθεί θα αποτελέσει σημείο τριβών στο μέλλον γιατί μεταξύ άλλων δεν έχει καμία αυτόματη διαδικασία ενεργοποίησης κάθε χώρα θα αξιολογείται αυτοτελώς.
FYWAgesXoAUbrOU.png

bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Μάλιστα, αυτοί είναι πολιτικοί με" βαρίδια"!!!! Και ο νοών, νοείτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή