Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Καβούρι: Επεισόδια και χημικά μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών - Τουλάχιστον ένας τραυματίας.

Οι νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των Πρυτάνεων , με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ.kavoyri-mat-arthro


Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα  στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Καβούρι, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φοιτητών, με αφορμή τη σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ξενοδοχείο της περιοχής.


Οι νεαροί διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνταν η σύνοδος των Πρυτάνεων , με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ.
Η ένταση πολύ γρήγορα κλιμακώθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συμπλοκές μεταξύ φοιτητών και ανδρών της αστυνομίας, με τους τελευταίους να προχωρούν στη ρίψη χημικών.IMG_3260b

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής στο κεφάλι.

«Η σύνοδος των Πρυτάνεων οφείλει να πάρει θέση για την καταστολή, τη βία και την καταπάταση του πανεπιστημιακού ασύλου. Οφείλει να καταδικάσει τα γεγονότα, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις χτυπούν φοιτητές. Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρουμε τα αιτήματά μας σήμερα εδώ και η απάντηση που παίρνουμε είναι να έχουμε τέσσερις συμφοιτητές μας στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια»., δήλωσε χαρακτηριστικά φοιτήτρια. 
Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ απηύθυνε στους φοιτητές πρόσκληση για συζήτηση

Αυτή την ώρα, κλειστό είναι το ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος προς Σούνιο στο Καβούρι.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται προς Σούνιο στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου