Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Βρέχει αράχνες στη Βραζιλία!

Αρκετά βίντεο καταγράφουν εικόνες χιλιάδων αράχνων που βρέχονται από το 
Espírito Santo do Dourado, νότια περιοχή του Minas Gerais, Βραζιλία, στις αρχές Ιανουαρίου 2019 ... Και αποδεικνύεται ότι αυτό το απροσδόκητο γεγονός είναι απόλυτα φυσιολογικό.
βραζιλία βροχή αράχνη Ιανουάριος 2019, Βραζιλία αράχνη βροχή Ιανουάριος 2019 βίντεο, Βραζιλία αράχνη βροχή Ιανουάριος 2019 εικόνα

Ενώ η Ευρώπη και οι ΗΠΑ μπορεί να είναι επιρρεπείς σε χιονοθύελλες στη Βραζιλία,βρέχει αράχνες!
Στα βίντεο που κάλυψαν το Διαδίκτυο σαν ένα τεράστιο ιστό, ένας φοιτητής και η γιαγιά του αποτυπώνουν εικόνες χιλιάδων αράχνων που σμίγουν πάνω και κάτω μεταξωτά νήματα που συνδέονται με τηλεφωνικά καλώδια.
Το πλάνο δίνει τη ξεχωριστή εντύπωση ενός ντους - ή ίσως ελαφρού χιονιού - των αράχνων που πέφτουν κάτω στους καταραμένους κατοίκους.
Εντελώς παράξενο, όχι; Ωστόσο, σύμφωνα με τους βιολόγους, το φαινόμενο δεν είναι τόσο περίεργο όσο αυτό το είδος αράχνης είναι γνωστό ότι είναι αρκετά κοινωνικό. Συνήθως βρίσκονται σε δέντρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ κατασκευάζουν είδη γιγαντιαίων φύλλων ιστών για να παγιδεύουν έντομα.
Οι επιστήμονες έχουν περιγράψει περίπου 40.000 είδη αράχνων σε όλο τον κόσμο, αλλά μόνο λίγες από αυτές είναι κοινωνικές. Αυτά τα 23 είδη είναι διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο και μερικές φορές σμήθουν, όπως τα μυρμήγκια ή οι μέλισσες. Τα θηλυκά συχνά ξεπερνούν τα αρσενικά 10 προς 1 στις αποικίες, που μπορούν να ξεπεράσουν τα 50.000 άτομα.

Στο Minas Gerais,στη Βραζιλία, δεν είναι ένας ασυνήθιστος τόπος για να δείτε τον ουρανό που έχει σπαρθεί από αράχνες. Το είδος,  Anelosimus eximius , μπορεί να βρεθεί από τον Παναμά μέχρι την Αργεντινή και ζει σε αποικίες που μερικές φορές αποτελούνται από χιλιάδες άτομα. Κάθε αράχνη είναι περίπου το μέγεθος μιας γόμας μολυβιού. Τα πλέγματα τους μπορούν να τεντώσουν από το έδαφος μέχρι τις τέντες των δέντρων ή τις ανθρώπινες κατασκευές 65 πόδια ψηλά.
Εάν έρθουν ισχυροί άνεμοι, ο ιστός μπορεί να αποκολληθεί από τις αγκυρώσεις του, μεταφέροντας τις αράχνες και το ερειπωμένο σπίτι τους σε νέες τοποθεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες αποικίες ζουν στο Τέξας. Στο κρατικό πάρκο της λίμνης Tawakoni, ακριβώς ανατολικά του Ντάλλας, οι αράχνες της Γουατεμάλας κατασκευάζουν τεράστιες πέτρες που καλύπτουν έκταση μέχρι και 600 ποδιών. Οι αράχνες χτίζουν τους τεράστιους ιστούς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι αράχνες επιτυγχάνουν τέτοια αιφνίδια τεχνικά κατορθώματα χάρη στις αξιοθαύμαστες δυνατότητες αναπαραγωγής τους και την ικανότητά τους να διασκορπίζονται με μπαλόνια. 

http://strangesounds.org/2019/01/its-raining-spiders-in-brazil.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου