Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ… ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: Δείτε τις Ένοπλες Δυνάμεις των γειτόνων μας (Εικόνες).

στρ-900x425
Με αφορμή την τεταμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει στα Σκόπια, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και την εμφύλια σύγκρουση, κάνουμε μια καταγραφή των Ενόπλων Δυνάμεων των γειτόνων μας.


Με τα πνεύματα να είναι τεταμένα στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων σε τέτοιο βαθμό που πολλοί αναλυτές να κάνουν λόγο ακόμα και για εμφύλιο πόλεμο, αξίζει να ειπωθεί πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αυτής αν και δοκιμάστηκαν έντονα κατά την διάρκεια της Αλβανικής εξέγερσης του 2001, δεν φαίνεται να έχουν αυξήσει τις δυνατότητές του κυρίως λόγο της οικονομική δυσχέρειας που υπάρχει.
Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί πως σε περίπτωση ξεσπάσματος νέας Αλβανικής εξέγερσης στο κράτος αυτό, οι οπλισμένοι με ατομικό οπλισμό Αλβανοί αντάρτες δεν διαθέτουν σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία και πληροφορίες, ούτε τεθωρακισμένα, ούτε πυροβολικό και βέβαια ούτε αεροπορία.
Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ιστοσελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αυτής και ιστοσελίδες που καταγράφουν τις εξελίξεις στον χώρο των στρατιωτικών εξοπλισμών παγκοσμίως, οι Ένοπλες Δυνάμεις της πΓΔΜ διαθέτουν:
Άρματα μάχης
T-72: 31
6fxhfj5f
Τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού BMP-2: 11
starsdatu3

MT-LB: 11
starsdatu4
BTR-80: 12 για χρήση από τις Ειδικές Δυνάμεις
starsdatu5
TM-170 «Hermelin»: 115
Σε εφεδρεία βρίσκονται επίσης δέκα Τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού «Λεωνίδας» που παραχώρησε η Ελλάδα και τριάντα Μ-113
Πυροβολικό
Όσον αφορά το πυροβολικό η πΓΔΜ διαθέτει δώδεκα πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών ΒΜ-21 Grad και άλλους δώδεκα γιουγκοσλαβικής προέλευσης Μ-63.
Διαθέτει επίσης 144 ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 και 121,92 mm.
Αεροπορία
starsdatu1
Την «πολεμική» αεροπορία του κράτους αυτού αποτελούν 6 επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24 εκ των οποίων τα 4 είναι εκσυγχρονισμένα από την ισραηλινή Elbit και 6 μεταφορικά ελικόπτερα Mil Mi-17 εκ των οποίων επίσης 4 είναι εκσυγχρονισμένα από την ίδια ισραηλινή βιομηχανία.
starsdatu2

 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.