Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

150 νεκροί και τραυματίες στρατιώτες στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν.

150 στρατιώτες από το Αφγανιστάν τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών στα σύνορα με το Πακιστάν.
.

Ο Στρατηγός«Nadeem Anjum» την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου,εξήγησε την εξέλιξη του ατυχές περιστατικού πριν 2 μέρες, στα σύνορα μεταξύ Πακιστάν και  Αφγανιστάν, κοντά στη διέλευση των συνόρων στο Chaman, στην επαρχία Μπαλουχιστάν, υποστήριξε ότι τα σύνορα του Αφγανιστάν  ενεργούν χωρίς λόγο, με την απογραφή του Πακιστάν.Οι Αφγανοί στα σύνορα, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 12 αμάχους. 
Δηλώνοντας ότι το Πακιστάν απερίσκεπτα, δείχνει μια ισχυρή ανάκαμψη, δήλωσε ότι οι πακιστανικές δυνάμεις σε απάντηση στους πυροβολισμούς χωρίς αιτία από τις αφγανικές δυνάμεις, σκότωσαν 50 άνθρωπους και 100 τραυματίστηκαν. 

Αφγανικές πηγές μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει απάντηση στο αίτημα από το Πακιστάν. 
Στην πακιστανική επαρχία Μπαλουχιστάν,ο διοικητής είπε ότι οι αφγανικές δυνάμεις έπρεπε να ενεργήσουν, να απαντήσουν επειδή σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες,έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη επειδή ξέρουν τους μουσουλμάνους αδελφούς τους. 

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε επίσης χθες, ότι το περιστατικό που συνέβη πριν από τις αρχές  αρμόδιες αρχές του Αφγανιστάν, καθώς και ειδοποίηση ότι η απογραφή του Πακιστάν μαζί με κάποια προστασία από στρατιωτική δύναμη, έχει οριστεί να διενεργήσει την απογραφή, σε περιοχές και χωριά των συνόρων.
Η έκθεση αναφέρει ότι οι αφγανικές δυνάμεις πυροβόλησαν σε πακιστανικό έδαφος το πρωί της Παρασκευής, η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίστηκε στο Marvazi, τα σύνορα Chaman,που γίνεται η διέλευση μεταξύ των δύο χωρών και έκλεισε και πάλι για λογαριασμό του Πακιστάν. 
http://www.irna.ir/fa/News/82520178/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ IRNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.