Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Πυρετός πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ στον Ειρηνικό! Σε διάταξη μάχης δύο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων απέναντι στην Κίνα.

 Ιταλία και Γαλλία θα αναπτύξουν επίσης ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων τους στον Ινδο-Ειρηνικό φέτος.

Είναι γνωστό ότι σημαντική στρατιωτική ένδειξη για ενδεχόμενη κρίση σε μια περιοχή του πλανήτη, αποτελεί η ύπαρξη   Δύναμης κρούσης Αμερικανικών αεροπλανοφόρων  εκεί.

Μία Δύναμη κρούσης περιλαμβάνει ένα (1) αεροπλανοφόρο μαζί με τα πλοία συνοδείας αυτού.

Στη στρατιωτική "αργκώ" των ΗΠΑ, Δύναμη κρούσης  (1) αεροπλανοφόρου σε μια περιοχή σημαίνει επιτήρηση και συνήθη κατάσταση, δύο (2) αεροπλανοφόρων παραπέμπουν σε κρίση και τρία (3) αεροπλανοφόρων παραπέμπουν σε εν δυνάμει μεγάλη πιθανότητα άμεσης έναρξης πολεμικών επιχειρήσεων .

Δύο (2) Αμερικανικές ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων εκτελούν ασκήσεις στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.

"Στην  παρούσα φάση δύο (2) Αμερικανικές ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων πραγματοποιούν ασκήσεις με ιαπωνικό πολεμικό πλοίο  στη Θάλασσα των Φιλιππίνων", ανακοίνωσε το Ναυτικό ινστιτούτο των ΗΠΑ .

Τα αεροπλανοφόρα USS Carl Vinson (CVN-70) και USS Theodore Roosevelt (CVN-71) πραγματοποίησαν άσκηση με ελικοπτεροφόρο της Ιαπωνικής Ναυτικής Δύναμης Αυτοάμυνας JS Ise (DDH-182) στη Θάλασσα των Φιλιππίνων .

«Ο σκοπός αυτής της εκπαίδευσης είναι η βελτίωση της τακτικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ», δήλωσε ο Αντιναύαρχος Hitoshi Shimuzu, διοικητής του Escort Flotilla 2,  συμπληρώνοντας  ότι «Είμαστε αφοσιωμένοι στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».

Η άσκηση περιελάμβανε, «σενάρια αεράμυνας, θαλάσσια επιτήρηση, ασκήσεις στο κατάστρωμα και τακτικούς ελιγμούς για την προώθηση πολεμικής ικανότητας υψηλών προδιαγραφών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του 7ου Στόλου των ΗΠΑ.

Το USS Carl Vinson (CVN-70) φέρει  την Carrier Air Wing (CVW) 2,  και συνοδεύεται από το καταδρομικό USS Princeton (CG-59) και τα αντιτορπιλικά USS Sterett (DDG-104), USS Dewey (DDG-105), USS Rafael Peralta (DDG-115) και USS John Finn (DDG-113) 

Το USS Theodore Roosevelt (CVN-71) φέρει την CVW 11 και συνοδεύεται από το καταδρομικό USS Lake Erie (CG-70) και τα αντιτορπιλικά USS William P. Lawrence (DDG-110), USS Daniel K. Inouye (DDG 118) και USS Halsey (DDG-97) .

Γαλλία και Ιταλία θα αναπτύξουν αεροπλανοφόρα τους στον Ειρηνικό

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει περαιτέρω ασκήσεις αεροπλανοφόρων με πολυεθνική συμμετοχή. 

Τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία θα αναπτύξουν ομάδες κρούσης αερομεταφορέων στον Ινδο-Ειρηνικό φέτος.

Η Ιταλία θα αναπτύξει το αεροπλανοφόρο ITS Cavour (550), το οποίο φέρει μαχητικά F-35B στην αεροπορική πτέρυγά της με πολυεθνική δύναμη συνοδώνπλοίων και η Γαλλία θα αναπτύξει το αεροπλανοφόρο FS Charles De Gaulle (R91), το οποίο φέρει  μαχητικά Rafale M  , μαζί με μια ομάδα συνοδών πλοίων και πλοίων υποστήριξης.

Η Ιαπωνία ενδιαφέρεται να μάθει από τις εμπειρίες επιχειρήσεων αεροπλανοφόρων των ευρωπαϊκών φορέων F-35B, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς προετοιμάζεται για τις δικές της επιχειρήσεις με τα F-35B.

Μια αντιπροσωπεία αξιωματικών της Ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας Αυτοάμυνας παρακολούθησε δοκιμές στο βρετανικό αεροπλάνο HMS Prince of Wales (RO9) στα ανοιχτά της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, με την Ιαπωνία να σχεδιάζει να στείλει ένα αντιτορπιλικό κλάσης Izumo αργότερα αυτό το έτος.

Οι ενέργειες της Ιαπωνίας.

Το Ιαπωνικό πλοίο JS Kaga (DDH-184), βρίσκεται στη μέση της ολοκλήρωσης των θαλάσσιων δοκιμών μετά την πρώτη φάση της μετατροπής του πλοίου σε F-35B. Αυτή η τροποποίηση περιλαμβάνει τη δομική μετατροπή του τμήματος του θαλάμου πτήσης της πλώρης του πλοίου από τραπεζοειδές σχήμα σε τετράγωνο σχήμα.

Το αδελφό πλοίο JS Izumo (DDH-183) έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στην αποβάθρα αργότερα αυτό το έτος για παρόμοιες εργασίες, με τα δύο πλοία να έχουν επίσης προγραμματιστεί να υποβληθούν σε δεύτερη και τελευταία μετατροπή, την οποία η Ιαπωνία ελπίζει να ολοκληρώσει μέχρι το οικονομικό έτος 2027. 

 Η Ιαπωνία σχεδιάζει να παραλάβει έξι F-35B το 2024 από μια συνολική παραγγελία 42 αεροσκαφών και θα δημιουργήσει μια προσωρινή μοίρα F35B το ίδιο έτος. 

Αναβάθμιση αεροπορικής βάσης στις Φιλιππίνες από τις ΗΠΑ.

Τέλος μια αεροπορική βάση στις Φιλιππίνες πρόκειται να λάβει σημαντική αναβάθμιση για να φιλοξενήσει αμερικανικά αεροσκάφη στο πλαίσιο ενός σχεδίου ενίσχυσης της αποτροπής κατά της Κίνας.

Ήδη ο τόπος πολλών βελτιώσεων που χρηματοδοτήθηκαν από τις ΗΠΑ μέσω της Συμφωνίας Ενισχυμένης Αμυντικής Συνεργασίας (EDCA) του 2014 μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Φιλιππίνων, το πιο πρόσφατο έργο της αεροπορικής βάσης Basa της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων θα είναι μια προσωρινή περιοχή  στάθμευσης αεροσκαφών 625.000 τετραγωνικών ποδιών.

Πυρετός πολεμικών προετοιμασιών.

Από τα παραπάνω  αντιλαμβανόμαστε ότι οι ΗΠΑ τελούν συνεχώς σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας στον Ειρηνικό, τηρώντας στην περιοχή δύο(2) Ομάδες κρoύσης αεροπλανοφόρων τους αφού Κίνα αλλά και Βόρεια Κορέα, προκαλούν συνεχώς με εισβολή τις Ταϊβάν και Νότια Κορέα αντίστοιχα.

Πέραν αυτού οι ΗΠΑ προβαίνουν σε πυρετώδεις πολεμικές προετοιμασίας σε Φιλιππίνες- Ιαπωνία αλλά και Αυστραλία την οποία μετατρέπουν σε μια  τεράστια βάση ανεφοδιασμού των δυνάμεών τους στον Ειρηνικό.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου