Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Τι αλλάζει στα ΠΡΟΣΤΙΜΑ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60;

 Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση επιστρέφεται το πρόστιμο που επιβλήθηκε στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν ή εξαιρέθηκαν επίσημα από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί και το οποίο σύμφωνα με το νομοσχέδιο Υγείας που τέθηκε σε διαβούλευση επιστρέφεται υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένα αν οι άνω των 60 ετών τελικά εμβολιάστηκαν ή εξαιρέθηκαν επίσημα από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για λόγους υγείας.

Όπως αναφέρει το άρθρο 58 ανακαλούνται αναδρομικώς και αυτοδικαίως από την αρμόδια αρχή τα διοικητικά πρόστιμα μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, που έως την έναρξη ισχύος της παρούσας επιβλήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα υπό την προϋπόθεση:

α) είτε να εμβολιάστηκαν με δεύτερη δόση εμβολίου ή με μία δόση μονοδοσικού εμβολίου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες έως και την 31η.12.2022,

β) είτε να εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19.

Το επιστρεπτέο διοικητικό πρόστιμο μετά των αναλογούντων τόκων εκπρόθεσμης καταβολής τυγχάνει ακατάσχετο και δεν υπόκειται σε κανένα συμψηφισμό κατά την επιστροφή του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.».

Σκοπός της προτεινόμενης διάταξης είναι η ανάκληση των προστίμων που επιβλήθηκαν στον ανεμβολίαστο πληθυσμό άνω των 60 ετών, που πλέον είτε εμβολιάστηκαν είτε εξαιρούνται από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έως το τέλος του τρέχοντος έτους και η επιστροφή των τυχόν εισπραχθέντων ποσών.

el.gr

4 σχόλια:

 1. Άρα οί ανεμβολίαστοι συνταξιούχοι άνω τών 60
  ετών, υπάγονται σ'αυτούς πού εξαιρούνται από τόν υποχρεωτικό εμβολιασμό καί κατά συνέπεια τούς επιστρέφετε τό πρόστιμο πού είχαν αρχικά δώσει??
  Μπορεί να μού απαντήσει κάποιος υπεύθυνα.??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν καταλαβαίνω καλά θα επιστραφεί σε όσους εμπολιάστηκαν.

   Διαγραφή
  2. Μια ενεσούλα είναι αυτή, πάρτην κι ας πέσει χάμω, πάρτην κι ας πέσει χαααάαάμωωώ!!

   Διαγραφή
  3. Καλύτερα νά πέσει χάμω ή ενεσούλα, παρά εγώ...!
   (γιά πάντα)

   Διαγραφή