Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν αρνητικές δοκιμές COVID αφού η "εξαιρετικά ανεύθυνη" Κίνα ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της.

Ενημέρωση (1500ET): Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ θα απαιτούν από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να υποβάλουν αρνητικό τεστ COVID-19.

Από τις 5 Ιανουαρίου στις 12:01 π.μ. ET, όλοι οι επιβάτες από την Κίνα που είναι ηλικίας 2 ετών και άνω θα πρέπει να λάβουν αρνητική εξέταση PCR ή αυτοτελή εξέταση αντιγόνου το αργότερο 2 ημέρες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο, σύμφωνα με το CDC.

Το CDC δήλωσε ότι ανησυχεί κυρίως για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19 στις ΗΠΑ.

Ο οργανισμός θέλει επίσης να αποτρέψει τη διαρροή τυχόν παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία στη χώρα.

Γιατί όχι τώρα; Αυτό το κύμα μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι τότε;

Είναι ξενοφοβική η κυβέρνηση Μπάιντεν που ξεχωρίζει τους Κινέζους ταξιδιώτες;

Το CDC δήλωσε ότι η έλλειψη ακριβών δεδομένων θα καταστήσει πιο δύσκολο για τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους υγείας να εντοπίσουν τις παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, εάν προκύψουν.

Δεδομένου αυτού, ο Kyle Bass κάνει μια καλή παρατήρηση:

Όπως αναφέραμε λεπτομερώς νωρίτερα, το Bloomberg αναφέρει ότι οι ιταλικές υγειονομικές αρχές θα αρχίσουν να ελέγχουν όλες τις αφίξεις από την Κίνα για τον ιό Covid, αφού σχεδόν οι μισοί από τους επιβάτες δύο πτήσεων προς το Μιλάνο βρέθηκαν να έχουν τον ιό.

Επιπλέον, στη Γερμανία, οι υγειονομικές αρχές "παρακολουθούν στενά" την κατάσταση στην Κίνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Sebastian Guelde.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε στις 26 Δεκεμβρίου ότι η χώρα θα τερματίσει όλες τις απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποκτήσουν ένα αρνητικό τεστ PCR εντός 48 ωρών από την αναχώρηση, ανέφερε. Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Κίνα πρέπει να υποβληθούν σε πέντε ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, ακολουθούμενη από τρεις ημέρες στο σπίτι.

Ο υγειονομικός φορέας πρόσθεσε ότι ο εξερχόμενος τουρισμός, ο οποίος έπεσε σχεδόν στο μηδέν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα επανέλθει με "ομαλό" τρόπο.

Αίρεσε επίσης το ανώτατο όριο στον αριθμό των διεθνών πτήσεων από και προς την Κίνα.

Κρίσιμο για τον υπόλοιπο κόσμο, όπως αναφέρουν οι Epoch Times, τα στοιχεία από ταξιδιωτικούς ιστότοπους δείχνουν ότι οι Κινέζοι κάτοικοι σπεύδουν να κλείσουν ταξίδια στο εξωτερικό.

Η κινεζική ταξιδιωτική πλατφόρμα Tongcheng Travel δημοσίευσε στοιχεία στις 27 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των αναζητήσεων για βίζες για να μεταβούν στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 10 φορές και ο όγκος αναζήτησης διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύτηκε κατά 850%.

Η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μεταξύ των προορισμών που αναζητήθηκαν περισσότερο.

Ο Sean Lin, ιολόγος και πρώην διευθυντής εργαστηρίου στον κλάδο ιογενών ασθενειών του Ινστιτούτου Έρευνας του Στρατού Walter Reed, δήλωσε ότι το άνοιγμα της χώρας από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) είναι στην πραγματικότητα μια στρατηγική για να μολυνθούν όλοι όχι μόνο εντός της Κίνας, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

"Όταν δεν μπορούν να ελέγξουν την επιδημία, την προωθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακριβώς όπως όταν ξέσπασε για πρώτη φορά το COVID στη Γουχάν, οι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί στη Γουχάν είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Η στρατηγική είναι η ίδια τώρα όπως και πριν", είπε.

Ο Λιν επισήμανε την έλλειψη διαφάνειας του καθεστώτος εν μέσω της τελευταίας επιδημίας, μια σταθερή συμπεριφορά τα τελευταία τρία χρόνια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

"Το ΚΚΚ δεν μοιράζεται δεδομένα και η διεθνής κοινότητα δεν γνωρίζει πόσες διαφορετικές παραλλαγές του ιού εξαπλώνονται στην Κίνα και αν υπάρχουν και άλλες σύνθετες μολύνσεις", είπε.

"Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι εξαιρετικά ανεύθυνο για το ΚΚΚ να αφήσει τους ανθρώπους να βγουν από τη χώρα που είναι μια τεράστια επιδημική περιοχή. Με άλλα λόγια, έχει έναν πολύ ύπουλο σκοπό και είναι πολύ κακόβουλο".

Το Bloomberg σημειώνει ότι η Ιταλία αναλύει τώρα την αλληλουχία αυτών των εξετάσεων για να δει αν υπάρχουν νέες παραλλαγές που προέρχονται από την Κίνα, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του. Εάν βρεθεί νέο στέλεχος, οι αξιωματούχοι ενδέχεται να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στα ταξίδια από την Κίνα.

"Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι έχει αναπτυχθεί μια πιο επικίνδυνη μετάλλαξη στην Κίνα που θα οδηγούσε σε κήρυξη περιοχής παραλλαγής του ιού, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα αντίστοιχους ταξιδιωτικούς περιορισμούς", πρόσθεσε.

Τέλος, το κρίσιμο ερώτημα για τους φιλελεύθερους παγκοσμιοποιητές του κόσμου - θα είναι και πάλι ξενοφοβικό να μπλοκάρουμε τους Κινέζους επισκέπτες;

zerohedge.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου