Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Οι Ρώσοι κάνουν ισχυρές παρεμβολές στην χρήση του GPS στον Εύξεινο Πόντο-Επίκειται αιφνιδιαστική χερσαία επίθεση στην Ουκρανία;

 Πέφτουν κορμιά ανάμεσα σε Αμερικανούς, Βρετανούς και άλλους ξένους μισθοφόρους με τους Ρώσους της Wagner στο Μπαχμούτ.

Ρωσικές πηγές, αναφέρουν ότι έχουμε συνεχείς παρεμβολές στην ζώνη του GPS στα ανοικτά των ακτών του Σότσι, οι οποίες φέρονται να έχουν πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις μέσα σε τρεις ημέρες.

Μιλάμε για ισχυρές παρεμβολές που μπλοκάρουν τις συχνότητες GPS σε συσκευές πλοήγησης αναγκάζοντας τα όργανα να καταχωρούν εσφαλμένες συντεταγμένες για αεροσκάφη, γεγονός που είναι τρομερά επικίνδυνο.
Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα το Ισραήλ είχε κατηγορήσει την Ρωσία ότι χρησιμοποιεί άγνωστο εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ένα γνωστό ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που είναι σε υπηρεσία είναι το συγκρότημα Krasukha.

Με βεληνεκές περίπου 250-300 χιλιόμετρα, αυτό το σύστημα είναι αρκετό για να διαταράξει με επιτυχία τη λειτουργία  ηλεκτρονικού εξοπλισμού πληροφοριών, να απενεργοποιήσει  ευαίσθητο εξοπλισμό ή ακόμα και να προκαλέσει “ζημιά” σε  εχθρικά ραντάρ με παρεμβολές.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, υπάρχει και άλλο ακόμα πιο ισχυρό ρωσικό συγκρότημα ηλεκτρονικού πολέμου με βεληνεκές  άνω των 400 χιλιομέτρων.

Το Μπαχμούτ είναι η μεγάλη αρένα που σφάζονται δυτικοί μισθοφόροι και Ρώσοι χωρίς κανένα έλεος  

Εικόνες, βίντεο, και πληροφορίες παρουσιάζουν μια πολύ μεγάλη σε έκταση δράση δυτικών μισθοφόρων από την μία μεριά, και Σύριων μισθοφόρων από την άλλη στο Μπαχμούτ, στο οποίο δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πέφτουν κορμιά καθημερινά.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, κατά τη διάρκεια των επιθετικών επιχειρήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα εξουδετέρωσαν τακτική ομάδα ξένων μισθοφόρων και κατέβαλαν τις μονάδες της 10ης Ορεινής ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Razdolivka του τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, αναφέρει σχετική ανακοίνωση ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων.  

 

Από Λευκορωσία το κύριο μέτωπο επίθεσης των Ρώσων που θέλουν ταχεία προέλαση στο ουκρανικό έδαφος

Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές στις στρατιωτικές μονάδες και το αρχηγείο και από πηγές στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση στην Λευκορωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση.

“Η έναρξη της, σύμφωνα με τοπικές πηγές και με κάθε επιφύλαξη, είναι προγραμματισμένη να γίνει πολύ σύντομα”, αναφέρει σχετικό άρθρο το οποίο εικάζει για την ημερομηνία φυσικά.

Οι υποτιθέμενες κατευθύνσεις των ρωσικών επιθέσεων είναι το Σάρνυ και το Κοβέλ, ενώ είναι πιθανή μια ταχεία προέλαση προς την κατεύθυνση του Κιέβου και του Τσερνιχίφ.

Το σενάριο θέλει η ρωσική επίθεση να ξεκινά με μαζικούς βομβαρδισμούς πυροβολικού και πυραύλων στις συνοριακές περιοχές , καθώς Ρώσοι κομάντος θα υλοποιούν επιχειρήσεις δολιοφθοράς στην περιοχή του Μπρόβαρυ.

Το πρώτο κύμα θα αποτελείται από μέλη της Wagner και ποινικό παρελθόν κατά τα ρωσικά πρότυπα.
Αυτή τη στιγμή, 6-8 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί με το βλέμμα στην κατεύθυνση του Κιέβου, ενώ  ο ίδιος αριθμός μπορεί να μεταφερθεί στο Mozyr μέχρι αύριο 25 Δεκεμβρίου.

Η κύρια κατεύθυνση της πιθανής ρωσικής επίθεσης έχει προγραμματιστεί προς την κατεύθυνση του Λούτσκ, ενώ οι  πρώτοι στόχοι είναι οι πόλεις Σάρνυ και Κοβέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς του στρατού στη Λευκορωσία, λόγω του εδάφους (βάλτοι, δάση, μικρά ποτάμια που δεν παγώνουν, στενοί πλημμυρισμένοι δρόμοι), το ρωσικό πεζικό θα προελάσει σχεδόν χωρίς την υποστήριξη αρμάτων μάχης στο πρώτο στάδιο.

«Η τεχνολογία απλά δεν θα λειτουργήσει σε αυτά τα μέρη. Η παραμεθόρια περιοχή είναι γεμάτη τάφρους, μέρος της επικράτειας έχει πλημμυρίσει, ενώ οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση.

Η λύση θα είναι οι επιθέσεις πεζικού με ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα υπό την κάλυψη της αεροπορίας και του πυροβολικού», δηλώνει ένας αξιωματικός του ρωσικού στρατού που σταθμεύει στην περιοχή της Βρέστης.
Ο εξοπλισμός, σύμφωνα με πηγές, σχεδιάζεται να μεταφερθεί μετά την κατάληψη του Σέρνυ που αποτελεί έναν σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο.

Στην κατεύθυνση του Λούτσκ, η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας διαθέτει, 70 χιλιάδες στρατιώτες  (διασκορπισμένα μέχρι στιγμής από τη Μαλορίτα και το Στόλιν στα σύνορα προς Μπρεστ, μέχρι το Σλόνιμ και το Γκρόντνο).

Από τον Νοέμβριο, 120 μαχητικά αεροσκάφη έχουν μεταφερθεί στη Λευκορωσία από την περιοχή της Χερσώνας, την Κριμαία, το Ντονιέτσκ και τις περιοχές της Ρωσίας.

Επίσης οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει στην Λευκορωσία τις πιο έτοιμες και έμπειρες μονάδες της Wagner από το Μπαχμούτ, από τη Συρία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Αρχικά, σχεδιάστηκε επίθεση  από 170 έως 200 χιλιάδες στρατιώτες, αλλά, σύμφωνα με νέες  πληροφορίες, ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στη Λευκορωσία δεν υπερβαίνει τις 90 χιλιάδες.

Στη Λευκορωσία μεταφέρονται εσπευσμένα τμήματα Εφέδρων  που εκπαιδεύτηκαν το Νοέμβριο-Δεκέμβριο στη Σιβηρία, στα Ουράλια και στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Περιφέρεια.Ο συνολικός αριθμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στη Λευκορωσία μπορεί να αυξηθεί σε 170-200 χιλιάδες άτομα έως τις 10 Ιανουαρίου 2023.

Ο στρατός της Λευκορωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα   συμμετάσχει άμεσα στην επίθεση, περιοριζόμενος στην παροχή εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ετοιμάζονται να συναντήσουν ρωσικά στρατεύματα.

Από όσο γνωρίζουμε, η γραμμή άμυνας θα είναι ευέλικτη και κινητή, ενώ σημαντική ποσότητα πυροβολικού και εξοπλισμού μετακινείται κοντά στα σύνορα με Λευκορωσία.

Οι κινήσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι απόλυτα ορατές χάρη στα αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στην Πολωνία.

Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματικοί, μιλώντας για την επίθεση στο Λούτσκ, εξέφρασαν περίπου την ίδια άποψη, λέγοντας ότι  αυτό θα είναι αυτοκτονία και ο κίνδυνος να χαθεί όλο το εναπομείναν εκπαιδευμένο ρωσικό πεζικό.

Η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας έχει διαφορετική άποψη, όπως και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ, στον οποίο ανήκει η πατρότητα του σχεδίου.

Ο Πούτιν, σύμφωνα με πηγές στο Γενικό Επιτελείο, αποφάσισε να κάνει μια αιφνιδιαστική επίθεση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νίκη στον πόλεμο, επειδή υπάρχει η ιδέα ότι η Ουκρανία έμεινε χωρίς δυτικές προμήθειες. Για χάρη αυτού του στόχου, ή μάλλον, για χάρη μιας φαντασμαγορικής ευκαιρίας να τον επιτύχουν, Πούτιν, Γερασίμοφ, Σόιγκου δεν θα χαριστούν σε στρατιώτες και εξοπλισμό.

Η Ρωσία δεν θέλει να παρατείνει τον πόλεμο και αναζητά μια ταχεία προέλαση και συνθηκολόγηση της κυβερνήσεως του Κιέβου, κάτι πολύ δύσκολο αυτήν την περίοδο, ενώ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ έχουν μπλέξει για τα καλά εντός ουκρανικού εδάφους, προετοιμάζοντας το επόμενο στάδιο κατά της Ρωσίας. Το τέλος όμως τέτοιων σχεδίων, εκατέρωθεν, θα ήταν μια παγκόσμια σύγκρουση στον πλανήτη.  

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου