Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

«Είναι άρρωστο πολύ…» – Σοκ από το βίντεο βιασμού και κακοποίησης του 15χρονου στο Ίλιον.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα βγαίνουν συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού και κακοποίησης ενός 15χρονου από ομάδα συνομήλικών του στο Ίλιον.

Ο 15χρονος έχει δώσει μία συγκλονιστική 20σέλιδη κατάθεση στις Αρχές για τα όσα περνούσε στα χέρια της συμμορίας, με τις περιγραφές του να έχουν κάνει τους πάντες να ανατριχιάσουν.

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται και βίντεο των αποτρόπαιων πράξεων, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία και οι εικόνες τους είναι ιδιαίτερα σκληρές. Τόσο σκληρές, που ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων ανήλικων, δεν μπόρεσε να τις δει πάνω από μία φορά.

«Δεν μπόρεσα, δεν ήθελα να δω πάνω από μια φορά τα βίντεο. Είναι άρρωστο πολύ», σχολίασε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο Εμμανουήλ Διαμαντάρας, ο οποίος υποστήριξε ακόμα ότι ο ανήλικος πελάτης του ήταν μεν παρών σε έναν από τους βιασμούς του 15χρονου, αλλά δεν συμμετείχε, απλώς… καθόταν στον καναπέ του εγκαταλελειμμένου σπιτιού-κολαστηρίου.

«Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στην μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις. Είδε το βίντεο από την άλλη φορά και είπε πως είναι παρόμοιες οι πράξεις», είπε σχετικά.

Ο κ. Διαμαντάρας τόνισε ακόμα πως ο ανήλικος εντολέας του «ήταν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν συνελήφθη. Έμαθε η οικογένεια ότι πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι και την επόμενη ημέρα γύρισε στην Ελλάδα και το παιδί εμφανίστηκε στην Αστυνομία».

Όσο για το πώς… δικαιολόγησε τα όσα σοκαριστικά έχει υποστεί ο 15χρονος; Η θέση του συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων ήταν η εξής:

«Τα παιδιά όλα είναι συμμαθητές από την πρώτη γυμνασίου. Έγινε δύο φορές αυτό. Το παιδί πήγαινε στο σπίτι αυτό γιατί ήταν σημείο συνάντησης. Δεν είχαν καμία διαφορά τα παιδιά. Αυτό που παλιότερα γινόταν με τα παιδιά να κατεβάζουν το παντελόνι ενός πιο αδύναμου παιδιού για να το εξευτελίσουν, επειδή ήξεραν ότι δεν θα μιλούσε, αυτό έγινε σε πιο άγρια μορφή … Την φορά που δεν ήταν παρών ο πελάτης μου, ήταν παρόντα κορίτσια. Τον ρώτησα ‘εάν ήταν κάποιο κορίτσι την φορά που ήσουν εκεί, θα κάνατε τα ίδια;’ και η απάντηση ήταν “φυσικά και όχι’».

Οι δύο από τους έξι ανήλικους συλληφθέντες απολογούνται σήμερα, ενώ ήδη τρεις έχουν πάρει το δρόμο για τη φυλακή, με τον έκτο να έχει μείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, γιατί για λίγες ημέρες δεν είχε συμπληρώσει ακόμα τα 15 έτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δρούσαν ως εγκληματική ομάδα που βιντεοσκοπούσε τις πράξεις της. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τη χρήση βίας, παραδέχθηκαν τις σεξουαλικές πράξεις, ωστόσο, τις απέδωσαν σε «σεξουαλικό πειραματισμό», την ώρα που οι συνήγοροί τους προσπαθούν να δώσουν στις πράξεις χαρακτήρα «οπαδικών διαφορών».

Αναζητούνται άλλα έξι άτομα, δύο αγόρια και τέσσερα κορίτσια και τα εντάλματα σύλληψης είναι θέμα ωρών να εκδοθούν, κυρίως για τα δύο αγόρια, αν και το ένα από τα δύο φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

newsbreak.gr

1 σχόλιο: