Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

 ragdaies ekselikseis

“Kλείδωσε” η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και δυτικά της Κρήτης με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η ανακοίνωση θα γίνει από την κυβέρνηση τον Μάρτιο.

Η πληροφορία αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην εκπομπή του ΣΚΑΙ όπου ο βουλευτής της ΝΔ, Α.Συρίγος, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Αρκετοί εντός και εκτός ΝΔ θεωρούν ότι πρόκειται για καθαρή προεκλογική κίνηση.

Θα μπορούσε όμως η εξαγγελία αυτή να ακυρώσει τις εκλογές στην Τουρκία; Να δώσει στην  παρούσα χρονική στιγμή μια αφορμή στον Ρ.Τ.Ερντογάν για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης θεωρώντας ότι τα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη δημιουργούν προηγούμενο για το Αιγαίο;

Σαφέστατα ναι. Και αυτό έχουν ήδη αρχίσει να λένε δημόσια οι Τούρκοι. Ότι η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο σημείο αυτό, μπορεί να μην είναι Αιγαίο αλλά κλείνει την είσοδο προς το Αιγαίο για τον τουρκικό Στόλο!

Επιπλέον, τόσο η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου όσο και το διάταγμα Σίσι για την ΑΟΖ Αιγύπτου δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην Τουρκία. Επί της ουσίας δημιουργούνται τετελεσμένα τα οποία ακυρώνουν τα τουρκικά σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιεύματα, έχει βγει από το συρτάρι του ΥΠΕΞ, με καθοδήγηση του Μεγάρου Μαξίμου, ως η τελευταία πράξη στο πεδίο των εθνικών ζητημάτων της κυβέρνησης πριν από τις εκλογές

Πηγές του ΥΠΕΞ σημειώνουν  ότι έχει ανοίξει η επεξεργασία για το κλείσιμο των κόλπων και τη χάραξη των γραμμών βάσης νότια της Κρήτης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος έχει ανοίξει εκ νέου με ορίζοντα τον προσεχή Μάρτιο.

Οι εκκρεμότητες δεν είναι καλός σύμμαχος. Γιατί στην Ιστορία τα κενά έρχονται να καλύψουν άλλες δυνάμεις και να ασκήσουν δυναμική πολιτική, δημιουργώντας τετελεσμένα. Οι σχέσεις στο τρίγωνο Ελλάδας – Τουρκίας – Λιβύης το απέδειξαν.

Με την Τουρκία να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες της Λιβύης και κατά περίπτωση τις ελληνικές εκκρεμότητες για την υλοποίηση του αφηγήματος της «Γαλάζιας Πατρίδας». Ξεκινώντας από το τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019 για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και φτάνοντας μέχρι το νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2022 για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Που επανέφερε έντονα τις εισηγήσεις για την επέκταση των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου