Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Χρυσό αίμα: μόνο 43 άνθρωποι στον κόσμο το κατέχουν.

 

Χρυσό αίμα: μόνο 43 άνθρωποι στον κόσμο το κατέχουν.

Οι άνθρωποι που έχουν χρυσό αίμα είναι οι πιο σπάνιοι γήινοι. Τα τελευταία 60 χρόνια, μόνο 43 άνθρωποι στον κόσμο έχουν ταυτοποιηθεί. Ο χρυσός είναι αίμα με μηδενικό παράγοντα Rh, το οποίο, όπως βλέπουμε, είναι το πιο σπάνιο, άρα και πολύ πολύτιμο, τόσο για την επιστήμη όσο και για τη διαδικασία της μετάγγισής του. Ως εκ τούτου, ο ορισμός είναι - χρυσό αίμα, αν και, φυσικά, αυτό το όνομα είναι καθαρά υπό όρους.

Golden Blood: Μόνο 43 άνθρωποι στον κόσμο το κατέχουν

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο τύπος αίματος ΑΒ είναι ο πιο σπάνιος από όλους, καθώς μόνο το 0,06% του πληθυσμού τον έχει. Ωστόσο, υπάρχει πολύ πιο σπάνιο και πολύτιμο αίμα... χρυσό αίμα. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι εκτός επιστημονικής φαντασίας, υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι στην ανθρώπινη ιστορία που είχαν χρυσό αίμα. Κάτι εξαιρετικά περίεργο, που έγινε αντικείμενο έρευνας.
Χρυσό αίμα, υπάρχει πραγματικά;
Υπάρχουν τουλάχιστον 8 διαφορετικοί συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν από A, B, O και D+ ή D-. Από όλα όμως, η ομάδα αίματος ΑΒ έχει το χαμηλότερο ποσοστό στην κοινωνία.
Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Στάνφορντ, μόνο το 0,6% του πληθυσμού έχει αυτή την ομάδα αίματος. Αν και το ποσοστό των εθνοτικών ομάδων ποικίλλει, δεν φτάνει ποτέ το 1%. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια τέτοια περίεργη περίπτωση. χρυσό αίμα. Μια περίεργη κατάσταση που έχουν μόνο 43 άνθρωποι στον πλανήτη.
Η ύπαρξη αυτού του αίματος έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια χάρη σε έναν άνδρα που ονομάζεται Thomas. Η περίπτωσή του παρουσιάστηκε σε ένα άρθρο στο περιοδικό Mosaic το 2014 με τίτλο "The Man with the Golden Blood". Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας αίματος είναι ότι δεν διαθέτει το πιο κοινό αντιγόνο. Αυτός είναι ο λόγος που ονομάζεται - Rhnull.
Ανακαλύφθηκε το 1961 και από τότε έχουν αναφερθεί μόνο 50 περιπτώσεις παγκοσμίως. Κάτι πολύ επικίνδυνο για τα άτομα με αυτή την ομάδα αίματος... ακόμα κι αν μπορούν να σώσουν πολλές ζωές.Golden blood Ο πιο σπάνιος και πιο πολύτιμος τύπος αίματος στον κόσμο.
 
Σωτήρες σε κίνδυνο
Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίζουμε άτομα με αυτήν την ομάδα αίματος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ερυθρά αιμοσφαίρια έχουν υποδοχείς γνωστούς ως αντιγόνα. Εάν ένα άτομο με χρυσό αίμα υποβληθεί σε μετάγγιση, το ανοσοποιητικό σύστημα θα δεχτεί μόνο αντιγόνα που ταιριάζουν με τον τύπο αίματος του.
Διαφορετικά, το σώμα θα επιτεθεί στα κύτταρα του αίματος, κάτι που μπορεί να είναι θανατηφόρο. Εν ολίγοις, εάν σε ένα άτομο με χρυσό αίμα γίνει μετάγγιση αίματος με οποιοδήποτε αντιγόνο Rh, το σώμα του θα το απορρίψει. Αυτό είναι κάτι εντελώς επικίνδυνο, αφού το 99,9999994% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αίμα με αντιγόνα Rh. Επομένως, η εύρεση αιμοδότη για άτομα με χρυσό αίμα είναι σχεδόν αδύνατη.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα άτομα αυτά συμβουλεύονται να δίνουν αίμα συνεχώς σε περίπτωση που χρειαστούν ποτέ μετάγγιση. Οι ασθενείς με άλλους τύπους αίματος μπορεί επίσης να ωφεληθούν από αυτό.
Γι' αυτό υπάρχει μια παγκόσμια τράπεζα χρυσού αίματος. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται καθολικοί δότες για άτομα με σπάνιες ομάδες αίματος. Έτσι λέει ο David Barbour, συνιδρυτής της Vivio Life Sciences.
πηγή 23-4-22
https://koroleffsov.ru/zolotaja-krov-eju-vladejut-vsego-43-cheloveka-v-mire.html

https://www.pravda-tv.ru/2021/04/15/492226/samaya-redkaya-zolotaya-krov-obnaruzhena-vsego-u-43-chelovek-na-planete

Ποιος έχει το χρυσό αίμα στον κόσμο;

Η χρυσή ομάδα αίματος ή η μηδενική ομάδα αίματος Rh δεν περιέχει αντιγόνα Rh (πρωτεΐνες) στα ερυθρά αιμοσφαίρια (RBCs). Αυτή είναι η πιο σπάνια ομάδα αίματος στον κόσμο, με λιγότερα από 50 άτομα να έχουν αυτήν την ομάδα αίματος. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε Αβορίγινες Αυστραλούς .
Ποια είναι η παλαιότερη ομάδα αίματος;
Στη μοριακή ιστορία, ο τύπος Α φαίνεται να είναι ο «παλαιότερος» τύπος αίματος, με την έννοια ότι οι μεταλλάξεις που προκάλεσαν τους τύπους Ο και Β φαίνεται να προέρχονται από αυτόν. Οι γενετιστές το αποκαλούν αυτό το αλληλόμορφο άγριου τύπου ή προγονικό.

Το χρυσό αίμα είναι και κατάρα και ευλογία.
Είναι πολύ σπάνιο - μόνο 43 άνθρωποι στον πλανήτη έχουν αυτήν την ομάδα αίματος. Όλοι τους έχουν την ευκαιρία να σώσουν αμέτρητες ζωές, αλλά από την άλλη μόνο το χρυσό αίμα είναι κατάλληλο για μεταγγίσεις.

Η επιστήμη γνωρίζει περιπτώσεις απουσίας αντιγόνων Rh στα αιμοσφαίρια των ανθρώπων. Δεν υπάρχουν περισσότεροι από 50 τέτοιοι «τυχεροί» στον κόσμο. Ονομάζονται οι ιδιοκτήτες του χρυσού αίματος. Λόγω του παράγοντα Rh που λείπει, επισημαίνεται - Rhnull. Πιστεύεται ότι είναι το χρυσό αίμα που είναι το πιο αρχαίο. Όσοι το έχουν να ρέει μέσα από τις φλέβες τους είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη αιμολυτικής αναιμίας λόγω της υπερβολικής ευθραυστότητας των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Γιατί μόνο 43 άνθρωποι στον πλανήτη έχουν χρυσό αίμα;

Ένα τέτοιο αίμα σε σπάνιες περιπτώσεις κληρονομείται, πιο συχνά εμφανίζεται σε ένα άτομο ως αποτέλεσμα δύο εντελώς τυχαίων μεταλλάξεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το αίμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετάγγιση σε απολύτως οποιοδήποτε άτομο στον πλανήτη.

Το 2014, το The Atlantic παρουσίασε ένα άρθρο για έναν άνδρα με χρυσό αίμα. Το μοτίβο της δημοσίευσης είναι ότι παίρνει προφυλάξεις σε όλη του τη ζωή για να αποφύγει την ανάγκη μετάγγισης αίματος: ως παιδί δεν πήγε να ξεκουραστεί στο στρατόπεδο, σε μεγαλύτερη ηλικία οδηγούσε πολύ προσεκτικά, πήγε διακοπές μόνο σε αυτούς μέρη όπου υπάρχουν νοσοκομεία στα οποία μπορούν να κάνουν μετάγγιση χρυσού αίματος.

Πότε ανακαλύφθηκε το χρυσό αίμα;

Για πολλά χρόνια, η επικρατούσα ιατρική ήταν της άποψης ότι ένα έμβρυο που στερείται όλων των αντιγόνων Rh δεν μπορεί να επιβιώσει στη μήτρα. Αντίστοιχα, άνθρωποι με τέτοιο χαρακτηριστικό δεν μπορούν να υπάρχουν στον κόσμο. Η ανακάλυψη το 1961 αίματος με μηδενικό παράγοντα Rh σε έναν υγιή ενήλικα είχε ως αποτέλεσμα μια έκρηξη βόμβας - ο ιδιοκτήτης του χρυσού αίματος ήταν γηγενής Αυστραλός. Αυτό που προηγουμένως φαινόταν απίστευτο έχει γίνει πραγματικότητα. Μετά από αυτό, βρέθηκαν 43 άτομα με μηδενικό παράγοντα Rh σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι η αξία του χρυσού αίματος για την επιστήμη;
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε ένα αντιγόνο στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο χρυσό αίμα, μπορεί να μεταγγιστεί σε οποιοδήποτε άτομο. Για την ιατρική, αυτό το αίμα έχει μεγάλη αξία. Οι επιστήμονες προσπαθούν να το μελετήσουν για να βρουν έναν τρόπο να ακυρώσουν οποιοδήποτε άλλο αίμα. Εάν βρεθεί η τεχνική, τότε τα προβλήματα με την εύρεση κατάλληλου αίματος για μετάγγιση θα εξαφανιστούν και θα σωθούν πολλές ακόμη ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου