Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Διορατικός Krzysztof Jatskowski: Η Ευρώπη περιμένει ένα πολύ θλιβερό γεγονός.-Πτώση Ερντογάν με αναταραχές στην Τουρκία.

 Ο Pan Krzysztof Jatskowski, ο αγαπημένος διορατικός των Πολωνών, αφιέρωσε σχεδόν πλήρως το τελευταίο του βίντεο στο θέμα της επερχόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που είναι ήδη, όπως λένε, προ των πυλών. Ως εκ τούτου, σε μια νέα, ελαφρώς απρογραμμάτιστη εκπομπή, ο κ. Γιατσκόφσκι έδωσε προσοχή σε άλλα θέματα,

ειδικότερα, προειδοποίησε την Ευρώπη για κάποια θλιβερά γεγονότα που, σύμφωνα με το νέο όραμα του Παν Κριστόφ, θα συμβούν πολύ σύντομα:

... Το πρώτο πράγμα που βλέπω συνεχώς τώρα είναι μια τεράστια, σαν να λέγαμε, κηδεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι κόσμο, όλοι ανάβουν κεριά. Δεν μπορώ να πω αν πρόκειται για κηδεία κάποιου διάσημου προσώπου ή πένθος λόγω του θανάτου πολλών ανθρώπων. Ίσως πρόκειται για κάποιο είδος τρομοκρατικής επίθεσης. Ή μια μορφή τρομοκρατικής επίθεσης. Ή θα συγκριθεί με τρομοκρατική επίθεση. 

Άλλο ένα άμεσο είναι κάποιου είδους πολιτική κρίση στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να κλονιστεί η θέση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Ο Ερντογάν έχει μια πολύ ισχυρή πολιτική, είναι ανένδοτος στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας του - και ξαφνικά θα υπάρξει κάποιου είδους αναταραχή. Αυτό θα είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, αλλά μπορεί να υπάρχουν κατηγορίες ότι οργανώθηκε από έξω, ότι κάποιος έφερε κάποιου είδους πολιτική αναταραχή στην Τουρκία. Παρεμπιπτόντως, πολλοί άνθρωποι με κεριά - αυτή θα μπορούσε να είναι η Τουρκία. 

 Ο Ιούλιος-Αύγουστος είναι μια περίοδος που θα αποδειχθεί πολύ σημαντική για την Ουκρανία. Δεν υπόσχομαι ότι η σύγκρουση θα τελειώσει αύριο, αλλά μπορεί να υπάρξει σημαντική ηρεμία μιας συγκεκριμένης κατάστασης αυτή τη στιγμή.

Ακόμη και στην Ευρώπη θα υπάρξει ένα κύμα είτε κάποιας νέας είτε παλιάς πανώλης. Όπως είπα νωρίτερα, δεν θα συμπεριφέρονται όλες οι χώρες συγχρονισμένα, όπως έκαναν στην αλλαγή του περασμένου έτους. Αλλά σε κάποια σημεία βλέπω ασθενοφόρα που πετούν κάπου με σήμα. Ίσως αυτό να σχετίζεται με πανδημίες, αλλά μπορεί να υπάρξει και κάποια άλλη ανάγκη για επείγουσα ιατρική περίθαλψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μαζικά και μάλιστα με κάποιου είδους βιασύνη.

Στο εγγύς μέλλον θα πραγματοποιηθεί η πρώτη «βροχερή μέρα» στο παγκόσμιο χρηματιστήριο. Αλλά αυτό θα είναι μόνο η αρχή, μετά την οποία οι «μαύρες μέρες» θα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Θα είναι τόσο οικονομικό σοκ που η Αμερική θα δηλώσει ακόμη και ότι, αν χρειαστεί, είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τα συμφέροντά της με στρατιωτικά μέσα. 

Αυτό το οικονομικό σοκ σας το λέω από τον περασμένο Μάιο. Η παγκόσμια οικονομία θα βυθιστεί στο χάος και η κρίση θα αποτελείται, όπως λέγαμε, από δύο στάδια και ένα μεταβατικό στάδιο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, όλα θα χωρέσουν κάπου σε 3-4 μήνες - Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος. Αλλά πριν από όλα αυτά θα υπάρξει κάποια περίοδος, η οποία θα ονομαστεί η λέξη «ύφεση». Και αυτή τη στιγμή, δηλαδή το καλοκαίρι, θα αρχίσει αυτή η πτώση.  

Η κρίση θα επηρεάσει όλο τον κόσμο και θα είναι τρομερά βαθιά. Θα μοιάζει με κάποιου είδους κατάρρευση, με αποτέλεσμα να κλονιστεί εντελώς η υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Αυτή η κατάρρευση θα προκαλέσει όλεθρο, σπάζοντας τα πάντα με τέτοιο τρόπο που κάποια στιγμή θα επηρεάσει την κανονική καθημερινότητα. Για παράδειγμα, στις μεγάλες πόλεις, η μεταφορά μπορεί να σταματήσει για μικρό χρονικό διάστημα.

Οι άνθρωποι μπορούν να χάσουν πολλά τιμαλφή. Οι κυβερνήσεις αρχικά θα καθησυχάσουν, θα εξηγήσουν ότι οι απώλειες θα αποζημιωθούν, αλλά αυτά θα είναι απλώς λόγια που δεν θα έχουν νόημα πολύ σύντομα. Και για τη διαχείριση της κρίσης στην ΕΕ, θα ληφθούν κάποιες επείγουσες και σκληρές αποφάσεις.

Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να κρατούν ορισμένες αξίες ή νομίσματα, πιστεύοντας ότι είναι στιγμιαίο - ότι θα συμβεί ένα θαύμα και αυτές οι αξίες θα επιστρέψουν σε αξία. Αλλά θα εξαπατηθούν. Ο κόσμος θα κρατήσει τα χρήματα στα χέρια του και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα με αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρήματα θα χάσουν την αξία τους. Όχι, θα υπάρχει κάτι άλλο με τα χρήματα, που είναι πάρα πολλά. 

Και τότε, σαν να λέμε, θα εμφανιστούν νέα χρήματα, κάποια προσωρινά. Χρήματα, τα οποία είναι απίθανο να ονομάσουμε χρήματα - εμείς οι ίδιοι θα αρνηθούμε ότι είναι χρήματα, εκλαμβάνοντάς τα απλώς ως ένα νέο σημάδι χρηματοδότησης για αόριστο χρονικό διάστημα. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτά τα νέα χρήματα / όχι χρήματα δεν θα είναι προσωρινά. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου