Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Η ένταση δεν πέφτει!Ο Έλληνας υπουργός έβαλε ξανά στο στόχαστρο την Τουρκία.

 Ο Δένδιας βρίσκεται στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας. 20:11

"ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ"

Ο Δένδιας εξηγεί:

Το αν θα υπάρξει ένα «καυτό καλοκαίρι» στο Αιγαίο εξαρτάται από τη στάση της Τουρκίας. Ελπίζω να μην το κάνουμε.

Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και διάφοροι αναλυτές στην Τουρκία μπήκαν στην κούρσα για το ποιος θα επιτεθεί περισσότερο φραστικά στην Ελλάδα. Επιτίθενται στην Ελλάδα με νομικά αβάσιμες, στερούμενες ιστορικές γνώσεις και παράλογες απαιτήσεις. Προσβάλλουν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα αιτήματα για αφοπλισμό των νησιών είναι μέρος της ρεβιζιονιστικής πολιτικής της Τουρκίας. Η ιστορία της Τουρκίας ότι η κυριαρχία των ελληνικών νησιών εξαρτάται από τον αφοπλισμό τους είναι ανησυχητική και επικίνδυνη.

Η συμφωνία που υπογράφηκε στη Μαδρίτη για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν έχει νομική σημασία και δεν είναι δεσμευτική για τα μέρη.

Για να συμπεριληφθεί η Τουρκία στην Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στην ΕΕ, μέλη της οποίας είναι η Ελλάδα και η Κύπρος (το ελληνικό μέρος).

«Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ»

Από την άλλη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και πρώην υπουργός Εξωτερικών, είπε: «Η Τουρκία πέτυχε τους στόχους της σχετικά με τις ΗΠΑ, τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη Μαδρίτη. Ο Μητσοτάκης από την άλλη δεν κέρδισε τίποτα στη σύνοδο. Κατρούγκαλος είπε: «Η Σουηδία και η Φινλανδία, που είναι από τις πιο δημοκρατικές χώρες στην Ευρώπη, αποδέχθηκαν τις δικαιολογίες της Τουρκίας για τρομοκρατία και εκδόσεις».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου Uludağ, Ferhat Bıçakçı, ο οποίος έκανε αξιολογήσεις για το θέμα στη μετάδοση του CNN Türk, είπε: "Η Τουρκία είναι ένα πολύ χρήσιμο υλικό στην ελληνική εσωτερική πολιτική. Μπορώ όμως να πω ότι υπερβαίνει αυτό. Γιατί ανεξάρτητα από την πολιτική στην Ελλάδα, η Τουρκία είναι στην ημερήσια διάταξη λόγω κάποιων δομικών προβλημάτων με την Τουρκία.Τελευταία έξοδός τους είναι η Τουρκία.Το βλέπω ως προσπάθεια απαξίωσης των κερδών του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. είπε. Το μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Φενερμπαχτσέ, Ετζέ Μπαμπάν, είπε, "Οι σχέσεις της Τουρκίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και σε θέματα που αφορούν τον κόσμο ενοχλούν την Ελλάδα. Τα προκλητικά λόγια του Μητσοτάκη επικρίνονται επίσης από μέσα". χρησιμοποίησε τις φράσεις.

milliyet.com.tr

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου