Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Πάτρα: Θλίψη για τον Γιώργο Δριβήλα- «Έσβησε» μέσα στο κρεοπωλείο του./Θλίψη στον Τύρναβο: “Έφυγε” από τη ζωή μέσα σε πλοίο 57χρονος γυμναστής – Επέστρεφε από την Τήλο./ Καχριμάνης: «Πραξικόπημα» η τροπολογία για τη μεταβίβαση του εργοστασίου απορριμμάτων./«Τσουνάμι» κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ-Ποιες μέρες θα είναι 24ωρες οι απεργίες.

 Πριν λίγους μήνες είχε χάσει τη σύζυγό του.
Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του 68χρονου κρεοπώλη Γιώργου Δριβήλα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ενώ βρισκόταν μέσα στο κατάστημα του, στην περιοχή Ταραμπούρα, χθες το απόγευμα.

Στο σημείο έσπευσε σταθμός του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Πριν από 7 μήνες ο Γιώργος Δριβήλας είχε χάσει την 60χρονη συζυγό του από κορωνοϊό. 

thebest.gr

Θλίψη στον Τύρναβο: “Έφυγε” από τη ζωή μέσα σε πλοίο 57χρονος γυμναστής – Επέστρεφε από την Τήλο.

Θλίψη έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, στο χώρο του αθλητισμού και στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο ξαφνικός θάνατος του 57χρονου Τυρναβίτη γυμναστή Ν. Μπ. ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο καράβι με το οποίο επέστρεφε στον Πειραιά από την Τήλο όπου είχε πρόσφατα διοριστεί σε δημόσιο σχολείο.

Άτομο ενεργό στον εκπαιδευτικό χώρο και με προσφορά στον αθλητισμό ως προπονητής ο Ν. Μπ. είχε μόνο φίλους και η είδηση του θανάτου του έχει συγκλονίσει.

Η σορός του οδηγήθηκε για νεκροψία – νεκροτομή ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο χρόνος της κηδείας του.

Ο αδικοχαμένος γυμναστής αφήνει πίσω τη σύζυγό του, τα δυο τους παιδιά, τη μητέρα του και αδέλφια.

Πηγή: paidis.com

onlarissa.gr

Καχριμάνης: «Πραξικόπημα» η τροπολογία για τη μεταβίβαση του εργοστασίου απορριμμάτων.

asa mitsotakis

Ως «πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου το άρθρο που ψηφίστηκε στην Βουλή πριν από τρεις ημέρες για τη μεταβίβαση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Περιφερειάρχη, η οποία έγινε στη διάρκεια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και στη συνέχεια ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις διαχρονικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε να επιλυθούν προβλήματα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας ότι οι Δήμοι δια των τότε Αναγκαστικών Συνδέσμων τους ανέθεσαν στην Περιφέρεια την κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου. Υπενθύμισε τους λόγους για τους οποίους η Περιφέρεια ήλθε σε σύγκρουση με την «Αειφορική Ηπείρου», τη θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, καθώς αποκλειστικός γνώμονας ήταν η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και η μικρότερη επιβάρυνση των κατοίκων της Ηπείρου.

Αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε αρχικά με τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια  με κυβερνητικούς παράγοντες μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, με την οποία επιδικάστηκε κατά πλειοψηφία στον Ι.Φ.Σ. αποζημίωση 3,5 εκ. ευρώ και για την οποία  έχουν δρομολογηθεί  από κοινού με το Δημόσιο  όλες οι διαδικασίες για την ακύρωσή της.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τρία βασικά ζητήματα που συνιστούν εξόφθαλμη την παρέμβαση που επιχειρήθηκε και μάλιστα σε περίοδο που απουσίαζε εκτός Ελλάδος ο Πρωθυπουργός με σκοπό να αποτραπούν οι περαιτέρω ενέργειες της Περιφέρειας και συγκεκριμένα:

1.            Η τροπολογία κατατέθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ψηφίστηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση του καζίνο Ελληνικού στην ΤΕΡΝΑ,  ενώ την ίδια ημέρα κατατέθηκε άλλο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλάμβανε διατάξεις για τη διαχείριση απορριμμάτων και τους ΦΟΔΣΑ. Πρόκειται για νομοσχέδιο που είχε τεθεί μάλιστα σε δημόσια διαβούλευση, χωρίς να περιλαμβάνει καμία διάταξη περί μεταβίβασης των Έργων ΣΔΙΤ απορριμμάτων.  (Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 είχε προηγηθεί έγγραφο της Περιφέρειας προς τον Ι.Φ.Σ. με κοινοποίηση στους Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημάρχους Ηπείρου, ΦΟΔΣΑ στο οποίο δήλωνε ότι προτίθεται να θέσει υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής συσσωρευμένα ζητήματα της ΜΕΑ που άπτονται των οικονομικών συμφερόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, των πολιτών της και του δημοσίου συμφέροντος)

2.            Δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, γεγονός που εγείρει μείζονα νομικά ζητήματα  της ψηφισθείσας διάταξης. Επίσης αναφέρθηκε και στις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την Περιφέρεια σε ό,τι αφορά ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων.

3.            Δεν έχει  ληφθεί υπόψη  το γεγονός ότι παρεπόμενες, ιδιαίτερα σοβαρές συμβάσεις του έργου διέπονται και από το Αγγλοσαξωνικό δίκαιο. 

4.            Τέλος υπάρχουν   και σοβαρές παράμετροι που αφορούν χρηματοοικονομικά στοιχεία, ασφάλειες, εγγυήσεις κλπ..

Ο Περιφερειάρχης έθεσε επίσης των θέμα των οφειλών των Δήμων για τη λειτουργία της Μ.Ε.Α. που σήμερα ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ. «Αλήθεια ποιος θα τα καταβάλλει αυτά», αναρωτήθηκε  ενώ αναφέρθηκε και στο ιδιαίτερα σοβαρό  ζήτημα που προκύπτει με όσους Δήμους είτε δεν μεταφέρουν καν απορρίμματα στο Εργοστάσιο ή  δεν είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

 «Η Περιφέρεια σιγά – σιγά  θα πρέπει  να αποσυρθεί από τη Διαχείριση των Απορριμμάτων που της ανατέθηκε από τους Δήμους. Δεν μπορεί όμως αυτό να γίνει χωρίς την πλήρη διασφάλισή της έναντι των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει. Επίσης απαιτείται να υπάρχει ένας ΦΟΔΣΑ στελεχωμένος επαρκώς και με πλήρη οικονομική επάρκεια, που σήμερα τουλάχιστον δεν φαίνεται να υπάρχει στο επίπεδο που απαιτεί η διαχείριση του Εργοστασίου Απορριμμάτων, για τη λειτουργία του οποίου η  Περιφέρεια έχει καταβάλλει σημαντικά ποσά, τόσο στο κατασκευαστικό (20 εκ. ευρώ) πλέον απαλλοτριώσεις κλπ, όσο και στο λειτουργικό στάδιο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Με τον Ι.Φ.Σ. της ΜΕΑ Ηπείρου  υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά  για το διάστημα που Δημόσιος Φορέας της Σύμβασης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Και αυτά πρέπει να ρυθμισθούν θεσμικά, γι’ αυτό και η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να θέσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών- που δεν είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο- για την αξιολόγησή τους, αλλά και άλλων αρμοδίων Ανεξάρτητων Αρχών.

epiruspost.gr

«Τσουνάμι» κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ-Ποιες μέρες θα είναι 24ωρες οι απεργίες.

«Τσουνάμι» κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ-Ποιες μέρες θα είναι 24ωρες οι απεργίες

Σειρά κινητοποιήσεων θα πραγματοποιήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του συνδικάτου των εργαζομένων του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, τις προσεχείς Τρίτη (5/7) και Πέμπτη (7/7) τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δε θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τις ώρες 10:00 – 16:00.

Επιπλέον, τη Δευτέρα, 11/7, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επιπροσθέτως, στάση εργασίας από τις 04:30 έως και τις 09:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη, 13/7, ενώ την ίδια ημέρα, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα σταματήσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από τις 21:00.

Ακόμη, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και την Παρασκευή, 15/7, από τις 10:00 έως τις 16:00, ενώ τη Δευτέρα (18/7) θα απεργήσουν για ολόκληρο το 24ωρο.

Τέλος, την Τετάρτη (20/7) θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 10:00 έως στις 16:00 αλλά και ακόμη μία 24ωρη απεργία, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 22/7.

«Τα αιτήματά μας παραμένουν τα ίδια»

Όπως στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, μιλώντας για τις προσεχείς κινητοποιήσεις, μετέφερε ότι «δυστυχώς, δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Είπε ακόμη ότι «τα αιτήματά μας παραμένουν τα ίδια καθώς δεν υπάρχει καμία πρόοδος».

Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την επαναφορά των επιδομάτων που όπως λένε έχουν στερηθείε, παρότι αυτά είναι θεσμοθετημένα.

«Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση και καμία εξέλιξη στις δεσμεύσεις που έχουν γίνει. Είναι ο τρίτος μήνας που πληρωνόμαστε χωρίς τα επιδόματα που δικαιούμαστε. Όλοι αναγνωρίζουν ότι έχουμε δίκαιο αλλά δεν λαμβάνουν καμία απόφαση προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας», έχει πει επιπλέον στο GRTimes ο κ. Δήμκας.

grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου