Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΓΡΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ [ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ].
Στις 30 Ιουλίου, η πύλη εισόδου του ιερού του Ναού του Δία ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατων ανασκαφών στην αρχαία πόλη Αϊζάνοι στη δυτική Τουρκία.

Σχεδόν αμέσως μετά την αναφορά της ανακάλυψης, οι δασικές πυρκαγιές κατέστρεψαν την Τουρκία αφήνοντας έξι νεκρούς και πολλούς άλλους τραυματίες.

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑ

Ο επικεφαλής του αρχαιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Dumlupınar (DPU) και συντονιστής ανασκαφών Gökhan Coşkun, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι η ιστορία των Aizanoi χρονολογείται περίπου στα 5.000 χρόνια.

Η πύλη ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών που πραγματοποίησαν 100 εργάτες και 25 τεχνικοί υπάλληλοι, ο Coşkun πρόσθεσε : «Αρχίσαμε να αποκαλύπτουμε τη μνημειώδη είσοδο με σκάλες του ιερού του Ναού του Δία, που στέκεται εδώ και 2.000 χρόνια, με τη φετινή δουλειά μας. . Τα ερείπια αυτής της δομής αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Μπορούμε να προσδιορίσουμε τα αρχιτεκτονικά μπλοκ της κατεστραμμένης μνημειώδους πύλης εισόδου σε μεγάλο βαθμό. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μας εδώ, η δομή θα αποκατασταθεί. Στόχος μας είναι οι επισκέπτες να περπατήσουν στην αγορά και να περάσουν από αυτή τη μνημειώδη πύλη εισόδου στην περιοχή του ναού, όπως και στην αρχαιότητα ».

Παλαιά πόλη Αϊζάνοι. Ναός Zeus Kütahya / Τουρκία (Shutterstock)

ΞΕΣΠΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Μετά την αναφερόμενη ανακάλυψη, η Yahoo αναφέρει ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε μαζικές δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στη νότια τουρκική επαρχία Αττάλεια.

Σύμφωνα με αξιωματούχους , οι φλόγες ξέσπασαν σε πολλές τοποθεσίες στο Manavgat, μια παράκτια περιοχή της Αττάλειας. Περίπου 960 άτομα προσωπικό και περισσότερα από 20 αεροσκάφη συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

israel365news.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου