Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Το Ισραήλ κάνει επιπλέον χειρονομίες στη Γάζα ενόψει της συνάντησης Μπένετ-Μπάιντεν.

Το Ισραήλ έκανε αργά το βράδυ της Τετάρτης επιπλέον ανθρωπιστικές χειρονομίες στη Γάζα ενόψει της πρώτης συνάντησης του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ την Πέμπτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.


«Μετά από αξιολόγηση ασφάλειας που έχει εγκριθεί από το πολιτικό κλιμάκιο, αποφασίστηκε η επέκταση της εισόδου αγαθών και εξοπλισμού για διεθνή πολιτικά έργα στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της διάβασης του Kerem Shalom », δήλωσε το γραφείο του συντονιστή κυβερνητικών δραστηριοτήτων στα εδάφη. (COGAT).
Κατά τη διάρκεια του 11ήμερου πολέμου στη Γάζα τον Μάιο, γνωστή ως Επιχείρηση Φύλακας των Τειχών , το Ισραήλ έκλεισε τις δύο διαβάσεις του στη Γάζα, το εμπορικό στο Kerem Shalom και το πεζοδρόμιο στο Erez.
Μετά τον πόλεμο, το Ισραήλ αποκατέστησε μόνο εν μέρει την κίνηση αγαθών και ανθρώπων. Κάθε χαλάρωση διέλευσης στις διαβάσεις συνδέεται με περιόδους συνεχούς ηρεμίας.

Αλλά αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που επεκτείνει τις υπηρεσίες στα σημεία διέλευσης, ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς έχει επιτεθεί ή όχι.
Την Τετάρτη, Παλαιστίνιοι ξεσηκώθηκαν κατά μήκος των νότιων συνόρων του Ισραήλ με τη Γάζα.
"Η εισαγωγή νέων οχημάτων στη Λωρίδα της Γάζας θα εγκριθεί και το εμπόριο χρυσού μεταξύ Γάζας και Ιουδαίας και Σαμαριάς θα επαναληφθεί", ανέφερε η COGAT.
«Επιπλέον, η ποσόστωση των εμπόρων της Γάζας που διέρχονται από τη διέλευση του Ερέζ θα αυξηθεί κατά άλλες 1.000. Οι άδειες θα εκδοθούν μόνο σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 », πρόσθεσε.
Πριν από δύο εβδομάδες, το Ισραήλ ανανέωσε τις άδειες εισόδου για 1.000 εμπόρους της Γάζας και 350 ανώτερους επιχειρηματίες της Γάζας και συνέχισε την εξαγωγή αγαθών από τη Γάζα στο Ισραήλ. Επιπλέον, τα εμπορεύματα για τον τομέα των μεταφορών και των επικοινωνιών καθώς και για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης επιτράπηκαν στον παράκτιο θύλακα.
Υπάρχουν μόνο τρεις διαβάσεις στη Γάζα, δύο από το Ισραήλ και μία από την Αίγυπτο στη Ράφα. Η Αίγυπτος έκλεισε τη διέλευση αυτή την εβδομάδα, αν και την άνοιξε ξανά σύντομα μέχρι το Σάββατο για να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους στην Αίγυπτο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ JERUSALEM POST : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου