Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, «δεν αποκλείει» δράση εναντίον του Ιράν.

 Ο Benny Gantz λέει σε 60 ξένους πρέσβεις ότι το Ισραήλ «έχει επιλογές δράσης και έχει  ενεργήσει ξανά εναντίον του Ιράν στο παρελθόν».


Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς (Μπλε και Λευκό) πραγματοποίησε την Τετάρτη ενημέρωση σε περισσότερους από 60 ξένους πρέσβεις.

Στην ενημέρωση, ο Gantz επικεντρώθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, ξεκινώντας από την ιρανική απειλή.

"Το Ιράν σκοπεύει να καταστρέψει το Ισραήλ και εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι έχει τα μέσα για να το κάνει", δήλωσε ο Γκαντς. "Επιπλέον, εργάζεται μέσω των απεσταλμένων του στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Συρία, τον Λίβανο και τη Γάζα, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους ακριβείας, ενεργώντας εναντίον εμπορικών πλοίων στη θάλασσα και ακόμη και κυβερνοεπιθέσεις σε όλο τον κόσμο".

"Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχει το Ισραήλ, η επίθεση στην οδό Mercer έγινε από ιρανικό έδαφος και μπορούμε να υποθέσουμε ότι πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Ανώτατου Ηγέτη".

Ο Γκαντς επεσήμανε επίσης ότι ο ιρανικός αμυντικός προϋπολογισμός έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, ανεβαίνοντας από το ισοδύναμο ριάλ των 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο αντίστοιχο ριάλ των 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε επίσης ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία σύγκρουση με το ιρανικό έθνος, μόνο με την ιρανική κυβέρνηση και ότι το Ισραήλ θεωρεί ανησυχητική τη συμμετοχή διεθνών εκπροσώπων στην τελετή ορκωμοσίας του «κρεμαστή από την Τεχεράνη».

"Το Ιράν απέχει μόλις δύο μήνες από τη συλλογή των απαιτούμενων υλικών για μια πυρηνική βόμβα", προειδοποίησε ο Γκαντς. "Δεν γνωρίζουμε εάν το ιρανικό καθεστώς είναι πρόθυμο να επιτύχει συμφωνία και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και ο κόσμος πρέπει να ετοιμάσει ένα σχέδιο Β και να σταματήσει την πρόοδό του τώρα. Ο στόχος, στο τέλος της ημέρας, είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία που είναι «μεγαλύτερη, ισχυρότερη και ευρύτερη». Το Ιράν φτάνοντας στο πυρηνικό κατώφλι μας βάζει στο χείλος μιας περιφερειακής - και ίσως παγκόσμιας - κούρσας πυρηνικών όπλων. Όλη η ιρανική επιθετικότητα μέχρι τώρα ήταν χωρίς αυτήν την ικανότητα. Εάν έχει την ικανότητα να γίνει πυρηνική, θα εντείνει την επιθετικότητά της ".

"Εμείς στο Ισραήλ έχουμε τις δικές μας επιλογές και γνωρίζαμε στο παρελθόν να χρησιμοποιούμε τα μέσα που έχουμε, και δεν αποκλείω ότι μπορεί να χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον. Αλλά το Ιράν είναι πρώτα απ 'όλα μια πρόκληση για τον κόσμο, που πρέπει να ενωθεί και να δράσει ».

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου