Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Ο ΠΑΠΑΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ: ΟΙ ΡΑΒΒΙΝΟΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.

Οι κορυφαίοι ραβίνοι του Ισραήλ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα σχόλια του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με τα βιβλία του ιερού νόμου τους και ζήτησαν διευκρινιστικές δημοσιεύσεις από το Reuters .

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με Εβραίους ηγέτες που εκπροσωπούν τρεις μεγάλες Ορθόδοξες ομάδες στο Βατικανό στις 31 Αυγούστου για να συζητήσουν τις εβραϊκές-καθολικές σχέσεις. (Facebook/Dave Rosen)

Σύμφωνα με την επιστολή, ο Ραβίνος Ράσον Αρούσι, επικεφαλής της Ισραηλινής Επιτροπής Ραβινιστών για το Διάλογο με την Αγία Έδρα, είπε ότι τα σχόλια φαίνεται να υπονοούν ότι ο εβραϊκός νόμος ήταν ξεπερασμένος.

Αξιωματούχοι του Βατικανού δήλωσαν ότι επανεξετάζουν την επιστολή και σκέφτονται να απαντήσουν.

Ο πάπας, ο οποίος σκεφτόταν τι ισχυρίστηκε ο Άγιος Παύλος για την Τορά στην Καινή Διαθήκη, είπε: «Ο νόμος (Τορά) ωστόσο δεν δίνει ζωή.

«Δεν προσφέρει την εκπλήρωση της υπόσχεσης γιατί δεν είναι σε θέση να την εκπληρώσει ... Όσοι αναζητούν τη ζωή πρέπει να κοιτάξουν την υπόσχεση και την εκπλήρωσή της εν Χριστώ».

Ο ραβίνος Αρούσι έγραψε την επιστολή εκ μέρους του επικεφαλής του ραβίνου - της κορυφαίας θρησκευτικής αρχής για τον ιουδαϊσμό στο Ισραήλ - προς τον καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, του οποίου το τμήμα του Βατικανού περιλαμβάνει μια επιτροπή για θρησκευτικές σχέσεις με εβραίους.

«Στην ομιλία του, ο πάπας παρουσιάζει τη χριστιανική πίστη ως όχι απλώς υπερισχύουσα της Τορά. αλλά ισχυρίζεται ότι το τελευταίο δεν δίνει πια ζωή, υπονοώντας ότι η εβραϊκή θρησκευτική πρακτική στην παρούσα εποχή καθίσταται παρωχημένη », ανέφερε ο Αρούσι στην επιστολή.

«Αυτό είναι ουσιαστικά μέρος της« διδασκαλίας της περιφρόνησης »προς τους Εβραίους και τον Ιουδαϊσμό και πιστεύαμε ότι είχε απορριφθεί πλήρως από την Εκκλησία», είπε.

Οι σχέσεις μεταξύ Εβραίων και Καθολικών έφεραν επανάσταση το 1965, όταν το Βατικανό απέρριψε την ιδέα της συλλογικής ενοχής των Εβραίων για τον θάνατο του Ιησού και ξεκίνησε δεκαετίες διαθρησκευτικού διαλόγου.

Δύο κορυφαίοι καθολικοί ακαδημαϊκοί θρησκευτικών σχέσεων με Εβραίους συμφώνησαν ότι τα αισθήματα του Ποντίφικα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ανησυχητική οπισθοδρόμηση και απαιτούσαν διευκρινίσεις.

«Το να πούμε ότι αυτό το θεμελιώδες δόγμα του Ιουδαϊσμού δεν δίνει ζωή είναι να απαξιώνουμε τη βασική θρησκευτική αντίληψη των Εβραίων και του Ιουδαϊσμού. Θα μπορούσε να έχει γραφτεί ενώπιον του Συμβουλίου », δήλωσε ο πατέρας Τζον Παβλοκόφσκι, πρώην διευθυντής του Προγράμματος Καθολικών-Εβραϊκών Σπουδών στην Καθολική Θεολογική Ένωση στο Σικάγο.

«Νομίζω ότι είναι ένα πρόβλημα για τα εβραϊκά αυτιά, ειδικά επειδή οι παρατηρήσεις του πάπα απευθύνονταν σε ένα καθολικό ακροατήριο», είπε ο καθηγητής Φιλ Κάνινγχαμ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εβραϊκών-Καθολικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Τζόζεφ στη Φιλαδέλφεια.

«Θα μπορούσε να νοηθεί ως απαξίωση της εβραϊκής τήρησης της Τορά σήμερα», πρόσθεσε ο Κάνινγχαμ.

Ο Παβλοκόφσκι και ο Αρούσι εξέτασαν την πιθανότητα τουλάχιστον κάποια από τη διδακτική ομιλία του ποντίφικα, γνωστή ως κατήχηση, να γράφτηκε από βοηθούς και ότι η διατύπωση δεν είχε ελεγχθεί σωστά.

Στην επιστολή του προς τον Καρδινάλιο Κόχ, ο Ραβίνος Αρούσι ζήτησε να «μεταφέρει την αγωνία μας στον Πάπα Φραγκίσκο» και ζήτησε διευκρινίσεις από τον Πάπα Φραγκίσκο για να «διασφαλίσει ότι τα υποτιμητικά συμπεράσματα που προέρχονται από αυτήν την ομιλία απορρίπτονται σαφώς»

Τον Φεβρουάριο, το Israel365 News ανέφερε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε μια «διαθρησκευτική» τελετή προσευχής στο Ιράκ που περιελάμβανε όλες τις θρησκείες του Αβραάμ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε εβραϊκή εκπροσώπηση.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου