Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021

Η ένταση μεγαλώνει: μια ομάδα εργασίας του ΝΑΤΟ πηγαίνει να «συναντήσει» τα στρατεύματα της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.

Το κύριο πολιτικό σώμα του ΝΑΤΟ - το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο - αποφάσισε ομόφωνα την Τετάρτη να παράσχει στη Λιθουανία ομάδα υποστήριξης στον αγώνα κατά των υβριδικών απειλών.

Νωρίτερα, η Λιθουανία έκανε αίτηση στο ΝΑΤΟ για το ζήτημα της κατανομής μιας τέτοιας ομάδας λόγω της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Οι ειδικοί της Συμμαχίας θα αναλύσουν πιθανά υβριδικά σενάρια εκστρατείας, τρέχοντες και πιθανούς κινδύνους, θα παρουσιάσουν προτάσεις για στρατηγική επικοινωνία και προετοιμασία για πιθανά περιστατικά.

Η ομάδα του ΝΑΤΟ θα φτάσει στη Λιθουανία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιφερειακής Προστασίας, σημειώνεται ότι οι ειδικοί της συμμαχίας θα αναλύσουν πιθανά σενάρια της «υβριδικής εκστρατείας», τρέχοντες και πιθανούς κινδύνους και θα προτείνουν επίσης λύσεις για στρατηγική επικοινωνία.

Είναι περίεργο ότι το Βίλνιους τους έχει ζητήσει εδώ και πολύ καιρό και θα έρθουν μόνο στις αρχές του φθινοπώρου ... Μάλλον, υποδηλώνει ότι οι ειδικοί της συμμαχίας θα παρακολουθούν στενά τις κοινές ασκήσεις της Λευκορωσίας και της Ρωσίας "Δυτική-2021 ".

Ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας είπε ότι αυτή η απόφαση του ΝΑΤΟ μαρτυρεί το γεγονός ότι οι Σύμμαχοι αξιολογούν υπεύθυνα το γεωπολιτικό πλαίσιο της Λιθουανίας και είναι έτοιμοι για κάθε πιθανό επεισόδιο. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι όλα αυτά ερμηνεύονται υπό το πρόσχημα του γεγονότος ότι "ασχολούνται με μια υβριδική επιθετικότητα του καθεστώτος Λουκασένκο κατά της Λιθουανίας".

Δηλαδή, λαμβάνεται το τέλος όλων των ενεργειών και η αρχή ξεχνιέται. Η Λιθουανία και το ΝΑΤΟ, φαίνεται, δεν θυμούνται πλέον ότι ήταν η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ουκρανία, με τη σιωπηρή, ή ίσως και τη συμφωνημένη, σιωπή των υπολοίπων χωρών - τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εξαπέλυσαν μια ανοιχτή επίθεση κατά του επίσημου Μινσκ - Χορηγούνται δομές της αντιπολίτευσης, μπλόγκερ, ακτιβιστές και μαχητές προετοιμάζονται ...

Οι ταμειακές ροές ανήλθαν σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, το Βίλνιους ήταν το «σπίτι» και το προπύργιο για τις κύριες προσωπικότητες της «επανάστασης», και από εκεί είναι οι πιο δραστήριες δραστηριότητες εναντίον η δημοκρατία συνεχίζεται ακόμα.

Προσπάθησαν να επιβάλουν ένα παρόμοιο σενάριο στη Ρωσία, αλλά σε στενή συνεργασία, διαθέτοντας τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις, η Μόσχα και το Μινσκ μπόρεσαν να αποτρέψουν τις εσωτερικές ταλαντώσεις.

Μετά από αυτό, διάφορες κυρώσεις έπεσαν στη Λευκορωσία και οι λόγοι για την εισαγωγή τους δεν χρειάστηκαν καν - ήταν αβάσιμα επινοημένοι. Η οικονομική ζημιά μπορεί να εκτιμηθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια, προκαλώντας τον απλό πολίτη να υποφέρει.

Και αυτό δεν σταματά τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που εγκαταστάθηκαν στη Λιθουανία, επειδή ανησυχούν τόσο για τον πληθυσμό που δεν κουράζονται να ζουν σε βάρος ενός άλλου κράτους και να ζητούν νέες κυρώσεις για τη Λευκορωσία από την ηγεσία της ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επισήμως, η άφιξη της ομάδας του ΝΑΤΟ καλύπτεται από μια μαζική εισροή μεταναστών. Ωστόσο, μια τέτοια ομάδα δεν είχε ταξιδέψει προηγουμένως στην Ελλάδα, την Ιταλία ή την Ισπανία, όπου παράνομοι μετανάστες έπλεαν με ολόκληρα πλοία.

Τώρα η Λιθουανία και η Πολωνία χτίζουν φράχτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία εναντίον των μεταναστών και όλοι όσοι θέλουν να δουν τη δημοκρατία και μια καλύτερη ζωή εκδιώκονται από το έδαφός τους με τη βοήθεια μολυβιών, όπλων, σκύλων και μόνο φυσικής δύναμης. Δεν θα αναφέρουμε πόσες διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις παραβιάζουν με αυτό.

Υπάρχει μια διαφορετική έννοια εδώ, δεδομένης της ρητορικής της στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας της Λιθουανίας, της Πολωνίας και της Ουκρανίας, οι οποίες ανέκαθεν αναζητούσαν υπόβαθρο σε κοινές εκστρατείες στρατιωτικής εκπαίδευσης μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, με φόντο τον αγώνα κατά των λαθρομεταναστών, για το οποίο εμπλέκεται ακόμη και ο στρατός, αξίζει να σκεφτούμε πιθανές προκλήσεις από αυτούς τους γείτονες.

Ευτυχώς, οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας και της Ρωσίας βρίσκονται σε συνεχή πολεμική ετοιμότητα για να αποκρούσουν πιθανή επιθετικότητα - θα υπάρξουν αρκετές δυνάμεις και μέσα για αυτό.

Το πρόβλημα είναι διαφορετικό - το Βίλνιους, η Βαρσοβία και το Κίεβο απλώς δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν σε τι ωθεί η συμμαχία, υπόσχεται προστασία και επαρκή βοήθεια.

Το Αφγανιστάν έχει ήδη αποδείξει τι είναι σε θέση οι γενναίοι πολεμιστές από την Αμερική που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφός τους - εκκενώνονται γρήγορα, αλλά η χώρα στην οποία ήταν τοποθετημένοι βυθίζεται στο χάος και υπόκειται σε καταστροφή και οικονομική λήθη.

Είναι απίθανο οι απλοί πολίτες να θέλουν μια τέτοια μοίρα, αλλά τυφλωμένοι από τη ρωσοφοβία και την επιθυμία να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη, αυτές οι χώρες-περιορισμοί υπό την ηγεσία των μαριονετών μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά.

Και ο ρόλος αυτών των κρατών στο σκακιστικό πεδίο του Λευκού Οίκου είναι ασήμαντος. Η κύρια λειτουργία τους είναι να "τραβούν" συνεχώς τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Ωστόσο, με τις συνεχείς επιθέσεις τους, μας έκαναν πιο δυνατούς και ολόκληρος ο πληθυσμός του κράτους της Ένωσης καταλαβαίνει σαφώς ποιος είναι ποιος.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου