Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΥΠΕΞ: Η ε/κ πλευρά δεν αλλάζει γραμμή πλεύσης στις διαπραγματεύσεις.

 Η ε/κ πλευρά δεν αλλάζει γραμμή πλεύσης στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ξεκαθαρίζει ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον απόηχο του ντόρου, που προκλήθηκε εξ αφορμής της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης του 1960.


 

Η πρόταση του Προέδρου, διευκρινίζει ο κ. Χριστοδουλίδης,  δεν είναι μια πρόταση της ε/κ πλευράς για τις διαπραγματεύσεις, αλλά έγινε στο πλαίσιο απάντησης του Προέδρου στα όσα έλεγε ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, για τα δικαιώματα των Τ/κ για τα διαβατήρια, που απορρέουν από τη συνθήκη εγκαθίδρυσης.

Για την κάθοδο στην περιοχή της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, ο ΥΠΕΞ δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η προσοχή των Ηνωμένων Εθνών είναι στραμμένη στο Αφγανιστάν, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σε σχέση με μια ενδεχόμενη συνάντηση στη Νέα Υόρκη είτε του ΓΓ και των ηγετών των δύο κοινοτήτων ή ακόμα και με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι έχουμε μεταφέρει επίσημα ως Κυπριακή Δημοκρατία στον ίδιο τον ΓΓ την επιθυμία για την ανάγκη πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης, η οποία ευελπιστούμε ότι θα μπορεί να οδηγήσει και σε θετικά αποτελέσματα.

Απάντηση Βίκτωρα σε Στέφανο

Μέσω Twitter εντωμεταξύ απαντά ο Υπεύθυνος στο ΥΠΕΞ για θέματα σχετικά με τον Διεθνή Τύπο και τη διαφώτιση στο Κυπριακό, στον ΓΓ του ΑΚΕΛ. Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε στον Στέφανο Στεφάνου ότι θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί άλλη πολιτική ερμηνεία αφού όπως τονίζει είναι τόσο εμφανής η απάντηση. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου