Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021

Είναι η νέα Νότιο-Αφρικανική παραλλαγή C.1.2 η παραλλαγή που διαπερνά όλα τα υπάρχοντα εμβόλια;


Και τώρα αγαπητοί εμβολιασθέντες και αγαπητοί ανεμβολίαστοι πάμε από την αρχή.

Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού η C.1.2, εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και σε πολλές άλλες χώρες, με ανησυχίες ότι αυτή η καυτή και sexy παραλλαγή θα μπορούσε να είναι πλέον μολυσματική απ΄όλες και ικανή να αποφύγει όλα τα υπάρχοντα εμβόλια (ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης), σύμφωνα με μια νέα δημοσιευμένη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδοτικών Νοσημάτων της Νότιας Αφρικής και την πλατφόρμα καινοτομίας και ακολουθίας έρευνας KwaZulu-Natal.

Γράφει ο Clint Eastwood

Aπόδοση Κουρδιστό Πορτοκάλι/από την Jerusalem Post

Η μελέτη περιμένει αξιολόγηση από τους οξυδερκείς ομοτίμους.

Οι επιστήμονες ανίχνευσαν για πρώτη φορά τη καυτή C.1.2 τον Μάιο του 2021, διαπιστώνοντας ότι προερχόταν από το C.1, κάτι που οι επιστήμονες το βρήκαν εκπληκτικό καθώς το C.1 είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2021.

Η νέα παραλλαγή έχει “μεταλλαχθεί ουσιαστικά” σε σύγκριση με το C.1 και βρίσκεται περισσότερες μεταλλάξεις μακριά από τον αρχικό ιό που ανιχνεύθηκε στη Wuhan από οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή ανησυχίας ή παραλλαγή ενδιαφέροντος που εντοπίστηκε μέχρι τώρα σε όλο τον κόσμο.
Ενώ για πρώτη φορά εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, το C.1.2 εντοπίστηκε έκτοτε στην Αγγλία, την Κίνα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τον Μαυρίκιο, τη Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία και την Ελβετία.

Η συνέχεια είναι ακόμη πιο συναρπαστική αλλά και δυσνόητη και έχει ως εξής: Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο αριθμός των διαθέσιμων αλληλουχιών του C.1.2 μπορεί να αποτελεί υποεκπροσώπηση της εξάπλωσης και της συχνότητας της παραλλαγής στη Νότια Αφρική και σε όλο τον κόσμο-σύμφωνα με τη Jerusalem Post.


Η μελέτη διαπίστωσε σταθερή αύξηση του αριθμού των γονιδιωμάτων C.1.2 στη Νότια Αφρική σε μηνιαία βάση, από 0,2% των γονιδιωμάτων που αναλύθηκαν τον Μάιο σε 1,6% τον Ιούνιο και στη συνέχεια στο 2% τον Ιούλιο, παρόμοια με τις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν με τις μεταλλάξεις Beta και Delta στη Νότια Αφρική.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η γενεαλογία C.1.2 έχει ποσοστό μετάλλαξης περίπου 41,8 μεταλλάξεις ετησίως, το οποίο είναι σχεδόν δύο φορές ταχύτερο από το τρέχον παγκόσμιο ποσοστό μεταλλάξεων των άλλων παραλλαγών. Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι αυτή η σύντομη περίοδος αυξημένης εξέλιξης παρατηρήθηκε επίσης με τις παραλλαγές Alpha, Beta και Gamma, υποδηλώνοντας ότι ένα μεμονωμένο γεγονός, ακολουθούμενο από μια αύξηση των περιπτώσεων, οδήγησε σε ταχύτερους ρυθμούς μετάλλαξης.

Περισσότερες από τις μισές αλληλουχίες C.1.2 έχουν 14 μεταλλάξεις, αλλά έχουν παρατηρηθεί επιπλέον μεταλλάξεις σε μερικές από τις ακολουθίες, υποδηλώνοντας ότι η εξέλιξη εντός της γενεαλογίας συνεχίζεται, σύμφωνα με τη μελέτη.

Περίπου το 52% των μεταλλάξεων στην περιοχή ακίδων των αλληλουχιών C.1.2 έχουν παρατηρηθεί προηγουμένως σε άλλες παραλλαγές ανησυχίας και παραλλαγές ενδιαφέροντος.

Οι μεταλλάξεις N440K και Y449H, που έχουν συσχετιστεί με διαφυγή από ορισμένα αντισώματα, έχουν επίσης παρατηρηθεί σε αλληλουχίες C.1.2.

Οι επιστήμονες τόνισαν ότι ο συνδυασμός αυτών των μεταλλάξεων, καθώς και οι αλλαγές σε άλλα μέρη του ιού, πιθανόν να βοηθήσουν τον ιό να αποφύγει αντισώματα και ανοσολογικές αποκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών που έχουν ήδη μολυνθεί με τις παραλλαγές Alpha ή Beta.

Οι επιστήμονες πρόσθεσαν ότι απαιτείται περαιτέρω εργασία για να κατανοηθεί ο ακριβής αντίκτυπος αυτών των μεταλλάξεων και να διαπιστωθεί εάν προσφέρουν στην παραλλαγή ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι της παραλλαγής Delta.

Η μελέτη έρχεται καθώς ένας γιατρός στην Τουρκία ανέφερε ενδείξεις ότι μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού είχε εντοπιστεί στη χώρα, μετά από δοκιμές που ανιχνεύουν μεταλλάξεις που δεν βρέθηκαν στις τρέχουσες παραλλαγές που έχουν καταομομασθεί ήδη από τον έντιμο, κρυστάλινο και διαυγή Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο Δρ Lütfi Çamlı δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι ενώ διεξήχθησαν δοκιμές για τον εντοπισμό της παρουσίας παραλλαγών στην Τουρκία, οι γιατροί βρήκαν μια νέα παραλλαγή η οποία δεν συνδέεται και η οποία αποτελεί ένα ποσοστό περίπου 50% -60% των κρουσμάτων στη βόρεια επαρχία του Rize.. Ο Çamlı τόνισε, ωστόσο, ότι είναι ακόμα ασαφές εάν έχουν βρει πραγματικά μια νέα παραλλαγή ή αν ήταν απλώς το αποτέλεσμα λάθους διάγνωσης των PCR tests!
Ο Çamlı ζήτησε περαιτέρω έρευνα και τα αποτελέσματα των γονιδιωματικών δοκιμών των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα πριν αυτά δημοσιοποιηθούν στο κοινό.
Από την περασμένη Τετάρτη, ο έντιμος και διαυγής ΠΟΥ είχε εντοπίσει τέσσερις παραλλαγές ανησυχίας και τέσσερις παραλλαγές ενδιαφέροντος. Από την περασμένη Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) είχε εντοπίσει πέντε παραλλαγές ανησυχίας και έξι παραλλαγές ενδιαφέροντος. Ορισμένες άλλες παραλλαγές έχουν οριστεί για περαιτέρω παρακολούθηση.

Μπάχαλο!

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου