Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021

ΟΙ IDF ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ» ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ./Οι IDF προετοιμάζονται για πόλεμο στη Γάζα, η Χαμάς φέρει την ευθύνη για ό, τι συμβαίνει.

 Οι IDF στέλνουν ενισχύσεις την Τετάρτη στα νότια σύνορα, αφού η Χαμάς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ένα νέο κύμα ταραχών με τις εκκλήσεις «Το Ξίφος της Ιερουσαλήμ δεν θα καλυφθεί». Αυτή είναι μια αναφορά στο όνομα της Χαμάς για την επίθεσή τους στο Ισραήλ τον Μάιο, κατά την οποία εκτόξευσαν περισσότερους από 4.600 πυραύλους εναντίον ισραηλινών πόλεων.
Οι ενισχύσεις των IDF περιλαμβάνουν δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων, μια τεθωρακισμένη επιχείρηση και ελεύθερους σκοπευτές, ανέφεραν οι IDF την Τρίτη.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΒΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Η απειλή της Χαμάς απηχεί μια παρόμοια έκκληση για βία που πραγματοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία η Χαμάς απείλησε ότι θα διεξαχθούν ταραχές που θα αμφισβητήσουν τα νότια σύνορα του Ισραήλ, εκτός εάν του παραχωρηθεί πρόσβαση σε χρήματα του Κατάρ σε μετρητά. Οι ταραχές ξέσπασαν πράγματι την Παρασκευή παρά την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση Αιγύπτου με τη Χαμάς. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το κίνητρο ή την αιτία της βίας, η Χαμάς, η εκλεγμένη κυβέρνηση στη Γάζα, έχει δεσμευτεί στο χάρτη της να καταστρέψει το Ισραήλ και να δολοφονήσει όλους τους Εβραίους.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι εισέβαλαν στα νότια σύνορα του Ισραήλ. Ο στρατιώτης του IDF Border Patrol (Magav) Barel Hadaria Shmueli από το Beer Yaakov στο κεντρικό Ισραήλ πυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κενό σημείο από Παλαιστίνιο ταραχοποιό το Σάββατο. 

Σε απάντηση της μαζικής ταραχής στα σύνορα, οι IDF χρησιμοποίησαν μη θανατηφόρα μέτρα ελέγχου πλήθους, συμπεριλαμβανομένων δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ. Οι ελεύθεροι σκοπευτές με αυστηρούς κανόνες εμπλοκής χρησιμοποίησαν τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή Ruger μικρού διαμετρήματος για να αντιμετωπίσουν άμεσες απειλές για τη ζωή των στρατιωτών.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις εισήγαγαν ορισμένες αλλαγές στην ανάπτυξή τους κατά μήκος των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης μιας προστατευτικής ζώνης μεταξύ ανταρτών της Γάζας και στρατιωτών κατά τη διάρκεια μελλοντικών επεισοδίων.

Εκτός από τον Σμουέλι, το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς ανέφερε ότι τραυματίστηκαν 41 εξεγερμένοι, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Παλαιστινιακά ΜΜΕ έδειξαν βίντεο μερικών ταραξιών που προσπαθούν να σκαρφαλώσουν πάνω από το φράγμα ασφαλείας. 

Σε απάντηση, οι IDF πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον τεσσάρων αποθηκών όπλων της Χαμάς. Οι αποθήκες όπλων βρίσκονταν πολύ κοντά σε πολιτικές δομές και τα βίντεο των IDF δείχνουν ότι οι IDF ρίχνουν εκρηκτικά "χτυπήματος πόρτας" για να προειδοποιήσουν τους κατοίκους. 

Οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο νότιο Ισραήλ με εναέρια εμπρησμό, πυροδοτώντας τουλάχιστον εννέα σημαντικές πυρκαγιές τη Δευτέρα. Οι IDF πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της Χαμάς στη Γάζα αργά το βράδυ της Δευτέρας ως απάντηση στις εμπρηστικές επιθέσεις. Ο στρατός είπε ότι χτύπησε ένα εργοστάσιο όπλων της Χαμάς στην πόλη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, την είσοδο μιας σήραγγας στην Τζαμπαλίγια και έναν υπόγειο εκτοξευτή ρουκετών στην πόλη της Γάζας.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Οι IDF προετοιμάζονται για πόλεμο στη Γάζα, η Χαμάς φέρει την ευθύνη για ό, τι συμβαίνει.

Ο αρχηγός του επιτελείου, στρατηγός Αβίβ Κοτσάβι, δήλωσε ότι οι IDF επιταχύνουν τα σχέδια υπό το φως της προόδου του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.Ο αρχηγός του επιτελείου του IDF, υποστράτηγος Aviv Kochavi, δήλωσε ότι η πρόοδος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος οδήγησε τον IDF να επιταχύνει τα επιχειρησιακά του σχέδια Ο αμυντικός προϋπολογισμός για τα έτη 2021-2022 αναμένεται να είναι περίπου 58 δισεκατομμύρια NIS ετησίως. Το σύστημα Iron Dome εξοικονόμησε 500 εκατομμύρια NIS κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Guardian of the Walls τον Μάιο και 300 εκατομμύρια NIS κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Protective Edge το 2014, αποτρέποντας ζημιές σε πολιτικές υποδομές. για την οποία η κυβέρνηση θα είχε χορηγήσει αποζημίωση.και ο πρόσφατα εγκεκριμένος αμυντικός προϋπολογισμός το αντικατοπτρίζει αυτό.

"Οι IDF εργάζονται συστηματικά και με διάφορους τρόπους για να μειώσουν την επιρροή του Ιράν στη Μέση Ανατολή", δήλωσε ο Kochavi.

Ο επικεφαλής του επιτελείου αναφέρθηκε στους πυραύλους από τη Λωρίδα της Γάζας και στη συνεχιζόμενη εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών από τον θύλακα, "Οι IDF προετοιμάζονται, με συντονισμένη προσπάθεια, για το ενδεχόμενο μιας ακόμη επιχείρησης στη Γάζα", δήλωσε ο Kochavi. «Δεν αποδεχόμαστε και δεν θα δεχτούμε παραβίαση της κυριαρχίας μας, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν, και η Χαμάς είναι υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας».

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου