Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Έρευνα: Το εμβόλιο της Moderna παράγει διπλάσια αντισώματα από της Pfizer.

 Το εμβόλιο του Moderna συσχετίστηκε με διπλάσια μείωση του κινδύνου έναντι σημαντικών λοιμώξεων από τον κορωνοϊό.

Υπερ-διπλάσια ποσότητα αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού φαίνεται να παράγει το εμβόλιο της Moderna έναντι αυτού της Pfizer. Αυτό έδειξε μια νέα έρευνα που συνέκρινε άμεσα τις ανοσολογικές αποκρίσεις έπειτα από εμβολιασμό.

Η μελέτη, η οποία συμπεριέλαβε 2.500 εργαζομένους σε ένα μεγάλο νοσοκομειακό σύστημα του Βελγίου, διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μεταξύ των ατόμων που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό πριν λάβουν δύο δόσεις του εμβολίου Moderna, ήταν κατά μέσο όριο 2.881 μονάδες ανά μιλιλίτρο, συγκριτικά με 1.108 μονάδες σε αντίστοιχη ομάδα που εμβολιάστηκε και με τις δύο δόσεις του σκευάσματος της Pfizer.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε επιστολή προς το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, έδειξαν πως οι διαφορές θα μπορούσαν να αποδοθούν σε δύο παράγοντες:

– Τα υψηλότερα επίπεδα δραστικού συστατικού στο εμβόλιο της Moderna – 100 μικρογραμμάρια συγκριτικά με 30 μικρογραμμάρια σε εκείνο των Pfizer/BioNTech, και

– Το μεγαλύτερο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων της Moderna – τέσσερις εβδομάδες, αντί για τρεις που ισχύει στην περίπτωση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech.

Το εμβόλιο του Moderna συσχετίστηκε με διπλάσια μείωση του κινδύνου έναντι σημαντικών λοιμώξεων από τον κορωνοϊό σε σύγκριση με αυτό της Pfizer σε μια μελέτη στο Mayo Clinic στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.

Τα αποτελέσματα αναφέρθηκαν σε ξεχωριστή μελέτη που κυκλοφόρησε πριν από τη δημοσίευση και την αξιολόγηση στις 9 Αυγούστου.

Πηγή: Bloomberg

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου