Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021

Αυτός είναι ο νέος Τούρκος πρόεδρος; Ηγετική εμφάνιση Χ. Ακάρ και μανιφέστο εφ' όλης της ύλης για ελληνοτουρκικά.

 Τα διαπιστευτήρια ενός πραγματικού προέδρου της Τουρκίας, ενός ανθρώπου που του έχουν μεταβιβαστεί ήδη εκτελεστικές εξουσίες, παρέδωσε ο Υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ.

Ο Χ. Ακάρ πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση από τα ελληνοτουρκικά σύνορα επαναφέροντας όλο το φάσμα τουρκικών διεκδικήσεων εις βάρος της χώρας μας.

Όπως θα δείτε δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην τουρκική πολιτική έναντι της χώρας μας. Απεναντίας υπάρχει σκλήρυνση θέσεων.

“Ο Ερντογάν μεταβίβασε τις εκτελεστικές εξουσίες: Την Τουρκία κυβερνούν οι Ακάρ και Φιντάν”

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Ακάρ 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζί με όλη την ηγεσία του τουρκικού στρατού.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χ. Ακάρ πήγε στην Αδριανούπολη με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Musa Avsever, τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Adnan balzbal και τον Διοικητή της Αεροπορίας Πτέραρχο Hasan Küçükakyüz.

Ειδικότερα, ο Ακάρ, επισκέφτηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, την Μεραρχία του Άρδα, στην Αδριανούπολη ενώ μίλησε και στους στρατιώτες που βρίσκονται στο σημείο.

Ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για «προβοκάτσιες, επιθετικές και παράνομες δηλώσεις και ενέργειες», καθώς και για «απειλητικές πράξεις» και δηλώσεις κατά της Τουρκίας, ενώ έθεσε εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών.

“Γκρίζες ζώνες και αποστρατιωτικοποίηση”

Ο Ακάρ κατηγόρησε τη χώρα μας για επεκτατική πολιτική και παράνομες ενέργειες. Παράλληλα, αμφισβήτησε ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την κυριαρχία νησιών, ενώ επανέφερε τα περί γκρίζων ζωνών και αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Καταλόγισε, δε, στην ελληνική πλευρά ότι εμφανίζει απαιτήσεις «σαν να είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου», καθώς και ότι επιχειρεί να στρατιωτικοποιήσει όλα τα νησιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Haber7. com, ο Ακάρ, ανέφερε:

«Δυστυχώς, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς προκλήσεις, παράνομες επιθετικές ενέργειες και ρητορική από την Ελλάδα. Χρησιμοποιούν ( οι Έλληνες αξιωματούχοι) συνεχώς απειλητική γλώσσα εναντίον της Τουρκίας.

Κάνουν απαιτήσεις σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του Αιγαίου και προσπαθούν να οπλίσουν όλα τα νησιά. Αγνοώντας τις ενέργειές τους και τη ρητορική τους αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο, κάνουν συνεχώς δηλώσεις και προκλήσεις κατηγορώντας την Τουρκία. Είπαμε σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή η στάση των Ελλήνων στρατιωτικών και πολιτικών είναι πολύ λανθασμένη και ότι είναι ασυμβίβαστη με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ζήτημα EGAYDAAK

Ο Ακάρ, επικαλέστηκε τη συμφωνία της Λωζάνης λέγοντας ότι «ορισμένα νησιά δεν πρέπει να είναι οπλισμένα, πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτεί αυτό».

Εκτός από το θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου, ο Ακάρ, σύμφωνα πάντα με την τουρκική ιστοσελίδα, έθεσε ξανά ζήτημα… EGAYDAAK.

Δηλαδή νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος, των οποίων την κυριαρχία αμφισβητεί τα τελευταία χρόνια η Τουρκία.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «ενώ περιμένουμε να επιλυθεί αυτό το ζήτημα μέσω διαπραγματεύσεων, ειρηνικών τρόπων και μεθόδων, οι Έλληνες γείτονές μας θεωρούν ότι αυτά τα νησιά τους ανήκουν».

«Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες. Ενώ εμείς περιμένουμε να λύσουμε το θέμα αυτό με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο, εκείνοι προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν. Με κάποια τετελεσμένα, με κάποια έργα και με κάποιες δηλώσεις προσπαθούν να τα στρέψουν αυτά προς την πλευρά τους» ανέφερε.

«Με την Ελλάδα, έχουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης όπως και τη Συνθήκη των Παρισίων και υπάρχουν υποχρεώσεις μας βάσει των συνθηκών. Βασικό θέμα, τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Κάποια νησιά δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθούν. Πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Κι ενώ είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό στις συνθήκες, οι Έλληνες γείτονες μας με ακατανόητο τρόπο κάνουν τα πάντα για να παραβιάσουν τα συμφωνηθέντα» συνέχισε ο ίδιος.

«Ενώ 23 νησιά κατονομάζονται ως αποστρατιωτικοποιημένα, στρατιωτικοποίησε 16 από αυτά. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Αυτά τα νησιά γιατί στρατιωτικοποιήθηκαν; Eναντίον ποιου; Σε τι θα ωφελήσει;» συμπλήρωσε.

Υποστήριξε επίσης ότι «η λογική που θέλει τη μείωση των διεθνών υδάτων από το 48% στο 20% και επιθυμεί να ελέγχει το 70% είναι μια εμμονική και επικίνδυνη προσέγγιση. Περιμένουμε από τους Έλληνες αξιωματούχους να το δουν αυτό».

«Στον κόσμο δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα τα νησιά να έχουν χωρικά ύδατα 6 μιλίων και να διεκδικούν εναέριο χώρο 10 μιλίων. Οι Έλληνες γείτονες μας έχουν τέτοιους ισχυρισμούς κι έτσι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα, θέλουν να περιορίσουν την Τουρκία και να την απειλήσουν. Όμως η ιστορία έχει δείξει πως έτσι δεν θα μπορούν να φτάσουν πουθενά

Οι Έλληνες ισχυρίζονται πως θέλουν ειρήνη και αποφεύγουν τη χρήση βίας. Και κατηγορούν την Τουρκία. Όμως κάνουν ότι δεν βλέπουν πως παρενοχλούν τα ερευνητικά μας πλοία στο Αιγαίο που κάνουν επιστημονικές και τεχνικές έρευνες, παρενοχλούν τα μαχητικά μας και τα μη επανδρωμένα μας αεροσκάφη τα οποία ασκούν τα καθήκοντα τους» κατέληξε ο Ακάρ.

Προσφυγικό και Γκιουλενιστές

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, είπε:

«Δεν είναι μόνο δικό μας πρόβλημα και δεν πρέπει να είναι. Στο ζήτημα αυτό η Ε.Ε και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς κάναμε και κάνουμε αυτό που πρέπει. Κάναμε και κάνουμε και οικονομικές θυσίες, όμως με παρόμοιο τρόπο και οι γείτονες μας και η Ε.Ε πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Η Ελλάδα σπρώχνει πίσω τους πρόσφυγες με απάνθρωπο τρόπο και σε κάποιες περιπτώσεις τους εγκαταλείπουν στο θάνατο. Αυτό είναι απαράδεκτο. H Eλλάδα πρέπει να επανεξετάσει αυτή την απάνθρωπη στάση και τα μέτρα της για την έλευση 3-5 ανθρώπων. Αυτό είναι παράνομο και ενάντια στην ανθρωπιά».

«Παρά τις προειδοποιήσεις και τις προσπάθειες, εδώ και χρόνια φιλοξενεί τρομοκράτες και τους παρέχει δυνατότητες. Τώρα τελευταίο διάστημα έγινε αυτό και με τους Γκιουλενιστές».

Κυπριακό

“Η λύση μας είναι δύο κυρίαρχα, ισότιμα ​​και ανεξάρτητα κράτη. Δεν υπάρχει επιστροφή σε αυτό το θέμα.

Πρέπει να κάνουμε ό, τι πρέπει να γίνει γι ‘αυτό και να διασφαλίσουμε ότι αυτά θα ζουν με ειρήνη και άνεση» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου