Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Προχωρά το τουρκαλβανικό σχέδιο κατά του Ελληνισμού – Νέες αποκαλύψεις «βόμβα»

Βάζουν «φωτιά» σε Β. Ήπειρο και σύνορα.

Προχωρά το σχέδιο Τούρκων και Αλβανών να τοποθετήσουν μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες από την Τουρκία, στην Βόρεια Ήπειρο.
Με ένα σμπάρο πολλά  τρυγόνια για του εχθρούς του Ελληνισμού:

  • Φόβος και τρομοκράτηση των Ελλήνων της Β. Ηπείρου και γιατί όχι αντικατάσταση των Ελλήνων με μουσουλμάνους Ασιάτες και Αφρικανούς.
  • Νέος κίνδυνος για τα Ελληνικά σύνορα, αυτή την φορά εκ δυσμών, με την συνεργασία Τούρκων-Αλβανών, η οποία κρατάει από πολύ παλιά.
  • Τριβές και εισβολές στην Ελλάδα, από τους κατευθυνόμενους πράκτορες-στρατιώτες.
  • Ελεγχόμενες ομάδες, για μεθοριακά επεισόδια, προβοκάτσιες και δολιοφθορές στα Δυτικά της Ελλάδος, ταυτόχρονα με επιθέσεις στα ανατολικά σύνορα σε Θράκη και Αιγαίο. Η Ελλάδα περικυκλώνεται από μουσουλμάνους (Έβρος, Αιγαίο, Β.Ήπειρος)

Οι νεότερες ειδήσεις αναφέρουν πως στα μέσα Μαρτίου, έλαβαν χώρα επισκέψεις αλβανικών κρατικών κλιμακίων, νοτίως του Αργυροκάστρου, για αυτοψία εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών χώρων και στρατοπέδων στα ελληνικά μειονοτικά χωριά… Εντοπίζουν δηλαδή τους χώρους θα τους στεγάσουν, με το σχέδια εις βάτος των Ελλήνων να προχωρά.
Παραθέτουμε το ρεπορτάζ από το ethnos.gr:

Στις αρχές Μαρτίου κυκλοφόρησε η είδηση στα αλβανικά ΜΜΕ ότι η αλβανική κυβέρνηση ετοιμάζει έξι και πλέον κέντρα υποδοχής μεταναστών – προσφύγων. Η ειδησεογραφία αναφερόταν σε έξι τοποθεσίες ανά κέντρο υποδοχής, διεσπαρμένα σε όλη την αλβανική επικράτεια, με νοτιότερη αυτή του Αργυροκάστρου στην Βόρειο Ήπειρό. Τα κέντρα αυτά είναι ανακαινισμένα ή υπό ανακαίνιση παλαιά εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα. Μερικά δημοσιεύματα και πληροφορίες, ωστόσο, κάνουν λόγο ότι τα Τίρανα εξετάζουν και προωθούν σχέδια για δημιουργία τέτοιων κέντρων σε ελληνικά μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου.
Τηρώντας σιγήν ιχθύος, η αλβανική κυβέρνηση έχει αποφύγει να τοποθετηθεί επισήμως επί του θέματος. Ομοίως, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα.
Τον Μάρτιο έλαβαν χώρα επισκέψεις αλβανικών κρατικών κλιμακίων, στα μέσα Μαρτίου, νοτίως του Αργυροκάστρου, για αυτοψία εγκαταλελειμμένων στρατιωτικών χώρων και στρατοπέδων στα ελληνικά μειονοτικά χωριά της κοιλάδας του Δρίνου και εν γένει. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα του Απριλίου εθεάθησαν παρόμοια κλιμάκια στους Βουλιαράτες, όπου υπάρχει εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο. Η ανησυχία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου είναι έκδηλη.
Λόγω της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το Μεταναστευτικό στα σύνορα του Εβρου, είναι λογικό η αλβανική πλευρά να προετοιμάζεται σε επίπεδο υποδομών, ανησυχώντας για το ξέσπασμα μιας μεταναστευτικής κρίσης την τρέχουσα άνοιξη και το προσεχές θέρος.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι η Αθήνα από την πλευρά της έχει στεγανοποιήσει τις μεταναστευτικές ροές στην επικράτειά της μέσω Ηπείρου και εν γένει στη διασυνοριακή γραμμή με την Αλβανία, η αλβανική πλευρά καλείται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις να αποφύγει τη λειτουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών στα ελληνικά μειονοτικά χωριά της Βορείου Ηπείρου, ιδιαίτερα δυτικά του διασυνοριακού περάσματος της Κρυσταλλοπηγής, καθώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προσπάθεια αλλοίωσης του μακραίωνου πληθυσμιακού status quo και του ελληνικού χαρακτήρα των χωριών της Βορείου Ηπείρου στη Νότια Αλβανία.
Εκτιμάται ότι η δόμηση της αλβανικής μεταναστευτικής πολιτικής θα βασιστεί στην ανάγκη για τη βελτίωση των δοκιμαζόμενων ελληνοαλβανικών σχέσεων και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Με δεδομένες τις υπάρχουσες εκκρεμότητες για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Χειμάρρας και άλλων χωριών της Βορείου Ηπείρου σε θέματα ακίνητης περιουσίας και την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η βελτίωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων προβάλλει ως μονόδρομος και γεωπολιτική αναγκαιότητα για την ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, συμπληρώνουμε εμείς, για να επιτευχθεί βελτίωση των ελλήνο-αλβανικών σχέσεων πρέπει οι Αλβανοί ή οι γενίτσαροι ελληνογενείς που κρατούν τα ηνία της χώρας (Βλ. Έντι Ράμα) να αφήσουν στην άκρη τον μισελληνισμό τους και να σκεφτούν πρακτικά, καθώς συνορεύουν με την Ελλάδα και όχι με την Τουρκία.
el.gr

1 σχόλιο: