Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Βενεζουέλα: Έφτασαν τέσσερα ιρανικά τάνκερ γεμάτα πετρέλαιο, παρά τις απειλές των ΗΠΑ.

Το Πολεμικό Ναυτικό στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι συνόδευσε ένα τέταρτο πετρελαιοφόρο που μεταφέρει πετρέλαιο από το Ιράν στα χωρικά ύδατα της χώρας, την ώρα που οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν την παράδοση των καυσίμων περισπασμό από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στους πετρελαϊκούς τομείς τόσο στο Ιράν όσο και στη Βενεζουέλα. Η Τεχεράνη προσφέρει στο Καράκας 1,53 εκ. βαρέλια βενζίνης και συστατικά διύλισης προκειμένου να βοηθήσει τη Βενεζουέλα να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει λόγω της κατάρρευσης του συστήματος διύλισής της και των κυρώσεων.
Η Ουάσινγκτον έχει επισημάνει ότι εξετάζει τρόπους απάντησης στην κίνηση αυτή.
Το Πολεμικό Ναυτικό της Βενεζουέλας συνόδευσε κάθε ένα από τα τάνκερ μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας.
Ιστότοπος που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της ναυσιπλοΐας έδειξε ότι το τάνκερ Faxon έδεσε στο λιμάνι Πουέρτο λα Κρους το οποίο χρησιμοποιεί η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας PDVSA. Το τρίτο τάνκερ που έφτασε στη χώρα, το Petunia, εισήλθε νωρίτερα χθες Πέμπτη στο λιμάνι Ελ Παλίτο.
Τα δύο πρώτα πετρελαιοφόρα ακόμη ξεφορτώνουν, ενώ ένα πέμπτο, το Clavel, διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιας για το Δυτικό Ημισφαίριο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να “πιέζουν για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα”.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου