Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η Ιορδανία καλεί τον κόσμο να ενωθεί ενάντια στο Ισραήλ.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Safadi, δήλωσε στον απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλάντενοφ, την Τετάρτη ,ότι το ισραηλινό σχέδιο για την εφαρμογή της κυριαρχίας σε μεγάλα τμήματα της Ιουδαίας και της Σαμαριάς και της κοιλάδας του Ιορδάνη ,πρέπει να παραμείνει για «προστασία της περιφερειακής ειρήνης».

Ο Safadi προέτρεψε τον Μλάντενοφ να δράσει για να "αποτρέψει την
παράνομη προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών" και τόνισε την ανάγκη να "δημιουργηθεί ένας νέος ορίζοντας για την επίλυση της [Ισραηλινής-Παλαιστινιακής] σύγκρουσης βάσει της λύσης των δύο κρατών."
Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιορδανίας, ο Safadi ενημέρωσε τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τις κινήσεις του Αμμάν για τη διαμόρφωση μιας σαφούς, πρακτικής, διεθνούς στάσης ως μέρος των προσπαθειών για την αποτροπή της κίνησης του Ισραήλ, την οποία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι θα συνεχίσει ήδη από τον Ιούλιο .
Ο Safadi προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να ενωθεί για να σταματήσει την κίνηση και προειδοποίησε τον Μλάντενοφ για τις δυνητικά «καταστροφικές συνέπειές» του στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι η απόφαση «θα σκοτώσει τη λύση των δύο κρατών, θα τροφοδοτήσει την [περιφερειακή] σύγκρουση και θα κάνει την επιλογή ενός κράτους τετελεσμένη ολοκλήρωση».
Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος δεν θα είναι σε θέση να παραμείνει σιωπηλός ενόψει του θεσμοθετημένου απαρτχάιντ και των φυλετικών διακρίσεων».
Ωστόσο, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ιορδανίας είπε στο Ισραήλ Hayom ότι «η Ιορδανία θα συνεχίσει να εκφράζει την επίσημη στάση της ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης, κυρίως μέσω δημόσιων δηλώσεων του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, αλλά ο βασιλιάς θα επιτρέψει την κίνηση να πραγματοποιηθεί όσο Τα συμφέροντα της Ιορδανίας διατηρούνται. "
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 
Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου