Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

9 Μήνες μετά το 2ο Κύμα του Κοραναϊού, ο Μεσσίας θα φτάσει στους δημοφιλείς Ραβίνους.

Σε μια πρόσφατη διάλεξή του , ο δημοφιλής Ισραηλινός Ραβίνος Άμνον Γιτζτσάκ παρουσίασε αυτό που θεωρεί ρεαλιστικό σενάριο με το οποίο θα έφτανε ο Μεσσίας. Και το συσχετίζει ακόμη και με την τρέχουσα κρίση κοροναϊού.

Ξεκινά από τη διάλεξη αναφέροντας τον Micha:
Πραγματικά, θα τους αφήσει [αβοήθητοι] Μέχρι να φέρει αυτή που θα φέρει. Τότε οι υπόλοιποι συμπατριώτες του θα επιστρέψουν στα παιδιά του  Ιισραήλ . (Μίχα 5: 2)
Ο ραβίνος εξηγεί ότι μαθαίνουμε από αυτό το απόσπασμα ότι ο Μεσσίας δεν θα έρθει έως ότου καταστραφεί η κακή αυτοκρατορία που κυβερνά ολόκληρο τον κόσμο. "Φαίνεται σαν το έθνος του Ισραήλ να είναι κάτω από τον κανόνα μιας κακής αυτοκρατορίας" είπε. "Αυτό είναι ο Έντομ."
Σε αυτό το σημείο, ο Ραβίνος Yitzchak εξηγεί πώς είναι δυνατόν για μια κακή παγκόσμια αυτοκρατορία να κυβερνά το Ισραήλ και ολόκληρο τον κόσμο για αυτό το θέμα. Στη συνέχεια αναφέρεται στους τρέχοντες περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης του κοροναϊού λέγοντας: «Το διάταγμα ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι απομονωμένοι, ελεγχόμενοι, λέγοντάς τους να μην κινούνται και να κάνουν ό, τι λέμε - αυτό ονομάζεται έλεγχος."
Ραβίνος Amnon Yitzchak (ευγενική προσφορά: στιγμιότυπο οθόνης)
Στη συνέχεια απευθύνεται στο πολυαναμενόμενο «δεύτερο κύμα» που πολλοί ηγέτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λένε ότι είναι αναπόφευκτο. «Τώρα σχεδιάζουν ένα δεύτερο κύμα. Εάν διαρκεί εννέα μήνες, είναι πιθανό ότι μετά από αυτήν την περίοδο θα έρθει η εξαργύρωση. "
Ο Ραβίνος Yitzchak στη συνέχεια αναφέρει τον Ραβίνο Yehuda ως βιβλική πηγή λέγοντας ότι ο Μεσσίας δεν θα έρθει έως ότου πέσει το βασίλειο των «Ρόμι». Αυτή η κακή αυτοκρατορία θα ελέγχει ολόκληρο τον κόσμο για εννέα μήνες. " Το Romi μεταφράζεται ως «Ρώμη», πιο συγκεκριμένα - το Βατικανό.
Ο ραβίνος έπειτα φέρνει πηγές από τον Gemarah δηλώνοντας ότι ο σπόρος του Eisav θα κυβερνήσει τον κόσμο για εννέα μήνες έως ότου ο Jacob να τον αποθρονίσει. «Σήμερα βλέπουμε ότι μας κυβερνούν», είπε ο ραβίνος. «Λαμβάνουμε παραγγελίες από τον Edom και εκτελεί ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι φορούν μάσκες. Όλοι είναι απομονωμένοι. "
Ο ραβίνος παραθέτει επίσης τις Παροιμίες 21 για να παγιώσει το θέμα του.
Εκείνος που σπέρνει αδικία θα αποκομίζει ατυχία. Η ράβδος της οργής του θα αποτύχει. Ο γενναιόδωρος άνθρωπος είναι ευλογημένος, γιατί δίνει από το ψωμί του στους φτωχούς. (Παροιμίες 21: 8-9)
Σύμφωνα με τον Ραβίνο Yitzchak, το άτομο που σπέρνει αδικία σε αυτό το απόσπασμα είναι ο Esau - ο πατέρας του Edom που θα είναι αυτός που θα αποκομίσει την ατυχία. " Μετά από αυτούς τους επτά μήνες, ο «γενναιόδωρος άνθρωπος θα ευλογηθεί». Αυτός ο γενναιόδωρος άνθρωπος είναι ο Ιακώβ εξηγεί τον ραβίνο. Προσθέτει ότι όλες οι ευλογίες του Ιακώβ θα καρποφορήσουν στο τέλος των ημερών.
Καλεί επίσης τον Ησαΐα 9: 2 να υποστηρίξει την προφητεία:
Έχετε μεγεθύνει αυτό το έθνος, το έχετε δώσει μεγάλη χαρά. Έχουν χαίρεται ενώπιον σας καθώς χαίρονται για να αποκομίσουν χρόνο, καθώς ενθουσιάζονται όταν διαιρούν τη χαλάρωση. (Ησαΐας 9: 2)
Ωστόσο, το εβραϊκό κείμενο λέει לא לוֹ που σημαίνει «όχι για αυτούς». Ο Ραβίνος Yitzchak εξηγεί ότι αυτό σημαίνει ότι αν και το έθνος του Έσαμ του Έσαου είναι μεγάλο και ισχυρό καθώς ελέγχουν τον κόσμο, στο τέλος δεν θα είναι αυτοί που γιορτάζουν, αλλά μάλλον το έθνος του Ισραήλ.
«Οι Ελεύθεροι Μασόνοι που έχτισαν τον Πύργο της Βαβέλ είναι ενθουσιασμένοι επειδή πιστεύουν ότι τα μεγάλα τους σχέδια για την εξάντληση του κόσμου τελικά επιτυγχάνονται» καταλήγει. «Αλλά στο τέλος, ο εορτασμός δεν θα είναι δικός τους, αλλά μάλλον του εβραϊκού λαού».
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ
Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου