Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

10.000 στρατιώτες της Κίνας μπήκαν στην Ινδία. ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ 2 ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Ένταση μεταξύ 2 πυρηνικών υπερδυνάμεων….Η ένταση ανεβαίνει μεταξύ Κίνας-Ινδίας. Περί τους 10.000 στρατιώτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (APL) της Κίνας βρίσκονται σ΄ινδικό έδαφος.

Από το 1960, η Κίνα διεκδικεί επίσημα την περιοχή του ποταμού Galwan στο Ladakh, μετέφερε το Businessn Standard.Σύμφωνα με το αγγλόφωνο ινδικό μέσο ο APL «διέσχισε την la propre ligne de réclamation de la Chine (που το Πεκίνο είχε δηλώσει πως είναι το σύνορό του μ΄Ινδία) και εισχώρησε 3, 4 χλμ σ΄ινδικό έδαφος» σε αυτή την περιοχή.
Από την αρχή του Μάη η Κίνα είχε αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος του ποταμού με πολλές δεισδύσεις σ΄ινδικό έδαφος.
Ο ινδικός στρατός αντέδρασε με καθυστέρηση.Οι δυνάμεις του αναπτύχθηκαν πλησίον των κινέζικων θέσεων μ΄εντολή να μην επιτεθούν. Αποστολές επιτήρησης και περιπολίες άρχισαν.

Πολλοί γείτονες της Κίνας διατηρούν εδαφικές διαφορές μαζί της όπως η Ιαπωνία (στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας). “Ως η μεγαλύτερη και αναμφισβήτητα η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ασία, η Κίνα αποτελεί ήδη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα έθνη της περιοχής όσον αφορά τον «στρατιωτικό εξοπλισμό», σημείωσε στο AFP ο James Char, ειδικός του κινεζικού στρατού στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang, στη Σιγκαπούρη. “Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να πάει σε πόλεμο”, είπε.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου