Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η Κίνα απειλεί να επιτεθεί στην Ταϊβάν: Ένας από τους πιο ανώτερους στρατηγούς του Πεκίνου προειδοποιεί ότι ο στρατός θα χρησιμοποιήσει βία εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταματήσει η ανεξαρτησία του νησιού.

Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την εμποδίσει να γίνει ανεξάρτητη, δήλωσε σήμερα ένας από τους πιο ανώτερους στρατηγούς της χώρας.Οι υποστηρικτές του Χονγκ Κονγκ της Ταϊβάν κρατούν σύνθημα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της προτεινόμενης νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας του Πεκίνου στην Ταϊπέι της Ταϊβάν, την Πέμπτη

Ο Λι Ζουοτσένγκ, επικεφαλής του Τμήματος Κοινού Επιτελείου και μέλος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, δήλωσε στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού του Πεκίνου: «Εάν χαθεί η δυνατότητα ειρηνικής επανένωσης, οι ένοπλες δυνάμεις του λαού, μαζί με ολόκληρο το έθνος, συμπεριλαμβανομένου του λαού της Ταϊβάν , λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σπάσετε αποφασιστικά τυχόν αυτονομιστικές συνωμοσίες ή ενέργειες. "
Πρόσθεσε: «Δεν υποσχόμαστε να εγκαταλείψουμε τη χρήση βίας και να διατηρήσουμε την επιλογή να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, να σταθεροποιήσουμε και να ελέγξουμε την κατάσταση στα Στενά της Ταϊβάν».
Η άγρια ​​ρητορική του στρατηγού έρχεται εν μέσω παγκόσμιας κατακραυγής για τη νομοθεσία περί εθνικής ασφάλειας του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ, η οποία για άλλη μια φορά έχει δει βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών ταραχών και διαδηλωτών.
Ο Λι μίλησε για την 15η επέτειο του νόμου κατά της απόσχισης που δίνει στην Κίνα νομική βάση για στρατιωτική δράση εναντίον της Ταϊβάν εάν αποχωρήσει ή φαίνεται να το κάνει, καθιστώντας τα στενά της Ταϊβάν ένα πιθανό στρατιωτικό σημείο ανάφλεξης. 
Παρόλο που η Κίνα δεν παραιτήθηκε ποτέ από τη χρήση βίας για να φέρει την Ταϊβάν υπό τον έλεγχό της, είναι σπάνιο για έναν ανώτερο, στρατιωτικό αξιωματούχο να κάνει τόσο ρητά την απειλή σε δημόσιο περιβάλλον. 
Ο Λι είναι ένας από τους λίγους ανώτερους αξιωματικούς της Κίνας με εμπειρία μάχης, έχοντας συμμετάσχει στην κακοποιούμενη εισβολή της Κίνας στο Βιετνάμ το 1979.
Η Ταϊβάν είναι το πιο ευαίσθητο εδαφικό ζήτημα της Κίνας. Το Πεκίνο λέει ότι είναι κινεζική επαρχία και έχει καταγγείλει την υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ για το νησί.
Ο Λι Ζανσού, ο τρίτος-ανώτερος ηγέτης του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κίνας, δήλωσε στο ίδιο γεγονός ότι τα μη ειρηνικά μέσα ήταν μια επιλογή έσχατης λύσης.
Ο Πρόεδρος Xi Jinping συμμετέχει σε συζήτηση με βουλευτές από την επαρχία Χουμπέι στην τρίτη σύνοδο του 13ου Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC) στο Πεκίνο την Κυριακή
«Όσο υπάρχει μια παραμικρή πιθανότητα ειρηνικής επίλυσης, θα κάνουμε εκατοντάδες φορές την προσπάθεια», είπε ο Λι.
Ωστόσο, πρόσθεσε: «Προειδοποιούμε αυστηρά τις δυνάμεις υπέρ της ανεξαρτησίας και των αυτονομιστών της Ταϊβάν, ο δρόμος της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν οδηγεί σε αδιέξοδο. οποιαδήποτε πρόκληση σε αυτόν τον νόμο θα τιμωρηθεί αυστηρά ».
Η Ταϊβάν δεν έχει δείξει ενδιαφέρον να διοικείται από την αυταρχική Κίνα. Έχει καταγγείλει τις επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας κοντά στο νησί και απέρριψε την προσφορά της Κίνας για ένα μοντέλο «μιας χώρας, δύο συστημάτων» υψηλού βαθμού αυτονομίας.
Η Κίνα είναι πολύ ύποπτη για τον πρόεδρο της Ταϊβάν Tsai Ing-wen, τον οποίο κατηγορεί ότι είναι αυτονομιστής που τείνει να κηρύξει επίσημη ανεξαρτησία.Οι αστυνομικές ταραχών στο Χονγκ Κονγκ πυροβολούν δακρυγόνα καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές διαδηλώνουν σε δρόμο στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας κατά της νομοθεσίας περί εθνικής ασφάλειας του Πεκίνου την Κυριακή
Ο Τσάι λέει ότι η Ταϊβάν είναι ήδη μια ανεξάρτητη χώρα που ονομάζεται Δημοκρατία της Κίνας, το επίσημο όνομά της.
O Τσάι και το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα της κέρδισαν τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές με καθυστέρηση τον Ιανουάριο, δεσμεύοντας να αντισταθούν στο Πεκίνο.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ
Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου