Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Γ. Τράγκας: Μας εγκατέλειψαν όλοι οι φίλοι μας.

Η Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Ιόνιο - Ο Μητσοτάκης θα πάει σε τραπέζι διμερούς διαπραγμάτευσης υπό διεθνή εποπτεία!Αποφάσισα να πάω σε επιχείρηση εστίασης, προκειμένου να αισθανθώ ως άνθρωπος και ως πολίτης, ότι υπάρχει ακόμα ανοικτή κοινωνία και ότι «Μένουμε Ζωντανοί». 

Ότι υπάρχουν ακόμα οι παλιές συνήθειες και όχι μόνο η νέα εφιαλτική και απάνθρωπη κανονικότητα, αυτής της κυβέρνησης και μίας ομάδας επιχορηγούμενων από φαρμακοβιομηχανίες λοιμωξιολόγων.

Πήγα, όπως ο Οδυσσέας του Ομήρου, να συναντήσω τον Τηλέμαχο. Επέστρεψα μετά από καιρό στην Ιθάκη του καλού φίλου μου Τηλέμαχου, που ψήνει καλά κρέατα και έχει μία πανδαισία από σαλάτες. Εκεί στην Κηφισιά. Όπως ο πολυμήχανος γύρισε στο νησί και πέρασε το βέλος μέσα από τους κρίκους, έτσι και εγώ πέρασα την εφιαλτική Τσιόδρειο περίοδο και τον Χαρδάλειο πύργο του Κάφκα για να φτάσω επιτέλους σε μία ταβέρνα. Έκανε ψύχρα. Τα τραπέζια ήταν διάσπαρτα έξω. Οι πόρτες ανοιχτές. Τουρτούριζαν ελάχιστοι θαμώνες. Οι σερβιτόροι με μαύρες μάσκες. Παντού ο κορωνοϊός. Παντού η ανοησία Μητσοτάκη. Ένας από τους σερβιτόρους φορούσε ολόκληρο πλαστικό στο πρόσωπο, που θύμιζε μάσκα οξυγονοκόλλησης. Δεν ταβέρνα, όπως την ξέραμε. Ήταν χειρουργείο στο Πέργκαμο. Κρύωνα καθώς κατάπινα τη σεφταλιά και μερικά αρνίσια παϊδάκια, φοβούμενος ότι μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά ο Χαρδαλιάς και να μου πάρει τη μπουκιά από το στόμα.

Οι άνθρωποι κατέστρεψαν και καταστρέφουν την ελληνική οικονομία. Χιλιάδες επιχειρηματίες – μικροί και μεσαίοι – δεν θα ανοίξουν. Χιλιάδες άλλοι θα ανοίξουν και θα κλείσουν. Ο ιός της φοβίας είναι στην πόρτα και στο εσωτερικό όλων αυτών των επιχειρήσεων που έδιναν τόνο και ρυθμό στη ζωή μας.
Πέρασα και από άλλες ταβέρνες. Ήταν άδειες. Το κρύο του γκαντέμη συμπληρώνει τις ηλιθιότητες των επιχορηγούμενων από την GlaxoSmithKline, από τη Gilead και από τη Novartis λοιμωξιολόγων.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια που θα πάρει, λέει, από την Ευρώπη. 1ον Αυτό είναι πρόταση και πρέπει να περάσει από την έγκριση της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Δανίας και της Σουηδίας. 2ον και κυριότερο, ακόμη και αν πάρουμε 34 δις είναι μέρος, μικρό μέρος του συνόλου των απωλειών που φέρνει η ισοπέδωση της ελληνικής οικονομίας. Εκτός αυτού, είναι γνωστή η βουλιμία της οικογένειας Μητσοτάκη και των φίλων της. Επομένως, γεννώνται σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα πάνε τα λεφτά στην τόνωση της εθνικής οικονομίας ή σε τσέπες φίλων και συναλλασσόμενων με την Αγία Οικογένεια.
Έχουμε μάθει και διαπιστώσει πως λειτουργεί το μνημονιακό προσωπικό της χώρας και ήδη βλέπουμε πώς ταυτίζεται η κυβέρνηση του μεγάλο πολιτικού κεφαλαίου, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, με τον αρχιτέκτονα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η φιλογερμανική κυβέρνηση, που χωρίς ανταλλάγματα άνοιξε και ανοίγει ευρωπαϊκούς δρόμους για τα Σκόπια και την Αλβανία, έσπευσε χθες να καλύψει πλήρως όσους ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Έπεσαν στο κενό οι μηνύσεις ιδιωτών για τη συμπεριφορά όλων εκείνων που ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.

Μετά την ασπίδα υγείας για τον ανύπαρκτο στην Ελλάδα covid-19, είχαμε χθες την ασπίδα προστασίας της ΝΔ σε όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Μόνο ο Βελόπουλος και οι βουλευτές τους ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας. Οι βουλευτές του μεγάλου πολιτικού κεφαλαίου υποστήριξαν ότι υπάρχει το ακαταδίωκτο της ψήφου και της γνώμης. Όπως αντιλαμβάνεστε, οι μόνοι που διώκονται και καταστέλλονται στην μικρή αυτή και ιστορική περιοχή, είναι οι διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία, την ένδεια, τους μισθούς, τις συντάξεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Το τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, ο πολιτικός που κάνει στη διαφορά, οδηγεί τη χώρα σε πλήρη απομόνωση. Για να ακριβολογώ, οδηγεί τη χώρα σε διμερή διαπραγμάτευση με την Τουρκία, υπό διεθνή εποπτεία. Οι πάντες για διάφορους λόγους, έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα και την Κύπρο και στέκονται στο πλευρό της Τουρκίας. Όλες οι πετρελαϊκές εταιρίες, έφυγαν από τα θαλάσσια οικόπεδα του νησιού της Αφροδίτης και άφησαν την Ανατολική Μεσόγειο στο έλεος των Τούρκων. Ο Ερντογάν – είτε είναι άρρωστος, είτε όχι – τα βρήκε με όλους. Η ExonnMobil, η γαλλική Total, η Ιταλική Eni, εγκατέλειψαν τον χώρο των ερευνών. Ουδείς γνωρίζει αν αυτό έγινε για οικονομικούς λόγους ή άφησαν ελεύθερο το πεδίο στους Τούρκους, για να επανέλθουν όταν η Άγκυρα θα έχει τον πλήρη έλεγχο. Το πιθανότερο είναι ότι τα βρήκαν με τη μεγάλη σε πληθυσμό για αγορά χώρα, τα βρήκαν με το μεγάλο πελάτη και εγκατέλειψαν τον μικρό.
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες επανέλαβαν επαφές και συζητήσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Η Τουρκία κατέλαβε την πιο στρατηγική αεροπορική βάση στη Λιβύη. Ο Χαφτάρ ηττήθηκε και αποσύρθηκε από την περίμετρο της Τριπόλεως. Ο Σάρατζ αναγνωρίζεται ως ηγέτης της Λιβύης. Οι Ιταλοί φίλοι μας, κάνουν πλέον κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στη Λιβύη. Τα υποβρύχια του Τουρκικού στόλου αλωνίζουν στο Ιόνιο και αγκυροβολούν πλέον σε ναύσταθμο που παραχώρησε στην Άγκυρα ο κος Έντι Ράμα. Ο Μητσοτάκης άβουλος, αστήριχτος και πολιτικά ανόητος διέλυσε την εθνική οικονομία με το lockdown και έστι ουσιαστικά γκρέμισε την Εθνική Άμυνα. Μετά τα Ίμια έχουμε επιχείρηση γκριζοποίησης των συνόρων του Έβρου. Έχουμε διπλωματική απομόνωση από όλους τους συμμάχους. Αισθάνεσαι ότι το γερμανόφιλο πολιτικό κεφάλαιο οδηγεί τα πράγματα σε μία εξασθενημένη θέση, η οποία θα αποτελέσει και το επιχείρημα για παραχωρήσεις. Θα είναι ολοφάνερη η αδυναμία της Ελλάδος να αντιμετωπίσει σύγκρουση με την Τουρκία.

Επομένως, λόγω αδύναμης οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος, θα κάτσει στο τραπέζι και θα κουβεντιάσει επαναπροσδιορισμό συνόρων και εδαφών. Η εθνική μοναξιά δείχνει ότι οδηγούμεθα σε εκσυγχρονισμό της συνθήκης της Λωζάνης και σε Κόφι Ανάν 2 στην Κύπρο.

Το νοσηρό πολιτικό κεφάλαιο είναι η καλύτερη περίπτωση. Καθοδηγείται πλήρως από διάφορα κέντρα ή υπακούει γιατί είναι δεμένος από παντού. Σκεφτείτε ότι το μόνο που κάνει είναι να παρακολουθεί τις κινήσεις της Τουρκίας. Οι αξιοπρεπείς απαντήσεις του υπουργείου των Εξωτερικών είναι μπαταριές στον αέρα, ενώ ο βιαστής έχει ακινητοποιήσει το γαμπρό και ασελγεί στη νυφική παστάδα. Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Γάλλοι πρόκειται να τρίξουν πλέον τα δόντια στην Τουρκία. Ούτε οι Αιγύπτιοι, ούτε οι Ισραηλινοί.

Η νέα κανονικότητα προβλέπει έλλειψη αντιδράσεων, έλλειψη διαδηλώσεων και έλλειψη αγανακτισμένων για όσα θα κάνει η νοσηρή προσωπικότητα. Θα υπάρχει μόνο η κουλτούρα της μάσκας για να κρύβονται τα ντροπιασμένα πρόσωπα, η εθνική ταπείνωση, η μεγαλύτερη προδοσία που έφερε η οικονομική κατοχή και η χούντα του μνημονίου.

Μετά τις χαίνουσες πληγές, έρχεται το σοκ της μεγάλης ανεργίας, της γιγαντιαίας απορρύθμισης, της πλήρους απορρόφησης του μικρού από τον μεγαλύτερο και του επιχειρήματος, «αφού σε σώσαμε και αναπνέεις, ράψ’ το και μη μιλάς! Βολέψου στη νέα κανονικότητα». «Μένουμε Σπίτι», «Πεθαίνουμε ασφαλείς!». «Δίνουμε γη και ύδωρ στην Τουρκία, κρατάει η πολιτική και οικονομική ελίτ τα κεκτημένα της!».

Άλλωστε, γιορτάζουμε την Επέτειο των 200 ετών από το 21 με Πρόεδρο τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Θα γεμίσει η αίθουσα με Hermes, LuisVuitton, DonaKaran, Gucciκαι Cohiba. Και γαμώ την Επανάσταση. Όλες οι ρυτίδες μαζί, όλο το πατσουλί μαζί και η φορμόλη για τη συντήρηση των πολιτικών πτωμάτων. Σίγουρα στην Επέτειο θα μπούνε όλοι με μάσκες. Μασκαράδες. Απατεώνες και ανθέλληνες. Σίγουρα θα καλέσουν τον κο Τζορτζ Σόρος, γνωστό συνεργάτη των Ναζί, τον κο Μπιλ Γκέιτς, παραγωγό εμβολίων, τον κο Τσιόδρα που έσωσε τους απόγονους του Καραϊσκάκη, τον κο Χαρδαλιά για να ελέγξει τα αντισηπτικά στην αίθουσα και τον κο Σύψα για να μοιράσει στο διάλειμμα Remdesivir. Μια τέτοια γιορτή, δένει απόλυτα με τις απαραίτητες υποχωρήσεις στο Αιγαίο και με το ξεκίνημα ενός νέου Κόφι Ανάν 2. Στο κυλικείο της γιορτής θα υπάρχει για όλους espresso, Κόφι Ανάν με ζάχαρη χορηγία της βιομηχανίας δοσιλόγου.
Μέχρι τότε, θα έχει ολοκληρωθεί ο φράχτης, κοντά στις Σέρρες και στην Καβάλα. Θα έχουν φύγει οι κάτοικοι από τη Σύμη και το Καστελόριζο λόγω πείνας και καραντίνας.

Φυσικά, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, με πρώτο τον ΣΚΑΙ με αφορμή την επέτειο των 200 ετών, θα παίξουν πάλι το ντοκιμαντέρ του ΕΛΙΑΜΕΠ για το πόσο ευτυχείς είμεθα την εποχή της Τουρκοκρατίας και πόσο χαρούμενοι είμεθα όλοι οι Έλληνες, παραδίδοντας μετά από εξισλαμισμό της θυγατέρες μας στους οντάδες των Τούρκων.
Είναι βέβαιο, ότι η κα Σία Κοσιώνη θα περιγράψει με λεπτομέρειες όλες τις προσπάθειες αντιγήρανσης που έχουν κάνει οι πολιτικές ρυτίδες και η ελίτ που θα παραστεί στη φιέστα για τους ήρωες του ’21. Η ομιλία της κας Αγγελοπούλου, επιλεγμένης προσωπικά από το πολιτικό κεφάλαιο του τόπου, σίγουρα θα αναστατώσει τον ύπνο των ηρώων του ’21 και υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν απρόσκλητοι στην εορτή, όλοι οι τιμώμενοι με χατζάρες και καριοφίλια.

Φυσικά, στα δελτία ειδήσεων θα χαρακτηριστούν λαϊκιστές και ύποπτοι για covid-19. Μέχρι τότε βέβαια δεν ξέρουμε πώς θα είναι τα εθνικά μας θέματα, γιατί υπάρχει και η πιθανότητα να μην γίνει η γιορτή. Να μην έχουμε Γιάννα Αγγελοπούλου με πανάκριβο ταγιέρ και κουβανέζικο πούρο. Άλλωστε μαθαίνω, ότι μετά τον Καποδίστρια και τον Καραϊσκάκη, θα υπάρξει άρθρο για την Αγία Λαύρα, το οποίο θα αναφέρει ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανών είχε κάποιες αποκλίνουσες συμπεριφορές.

crashonline.gr

Ξέρετε, η Σαγράδα Φαμίλια, μπορεί να στηρίζει βουλευτές που υπέπεσαν ή κατηγορήθηκαν για αδικήματα κατά ανηλίκων αλλά κλείνει τα αυτιά σε … χυδαιότητες και απρέπειες για την ιδιωτική ζωή των Ηρώων του 21.ΟΗΗ Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Ιόνιο - Ο Μητσοτάκης θα πάει σε τραπέζι διμερούς διαπραγμάτευσης υπό διεθνή εποπτεία! Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Ιόνιο - Ο Μητσοτάκης θα πάει σε τραπέζι διμερούς διαπραγμάτευσης υπό διεθνή εποπτεία!Η Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Ιόνιο - Ο Μητσοτάκης θα πάει σε τραπέζι διμερούς διαπραγμάτευσης υπό διεθνή εποπτεία! Μητσοτάκης θα πάει σε τραπέζι διμερούς διαπραγμάτευσης υπό διεθνή εποπτεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου