Σάββατο 27 Απριλίου 2019

LIVE:Εντοπίστηκε βαλίτσα στην κόκκινη λίμνη –Στη σκηνή ο «Ορέστης».

  Πολύ κοντά στην διαλεύκανση της πιο συγκλονιστικής υπόθεσης που συντάραξε την κυπριακή κοινή γνώμη και όχι μόνο, βρίσκονται πλέον οι Αρχές.

Μετά την κυνική ομολογία του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ότι σκότωσε συνολικά επτά γυναίκες, ανάμεσα τους και δυο ανήλικα παιδάκια, Αστυνομία και Πυροσβεστική εστιάζουν σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο ίδιος ως τους χώρους που πέταξε τα πτώματα.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται σε δυο μέτωπα. Ο ένας χώρος είναι αυτός στη λίμνη του Ξυλιάτου όπου σύμφωνα με τον 35χρονο πέταξε το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra, κόρης της επίσης δολοφονηθείσας Mary Rose, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε πρώτο, στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό.
Ο δεύτερος χώρος ο οποίος αποτελεί επίκεντρο των εντατικών ερευνών είναι η κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό, σημείο στο οποίο ο 35χρονος, σύμφωνα με ομολογία του, φέρεται να πέταξε άλλα τρία πτώματα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις σοροί είναι μέσα σε βαλίτσες.
Ταυτόχρονα με τις έρευνες στην κόκκινη λίμνη, θα βρίσκεται σε εξέλιξη στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, διαδικασία ανανέωσης του διατάγματος προσωποκράτησής του 35χρονου ίλαρχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της κόκκινης λίμνης στο Μιτσερό βρίσκονται οι σοροί της Maricar Valdez Arquila, 30 ετών από τις Φιλιππίνες, της Livia Florentina Bunea 36 ετών και της 8χρονης κόρη της, Elena Natalia Bunea από την Ρουμανία.
Υπενθυμίζεται ότι στο φρεάτιο του Μιτσερού εντοπίστηκαν δυο πτώματα. Αυτό της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες και άλλη μια σορός η οποία φέρεται να ανήκει στην Arian Palanas Lozano, 28 ετών επίσης από τις Φιλιππίνες.
Επίσης, ο 35χρονος Κύπριος κατά συρροή δολοφόνος, υπέδειξε το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (25/4) άλλη μια σορό, αυτή τη φορά σε πεδίο βολής εντός της κοινότητας Ορούντας. Ο ίδιος, κατά την ομολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται πότε ακριβώς σκότωσε τη συγκεκριμένη γυναίκα, ούτε ποια είναι η καταγωγή της. Πληροφορίες ωστόσο, σημειώνουν, ότι πρόκειται για γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία.

Τέλος, το έβδομο θύμα είναι άτυχη κορούλα της Mary Rose, η 6χρονη Sierra, η οποία αναζητείται εδώ και μέρες εντός της λίμνης του Ξυλιάτου.
Η εγκληματική δράση του 35χρονου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να άρχισε από το 2016. Τα πρώτα του θύματα χρονικά ήταν η Livia Florentina Bunea 36 ετών και η 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea από την Ρουμανία.
Το ΣΙΓΜΑ ανέδειξε την εποχή εκείνη την συγκεκριμένη εξαφάνιση μέσα από την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι». Η Αστυνομία ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει στην άκρη του νήματος από τότε, με αποτέλεσμα σήμερα, τρία χρόνια μετά, να ξετυλίγεται ένα πολύ μεγαλύτερο ματωμένο κουβάρι.
Σε δηλώσεις του το απόγευμα της Μ. Παρασκευής (26/4) ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, απάντησε στις κατηγορίες για ολιγωρία των μελών της. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι: «με βάση τον νόμο του 183(Ι) του 2007 δεν επιτρέπεται η εξασφάλιση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων από την Αστυνομία στις περιπτώσεις εξαφάνισης προσώπων», ανέφερε. Αυτό, πρόσθεσε, επιτρέπεται ρητά μόνο σε περιπτώσεις διάπραξης σοβαρών αδικημάτων που προνοούν ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων και άνω.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη το 2007 η Αστυνομία είχε ζητήσει επίσημα με επιστολή της στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως τη συμπερίληψη και των εξαφανίσεων και των απαγωγών κάτι που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο. «Η πρόνοια αυτή στο νομοσχέδιο απορρίφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο του 2007», είπε.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου