Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

«Δεν έχουμε μυστικά από τις ΗΠΑ»: ο Πούτιν λέει ότι είναι έτοιμος να πει στον Tραμπ για τις συνομιλίες με τον Κιμ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα παραιτηθεί από τα πυρηνικά όπλα, αλλά και τους φόβους για την ασφάλειά της και πρόσθεσε ότι ήταν διατεθειμένος να μοιραστεί τα αποτελέσματα της ορόσημης συνάντησής του με τον Kιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Tραμπ.
«Έχω την εντύπωση ότι ο Kιμ Γιονγκ Ουν ενδιαφέρεται για την αποπυρηνικοποίηση, όλες οι
ανάγκες της Βόρειας Κορέας είναι οι εγγυήσεις για την ασφάλεια και τη κυριαρχία » , δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο Βλαδιβοστόκ, που διήρκεσε για ώρες, κατά τη διάρκεια του καθορισμένου χρόνου.
Ο Πούτιν επέμεινε ότι το μόνο μέσο για αυτές τις εγγυήσεις είναι να διασφαλιστεί ότι το διεθνές δίκαιο θριαμβεύει πάνω από τον «κανόνα της δύναμης», αν και επεσήμανε ότι ήταν πολύ νωρίς για λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο δομής της διαδικασίας αποπυρηνικοποίησης.
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ αμφισβητούν την εξάπλωση των όπλων μαζικής καταστροφής - όπως ισχυρίζονται για τις μεθόδους - ο Πούτιν αποκάλυψε ότι ήταν ανοικτός για να μεταδώσει το περιεχόμενο των συνομιλιών του  στον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Πούτιν, ο οποίος είχε προηγουμένως συναντήσει τον πατέρα του Kim Kim Jong-il κατά τη διάρκεια παρόμοιας συνόδου κορυφής το 2002, χαρακτήρισε τον σημερινό αρχηγό της Βόρειας Κορέας ως "ενδιαφέρον να μιλήσει" και "έτοιμος να συζητήσει ελεύθερα οποιοδήποτε θέμα".
Αλλά ρώτησε αν ο Kιμ είναι έτοιμος να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις, αφού οι τελευταίες συνομιλίες του με τον Tραμπ κατέλιξαν σε αδιέξοδο, ο Πούτιν είπε: "Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αλλά αυτό που είναι ή δεν είναι έτοιμος να παραιτηθεί - πρέπει να ρωτήσετε αυτόν. "
Η Βόρεια Κορέα δεν εξέδωσε δήλωση ούτε έστειλε αντιπρόσωπο μετά τις αμφίδρομες συνομιλίες στη Ρωσία. Παρ 'όλα αυτά, ο Πούτιν μίλησε θερμά για ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας με τη Βόρεια Κορέα. Ζήτησε επίσης από τη Νότια Κορέα να ενεργήσει με μεγαλύτερη ανεξαρτησία από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να φτάσει στην Πιονγιάνγκ.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου