Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Παράλληλες έρευνες σε Μιτσερό, Ξυλιάτο και Ορούντα.

Σοκ, φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από τις επτά συνολικά δολοφονίες που παραδέχτηκε ότι διέπραξε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Ο 35χρονος serial killer, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (25/4) υπέδειξε στις Αρχές ένα τρίτο πτώμα στο πεδίο βολής της Ορούντας.
Για την υπόθεση αυτή, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς τον χρόνο.
Υπέδειξε τον χώρο, ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός.
Ακολούθως, ομολόγησε ότι διέπραξε άλλον ένα διπλό φόνο, μιας μητέρας και της ανήλικης κόρης της από τη Ρουμανία, ενώ πιο πριν παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar και τη διάπραξη άλλων δύο φόνων, με τρία θύματα.
Συνοψίζοντας, ο 35χρονος ίλαρχος παραδέχτηκε συνολικά επτά φόνους. Πρόκειται για την 38χρονη Mary Rose από τις Φιλιππίνες, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου στο Μιτσερό. Την 6χρονη κόρη της Μary Rose, Sierra, η οποία αγνοείται, με τις έρευνες να εστιάζονται στη λίμνη του Ξυλιάτου. Την 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες. Την 30χρονη Maricar Valdez Arquila, επίσης από τις Φιλιππίνες. Μια άγνωστη γυναίκα, πιθανόν από το Νεπάλ ή την Ινδία, το πτώμα της οποίας υπέδειξε στο πεδίο βολής της Ορούντας. Μιας μητέρας από τη Ρουμανία, η οποία, στη βάση δημοσιογραφικής έρευνας, φέρεται να είναι η Livia Florentina Bunea 36 ετών και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea.
Στη συνέχεια, ο 35χρονος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπέδειξε στους ανακριτές χώρο πλησίον του μεταλλείου στο Μιτσερό, όπου δολοφόνησε τρία εκ των θυμάτων του τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί.
Οι επιχειρήσεις στο Μιτσερό και συγκεκριμένα στην κόκκινη λίμνη, θα γίνουν έτσι κι αλλιώς, παρά την οξείδωση που παρατηρείται στο νερό, όπιως είπε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις επτά δολοφονίες τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε, έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί. Η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.
Παράλληλα, επανάρχισαν οι έρευνες και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, σημείο στο οποίο ισχυρίζεται ο 35χρονος ότι βρίσκεται η 6χρονη Sierra. Δύτης με τη χρήση σκαφάνδρου επιχειρεί βήμα βήμα στο βυθό της Λίμνης, για να ελεγχθούν όλα τα κρίσιμα σημεία.
Δύτης με ειδική στολή, μέσω της οποίας θα γίνεται η παροχή οξυγόνου, καταδύθηκε το μεσημέρι και θα παραμείνει στον βυθό της λίμνης για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ελέγξει σημεία όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες. Παράλληλα, μέσω ενσωματωμένης κάμερας, θα δίνει εικόνα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στην επιφάνεια.
Οι έρευνες συνεχίζονται και στο σημείο όπου εντοπίστηκε χθες το πτώμα γυναίκας, στο πεδίο βολής στην Ορούντα, για τον εντοπισμό πιθανόν τεκμηρίων σε σχέση με τον εντοπισμό χθες του πτώματος.

O 35χρονος θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο, για ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησης.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου