Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Πεκίνο με πλεύση δύο καταστροφέων μέσω του στενού της Ταϊβάν.

Κινέζοι και ρωσικοί στόλοι συναντήθηκαν για ασκήσεις στην ανατολική ακτή της Κίνας, η οποία θεωρείται περιοχή πίεσης μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον. Οι δύο χώρες προσπαθούσαν να αυξήσουν τις διμερείς στρατιωτικές σχέσεις, καθώς και τα δύο πολεμικά πλοία συμμετείχαν στις ναυτικές ασκήσεις. Το Στενό της Ταϊβάν είναι το νερό των 112 μιλίων που χωρίζει την Ταϊβάν από την ηπειρωτική Κίνα.ΜΑΣ

Σύμφωνα με την πολιτική του "One China", το Πεκίνο πιστεύει ότι η Ταϊβάν πρέπει να γίνει μέρος ενός ενοποιημένου κινεζικού κράτους - παρόλο που είναι ανεξάρτητο από το 1947.
Το Πεκίνο πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνει είτε με διπλωματία είτε με βία.

Οι νομοθέτες των ΗΠΑ διατήρησαν την υποστήριξή τους για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και τη δέσμευση για συμφωνίες όπλων και περιφερειακές στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία του νησιού από την εξαγορά.
Άλλες περιπολίες πραγματοποιήθηκαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας - όπου η Κίνα έχει αλληλεπικαλυπτόμενες εδαφικές αξιώσεις με μια σειρά γειτόνων.στενό του Ταϊβάν
Ένας εκπρόσωπος του διοικητή του Έβδομου Στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού, κ. Clay Doss, δήλωσε: "Τα πλοία που εμπιστεύονται μέσω του Στενό της Ταϊλάνδης αποδεικνύουν τη δέσμευση των ΗΠΑ σε έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό".
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Κίνας, Γκενγκ Σουάνγκ, δήλωσε ότι η Κίνα εξέφρασε τις ανησυχίες της για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο κ. Shunag δήλωσε: "Το θέμα της Ταϊβάν είναι το πιο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα στις σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ".
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου